40 procent fler våldtäkter efter sex år med feministisk regering

➤ DEBATT Världens första så kallade feministiska regering har suttit vid makten i 6 år och våldtäkterna har ökat med 41%. Siffrorna är skrämmande och väcker många frågetecken – samtidigt förklarar våldtäktssiffrorna regeringens fallande opinionssiffror.

Orden ”Sverige” och ”våldtäkt” har blivit nästan synonyma i många delar av världen, till den grad att det mest sedda reportaget på nätet som handlar om Sverige inleds med: ”Welcome to Sweden. This is the number one rape capital of Europe” (Välkomna till Sverige. Detta är Europas ledande våldtäktshuvudstad).

Den 11 minuter långa videon som släpptes för 5 år sedan av YouTube-bloggaren En Arg Blatte Talar har hittills fått nästan 4 miljoner visningar, 127 000 gilla-markerningar och endast 6 700 ogilla-markeringar.

Utanför Sverige är Sverigebilden mörkare än vad den feministiska regeringen försöker att få den att framstå som genom att skylla den skenande våldtäktsstatistiken på #MeToo, ökad anmälningsbenägenhet och nya definitioner på ord.

Sverigebilden blev inte plötsligt svartmålad 2017 när USA:s President Donald Trump sa ”Se vad som hände i går kväll i Sverige” där han syftade på en dokumentär av Fox News som visade kopplingen mellan Sveriges otrygghet och den ansvarslösa invandringspolitiken.

Redan 2012 släppte FN:s kontor för narkotika och brottslighet en alarmerande karta som svensk media sopade under mattan med vänstervinklade bortförklaringar. Kartan visar antal våldtäkter per 100 000 invånare och Sverige ligger i topp.

Ignorant hantering av mångkultur

I Sverige har minimistraffet för våldtäkt varit två år sedan 60-talet, cirka femton år innan riksdagen beslutade att landet skulle bli ”mångkulturellt”.

Å ena sidan innebar mångkultur att flera olika kulturer skulle kunna samexistera sida vid sida med den svenska kulturen. Samtidigt antogs det att den svenska staten skulle kunna hantera andra kulturers problem – inklusive de sociala.

Fast hur ska staten kunna hantera mångkultur om den inte är medveten om andra kulturers med Sverige inkompatibla värderingar?

I andra kulturer där exempelvis sharialag råder varierar bestraffningen som domstol ålägger gärningsmännen. I Saudiarabien till exempel finns ingen skriftlig lag som specifikt kriminaliserar våldtäkt eller föreskriver straff, däremot blir gärningsmännen oftast dömda till piskstraff eller avrättning.

I kulturer som den libyska och jemenitiska har lagen ingen betydelse. Fallet lämnas till familjen eftersom det anses som en skam som bör hanteras av nära släkt där staten inte ska lägga sig i. Offrets familj kan besluta att vidta åtgärder mot gärningsmannen vilket kan gå så långt som att döda denne.

Om våldtäkten är allmänt känd måste även offret för våldtäkten straffas eftersom hon har dragit skam över familjen. Beroende på familj, dödas kvinnan eller så tvingas hon att gifta sig med våldtäktsmannen.

Dödandet av våldtagna kvinnor anses inte som ”hat” utan som en slags ”kärlek till kvinnan”. Så blir hon ”räddad”, som bland annat rapporterats i ett BBC-reportage 2011.

Att tro att Sveriges lag, som ger två års fängelse för våldtäkt, skulle kunna hantera konsekvenserna av två miljoner utomeuropeiska invandrare är minst sagt arrogant, naivt och ignorant.

Socialdemokraterna har bestämt sig för att höja minimistraffet från två år till tre. I juni 2018 lovade justitieminister Morgan Johansson att ”en utredning om straffskärpning är nära”. Det är nu 2020 och lagen är fortfarande oförändrad.

Trots allt har åsiktskorridoren i landet och media förbättrats någorlunda. Det går inte längre att förneka problematiken när det sprängs varje vecka och antalet anmälda våldtäkter ökar med 5–8 procent årligen.

Kriminologen Jerzy Sarnecki som brukade skylla invandrares överrepresentation i statistiken på klassklyftor erkände i SVT:s granskning förra året att det finns fler förklaringar än socioekonomiska faktorer.

– De unga män som begår våldtäkter kommer ofta från länder där kvinnosynen är annorlunda än här i Sverige, det är helt korrekt.

I samma granskning betonade debattören och före detta polisen Mustafa Panshiri vikten av att ärligt kunna prata om problemen.

– Vi kommer få se mer av det här i framtiden om vi inte på ett ärligt sätt börjar prata om vad det här beror på och förklara kulturella skillnaderna som finns. Är det samma syn på kvinnor, jämställdhet, feminism i Sverige som det är i Afghanistan, till exempel?

En tiotusenkronorsfråga som kunde ha blivit besvarad av Farkhunda Malikzada, den 27-åriga muslimska afghanska kvinnan som felaktigt anklagades för att ha bränt Koranen och blev slagen och bränd till döds av en folkmassa i centrala Kabul medan hundratals män deltog, såg på och filmade.

Luai Ahmed

Källor:

https://www.refworld.org/docid/3df4be5e28.html
https://www.bbc.com/news/world-africa-13760895
https://www.expressen.se/nyheter/qs/valdtaktsman-far-extra-laga-straff-efter-dom-fran-hogsta-domstolen/
https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/ny-kartlaggning-av-valdtaktsdomar-58-procent-av-de-domda-fodda-utomlands
https://www.youtube.com/watch?v=3KSJY0c8QWw
https://www.youtube.com/watch?v=Q4khQ-V3nXQ&has_verified=1&bpctr=1579251590

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Luai Ahmed

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.