En 45-årig man skulle uträtta ett ärende i det invandrardominerade och så kallade utsatta området Jordbro i södra Stockholm. Men han blev istället oprovocerat attackerad och grovt misshandlad. Nu utreds händelsen som hatbrott.

Det var på lördagskvällen som mannen promenerade i centrum när ett ungdomsgäng med fem personer i 20-årsåldern förföljde och terroriserade honom med homofobiska skällsord, rapporterar Mitti.

– När mannen uträttade sitt ärende kände han sig otrygg, och gick in på en av restaurangerna för att be dem kontakta polisen. Men där fick han ingen hjälp, berättar Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

LÄS ÄVEN: Religiös mobbning på skola – hånas för att äta fläskkött och bära ’fel’ kläder

Mannen valde att fly från centrum men då gick gänget till attack med både slag och sparkar. När mannen låg ned på marken fortsatte sparkandet mot honom. Därefter lämnade gärningsmännen platsen i riktning mot pendeltågsstationen.

Tendenser till hat mot homosexuella
Enligt Lars-Göran Rehn har polisen kännedom om att det finns tendenser bland många unga män i Jordbro med ett hat mot homosexuella.

– Dessa verbala homofobiska attackerna innan överfallet är verkligen inget bra, anser Rehn.

Hatbrott
Den misshandlade mannen sökte hjälp i en butik med blodiga skador i ansiktet och på kroppen. Därefter kunde mannen föras till sjukhus. Attacken utreds som grov misshandel och hatbrott men ingen av de misstänkta männen har gripits.