Våldtäkt i Spanien

T.v. Genrebild. T.h. Bostadshuset strax utanför Madrid.

Utrikes

Upp till sju invandrare gruppvåldtog 12-årig flicka – skonade muslimsk kamrat

Publicerad 3/28/2019
Annons

Ett flertal unga invandrarmän har gruppvåldtagit en flicka i Spanien. Men innan gänget påbörjade våldtäkten skonade de flickans vän eftersom hon var ”moor”, dvs nordafrikansk och muslim.

Den brutala gruppvåldtäkten ägde rum på eftermiddagen den 15 mars förra året men det var först nu som hela händelsen blev uppmärksammad av den spanska tidningen El Mundo.

En 12-årig spansk flicka umgicks med vänner i parken Lavadero de Azuqueca strax utanför huvudstaden Madrid. Ett stund senare anlände upp till sju unga män i åldrarna 15 till 20 år med ursprung i Marocko och Nigeria, någon av männen uppges ha varit ytligt bekant med flickan. De lurade sedan flickan och en av hennes vänner till en lägenhet i ett närliggande bostadsområde.

LÄS ÄVEN: Spanien ny väg in i EU för illegala invandrare – 700 000 väntar i Libyen

När sällskapet anlänt till lägenheten började männen prata arabiska med varandra i flera minuter. Därefter beslöt de sig för att låta flickans vän lämna lägenheten eftersom hon var nordafrikansk och muslim. Sedan påbörjade man gruppvåldtäkten där man ska ha slagit 12-åringen, klätt av henne, hållit för hennes mun och sedan en efter en ha våldtagit henne vaginalt och analt.

Anklagas för mörkläggning
Flickans vän som befann sig utanför byggnaden försökte att uppmana männen att sluta men blev då istället hotad med något som beskrivs som en pinne. I 45 minuter pågick gruppvåldtäkten innan den spanska flickan tilläts lämna bostaden.

Enligt källor till tidningen El Mundo har tre av de minderåriga gärningsmännen fått ungdomsvård i tre år. Av de två vuxna männen är en fortfarande häktad i väntan på rättegång medan den andra mannen är frisläppt. De resterande två som uppges ha deltagit i våldtäkten framgår inga uppgifter rörande domar.

I Spanien kritiseras nu borgmästare José Luis Blanco för att mörklägga gruppvåldtäkten. Detta eftersom att händelsen aldrig tidigare har uppmärksammats förrän tidningen El Mundo mottog ett tips ett år senare.

Här finns ett videoklipp om händelsen.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1139”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons