Foto: Tomislav Stjepic.

6-årig pojkes mamma dog – ska utvisas

Delningar

I april fyllde Denis sex. En månad tidigare hade hans mamma hittats död och sedan tidigare har pappan avsagt sig vårdnaden. I Sverige finns hans morföräldrar men Migrationsverket vill utvisa honom till Ukraina där han lär hamna på barnhem.

I november 2017 ansökte Denis om uppehållstillstånd som medföljande till sin mamma, som i sin tur ansökte på anknytning till en partner.

I mars i år hittades mamman död i en lägenhet i Södertälje. Initialt greps en man skäligen misstänkt för mord. Misstankarna skrevs dock sedermera av. Enligt kammaråklagaren fanns inte längre någon misstanke om att brott begåtts.

I dagsläget bor Denis hos sina morföräldrar som bott i Sverige i sex år. De har ansökt om att få adoptera pojken. Migrationsverket har dock beslutat att han ska utvisas till Ukraina där han inte känner någon – pappan har sagt upp vårdnaden via en tingsrätt i Ukraina.

”Uppgifterna om att Denis mor har avlidit, att hans far ska ha avsagt sig vårdnaden och att fadern inte kan ta hand om honom utgör nya omständigheter. Även Denis anknytning till Sverige, dels genom sin mors partner och dels genom sina morföräldrar som inlett en adoptionsprocess, är nya omständigheter. Migrationsverket anser emellertid att Denis med stöd av dessa omständigheter inte har gjort sannolikt att han inte kommer att tas hand på ett lämpligt sätt vid ett återvändande till Ukraina”, står det bland annat i beslutet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

245 KOMMENTARER

 1. Skrämmande!
  Här utvisas ett litet barn, barn på riktigt medan vi samtidigt låter ”barn”, dvs män 25-35 från diametralt främmande kulturer och religioner inte bara komma till Sverige en masse utan även få allt de pekar på och vill ha…

 2. Migrationsverket verkar tycka om att nå nya absurdhetshöjder. Tävlar dom med varandra i galenskap? Har inte barnet nog mycket skägg för att få stanna?

 3. Detta är så vedervärdigt att det finns inte ord. Jag är vanligtvis en fridfull man, men när jag läser hur man skadar små barn på det här sättet kommer jag på mig själv med tankar i stil med att vilja boxa någon på migrationsverket riktigt j-a hårt i ansiktet. Jag är ledsen, men jag kan faktiskt inte beskriva mitt förakt för den här typen av idioti på annat sätt.

  Skäms, Sverige. Skäms riktigt ordentligt.

 4. Tragedi för barn och morföräldrar! Va faaan är det frågan om? Det som är självklart för ”oss” är alltid motsatsen för PK-sekten

 5. Alltså; man nästan exploderar av ilska!
  Migrationsverket har givit uppehållstillstånd på så lösa grunder att grov brottslighet och terrorism strömmat in i landet!

  Men ett sexårigt barn utan mamma och en pappa som inte vill ha honom ska utvisas!

  Låt Denis stanna hos sina morföräldrar och utvisa de bluffadvokater från utomvästliga länder som delar ut uppehållstillstånd till landsmän tvärsemot lagen…

 6. Det stinker…
  Hela migrationsverket är fullt av muslimer som jobbar där.
  Alla som inte är muslimer visas ut…….
  Nu en kille med engelsktklingande namn -som bott i Sverige i 9 år och driver ett ölbryggeri vilket genererar skatteintäkter- som skall visas ut……

  Vad faen händer i detta jefla land ?

 7. Äckelpisslandet Nr 1. Totalt rövbakvänt som vanligt.
  Människor, eller ett litet barn (som faktiskt också är ett litet barn) som borde få stanna, han skall ut.

  Jag finner inga ord för detta vansinne..

