Finland Uleåborg

Bild från rättegången. Faksimil Aamulehti

Utrikes

44-årige Muso penetrerade 10-årig flicka under religiösa studier

Publicerad 3/26/2019
Annons

Förra veckan föll den första domen i den uppmärksammade gruppvåldtäkten mot ett barn i finska Uleåborg. En 44-årig man döms till fängelse i tre år och åtta månader för grov våldtäkt samt grovt sexuellt utnyttjande av barn.

I slutet av förra året meddelade polisen i Uleåborg att flera utrikes födda män misstänktes för sexuella övergrepp som pågått i flera månader på mycket unga flickor – däribland en ännu inte 10 år gammal flicka. Det var flickans egna berättelser och ett förändrat beteende som gjorde att misstankar fattades mot männen i hennes närhet.

LÄS ÄVEN: Finland: Sju utrikes födda män misstänks för gruppvåldtäkt av 10-årig flicka

På onsdagen dömdes den första av de åtalade männen. Det är 44-årige Muso Asoevin från Tadzjikistan, ett land där cirka 98 procent är muslimer. Muso ansvarade över flickans religiösa uppfostran. I samband med mötena under sommaren och hösten förra året har mannen bland annat penetrerat 10-åringens könsorgan med fingrarna, rapporterar Ilta-Sanomat.

Muso nekar till anklagelserna och hävdar att flickan ljuger. Tingsrätten finner dock flickans berättelse trovärdig och ett flertal andra vittnesmål förstärker trovärdigheten ytterligare.

LÄS ÄVEN: Finlands regering föreslår upphävda medborgarskap efter våldtäktsvåg – ”Måste bekämpa ondskan”

Uleåborgs tingsrätt dömde Muso för grov våldtäkt samt grovt sexuellt utnyttjande av barn till ovillkorligt fängelse i tre år och åtta månader. Han ska även betala flickan 10 500 euro (110 000 kronor) i skadestånd.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons