5-årige Nathan med autism kramade sin klasskompis. Då straffade förskolan honom genom att lämna in ett klagomål till kommunen, rapporterar WTVC. I ett telefonsamtal till Nathans mamma anklagade läraren honom för ”sexuellt beteende” och att ha ”gått över gränsen”.

Eftersom Nathan har autism beter han sig inte på samma sätt som alla andra gör i sociala situationer. En dag hade han kramat sin klasskompis varpå förskolan i Chattanooga, Tennesse, ringde till hans föräldrar.

Läraren berättade för pojkens mamma Summary Putman att skolan hade lämnat in ett klagomål till kommunen gällande ”sexuellt beteende”.

Summary Putman blev orolig och upprörd.

– Jag fick ont i magen. Lärarna kallade in mig och sa ”du behöver prata med Nathan om gränser”, säger hon till WTVC.

Putman berättar att Nathan anklagades för sexuella trakasserier på grund av att han kramat en klasskamrat och kysst en annan på kinden.

Klagomålet kommer sparas i registret

– Om du inte vet hur autism fungerar kan man tro att han skådespelar eller försöker spela svår, men det är inte så det är, säger hon.

Putman berättar också att Nathan har svårt att läsa av sociala koder på grund av sitt funktionshinder.

– Vi pratar inte om det runt Nathan. Han förstår inte så mycket och det stora problemet är att det här kommer finnas permanent i hans register. Jag måste vara hans röst för han har ingen egen, berättar hon i en intervju med Epoch Times.

Flyttad till annan klass

Efter händelsen har Nathan blivit förflyttad till en annan specialklass med nya lärare och elever.

I ett uttalande säger skolan att ”skolpersonal ska alltid rapportera eventuella bekymmer med elever till socialen”, enligt WTVC.

Skoldistriktet har gått ut i media och säger att det inte stämmer att de behandlat situationen som en disciplinåtgärd.