 8. Men37-åriga barn och våldtäktsmän behåller vi!
  Kommunist- Feministerna på migrationsverket vill väl bli av med lille Denis eftersom att han är för ung för dem att ligga med.

  Detta fullkomligt STINKER!

 9. Däremot är det jätte, jätte, jättesynd om baaarnen från Afghanistan som är eventuellt otrygga om/när dom tvingas hem, pangstoff på tv i morse, PK är inte kloka någonstans och måste ha alla bokstavskombinationer utom IQ

 10. Fel hudfärg. Fel religion. Fel ursprungsland.

  I det suicidala och ultrarasistiska ny-Sverige göre sig sådana sexåringar inga besvär.

 11. Vi behåller vuxna män och låter dem få gå på gymnasium. För det är så otroligt viktigt…

  Men en förvisso ÄKTA 6-årig pojke ska vi skicka tillbaka till Ukraina.

  Jag skäms ögonen ur mig, för våra politiker har inte vett att göra det.

 12. Kommer Elin Ersson att agera igen, så som hon gjorde för den misshandelsdömde afghanen?

  Vill på något sätt inte satsa pengar på att hennes samvete sträcker sig så långt …

 13. Lägg ner Migrationsverket omgående och internera samtliga anställda på sinnessjukhus. Det finns bara ett ord för detta : Fy Fan !!!

  • Det behöver inte läggas ner, bara byta namn och personal.

   Återvandringsverket är namnet och personalen tillhör Sverigedemokraterna.

 14. Detta förbannade MV bara jag ser ordet så skakar jag, för att få stanna i Sverige måste du vara chokladbrun eller svart religionen ska vara islam och könet man.

  • Det är väl bara att inse att en absolut majoritet av avskummet på MV är partiska. Antingen själva menaiter alternativt batikhäxor i jakt på färsk kolarem eller lakritspipa.

 15. Då det gäller en stackars ensam 6-åring från Ukraina, som dessutom bevisligen har anknytning till Sverige i form av morföräldrarna, då finns INGA humanitära skäl.

  Då det gäller fullvuxna män (av vissa kallade för ”ankarbarn”), som ljugit om sin identitet och fått avslag på sin asylansökan inte en, inte två utan tre gånger då går regeringen och Annie Lööf bananas och instiftar en lag (som lagrådet milt sagt sågade) som ändå ger en grupp Afghaner uppehållstillstånd i alla fall.

  • Oja.
   Polen har tagit in 1 miljon krigsdrabbade från Ukraina, men det gills inte tycker Löfven och co.
   Förmoligen så tycker dom, att har Polen fått en förstärkning med 1 miljon ukrainare så kan det landet ta in ännu fler ”invandrare”

  • När man läser sånt, samt berättelsen om sexåringen som ska utvisas, förstår man till fullo hur sjukt Sverige är…

   • Med tanke på att kriget i Ukraina och i Syrien var som intensivast ungefär samtidigt så är jag förvånad över hur få flyktingar som kom till Sverige från Ukraina kontra Syrien.
    Betänk exempelvis att det är betydligt lättare geografiskt att ta sig från östra Ukraina till vår södra gräns än från Aleppo.
    Talar sitt tydliga språk om att horderna från Mena inte handlar om riktiga flyktingar som bara försöker klara sig undan krigets fasor.

     • Vad jag vet så är ekonomin allt annat än lysande även i Ukraina.
      Handlar nog mer om karaktär och liknande.
      Och då tänker jag framförallt på brist där av hos de lättkränkta kaftanbärarna.

    • Ukrainska män kanske inte tyckte det var så hjältemodigt att lämna kvinnor och barn att klara sig bäst de kunde…

 16. Denna pojke skall få stanna och om MV vill leva upp till nivå dom blivit ombedda att göra så skicka ut dessa Ljugande farbröder som kommit hit och bara väntar på att få stanna kvar så att deras släktingar sedan få komma hit och leva på Svenska skattebetalare

 17. Denna sexåring som går ett ovisst öde till mötes passade inte in i 7-partiets agenda. Det är bättre med förbrytare som misshandlar, rånar och våldtar då drivs svenska folket undan mer effektivt. Denna lille kille har antagligen inte så mycket att tillföra ”rensningen” av landet. PK, vår tids ondska!

 18. Han var ett äkta barn och vit. Anledning nog för islamisterna att utvisa honom med gott samvete Allas lika värde? Jävla äckliga hycklare!

  • Så förbannat äckliga är de som inte kan se till pojkens bästa. Jag mår illa på riktigt,o mitt hat till dessa obalanserade myndigheter växer sig allt större.

 19. Om de bara bott här i sex år lär de ju ha goda kontakter med Ukraina. Om de inte är redo att flytta hem och tar hand om sitt barnbarn så är det verkligen inte någon sorts människor som jag vill ha i sverige.

  • De kommer förstås i slutändan att få stanna. Men du har helt rätt. Om pojken är deras ögonsten och hopp om framtiden och de vill adoptera honom, så spelar väl det ingen roll i vilket land de får göra det!

  • Men du kan tänka dig att ha primitiva muslimer, som förökar sig obehindrat, som du får FÖRSÖRJA och som implementerar sin så kallade kultur med hjälp av förrädarpolitiker, kriminella pedofiler som våldtar allt som rör sig och som ska TA HAND om dej så småningom när du blir gammal, på alla sätt o vis osv. Är du dum på riktigt eller är du ironisk?? Eller bara ovanligt feg att säga emot nyadeln?
   Nej jag tror också att pojken ska ut från detta skitlandet snarast möjligt med tanke på att det finns såna som du.
   Han ska vara tacksam att han slipper växa upp bland inavlade idioter som till 99,7% röstat på sin egen utplåning.

   • Ehe. Nu hänger jag inte riktigt med? Vad är det du pratar om? Ta tre djupa andetag och samla ihop sig. Och sen försöker vi igen. Utan att ta flaskan till hjälp den här gången. Så, vad hade vi på hjärtat lille vän? Vad är det vi pratar om?

 20. Det kanske inte verkar så nu, men jag tror att pojken i framtiden blir tacksam att han slapp det där dysfuntionella skithåls landet Sverige som senare bev en muslimskt socialistisk helveteshåla på jorden. När han lever i östeuropa och slåss för sin frihet mot dom västeuropeiska muslimska länderna kommer han att skänka en tacksam tanke till MV.

 21. Hade det handlat om ett barn som är brun i skinnet och eller haft sneda ögon hade saken varit klar. Han hade fått stanna i Sverige. Nu handlar det om en liten pojke som högst sannolikt är vit i skinnet och ser ut som en etnisk svensk. Då gäller inga humanitära skäl. Ett sådant barn har ju inget att tillföra folkutbytes planen där rasblandning och invandring av ”brunfolk” från tredje världen anses vara den utstakade framtiden för Sverige av globalister och den vänstermaffia bland annat som befolkar de svenska myndigheterna likt Migrationsverket.

 22. Pojken är inte MENA. Så enkelt är det tydligen.

  Läste på texttv idag om Rädda Barnen som bekymrade sig över alla återvändande män och hur dessa upplevde situationen. Kanske inte så mycket att bry sig om om pojken kommer från Ukraina.

 23. Cynismen styr inom migrationsverket. Att utvisa en 6 åring med en lapp i ett snöre runt halsen blir en enkel utvisning, detta i motsats till en mördare eller våldtäktsman som får stanna för att denne inte skall råka illa ut hos sina landsmän.
  Stämmer förträffligt med Absurdistans morbida människosyn.

 24. Var är batikkärringarna som brukar vråla ”DET HÄR HANDLAR OM BAAAAARN!!!1”? Eller är det inte intressant när det handlar om ett riktigt barn (som är vitt till råga på allt)?

  • Grabben är ju vit och kommer växa upp till att bli ”en vit man”, det värsta som finns i batikhäxornas värld

  • De tycker nog att han är för liten att utnyttja sexuellt som de brukar göra med skägg”barnen”
   så de tiger och godheten försvann.

 25. Står just nu och tittar på några pojkar, gymnasieelever. Skolryggsäcken på ryggen, högt hårfäste och fåror i ansiktet både på tvären och längden. Skyddade och omhuldade av 82%. Kräks snart i papperskorgen.

 26. Om jag skulle välja mellan de 10 500 ensamkommande och pojken här så hade pojken fått stanna. Det är det som humanitet, medmänsklighet och ”allas lika värde” går ut på. Utvisning av de 10 500 och behåll barnet i ett bra hem.

 27. Naturligtvis tragiskt för pojken, men, frågan som infinner sig i mitt huvud är: ”vad gör morföräldrarna i Sverige”??

 28. Det är för jävligt en skandal bland mycket annat på det där skitverket ukraina de är nog inga gullgossar som de andra de vurmar för hon stackarn som miste benet på drottninggatan ska väl också utvisas som denna lille pojk Det är skillnad på värde grunder våldta då får stanna . Finns inte ord för vad jag hatar

 29. Humanism, när det är som bäst

  ”särskilt ömmande skäl” gäller inte här

  Tillämpas bara på våldtäktsmördare som riskerar att leva i fattigdom i hemlandet om dom utvisar

 30. Utan att veta alla detaljer så känns det nog som att han borde få stanna. kan vi inhysa alla värdelösa människor från Somalia så kan vi nog hjälpa en 6-åring från Ukraina också.

   • Som tur är har många av batikhäxorna passerat det fertila stadiet för länge sedan. De förtjänar iofs att utvisas tillsammans med sina afghanska toyboys ändå.

 31. Migverket gör fel om och om igen. De som sköter sig, jobbar och betalar skatt utvisas för något formellt struntfel, likaså de med reellt skyddsbehov. Däremot får våldtäktsmän och andra kriminella stanna.

 32. nämen han har ju morföräldrarna.
  dom råkar befinna sig i sverige, och dom vill ha honom i sverige. OK.
  dom behöver bara ordna med en adoption så får denis komma som anhörig.
  så ser reglerna ut. bara nära anhöriga ska få komma.
  att ordna med adoption tar tid ja och är krångligt ja och kostar pengar ja. men så är det. ibland är livet krångligt.

 33. Släpp in våldsbenägna mustachbarn och skicka iväg riktiga barn! Finns det någon annan logik bakom migrationsverkets prioriteringar än att på snabbast möjliga driva Sverige till ruinens kant?

 34. Det är ett problem när lagar och förordningar skiljer sig allt för mycket från vanligt folks uppfattning om rätt och fel. Ur moralisk synpunkt är det givetvis förkastligt att utvisa denna pojke som har sina morföräldrar här och samtidigt låta vuxna våldtäktsmän utan asylskäl stanna här.

  • Det är ett ”problem” därför att det leder till att folk inte respekterar lagar eller rättsväsendet. Något som våra plantskolepolitiker inte fattar.

   • Exakt. Förtroendet för rättsväsendet och de lagstiftande myndigheterna urholkas. Det är ett sluttande plan utför.

 35. Personalen på Migrationsverket måste vara rena stollar.
  Mördare, våldtäktsmän mm får stanna men denna lille pojke skall utvisas.
  9000 Afganska män får stanna och kostar oss skattebetalare mins 6 miljarder.
  De som fattat detta beslut måste vara förståndshandikappade.

 36. Sverige i ett nötskal :
  där det FINNS anledning att visa medkänsla skall INGEN visas …..och där det finns anledning att utvisa skall man vara ”medmänsklig”… säger Maramön..!!
  Man tror inte Sverige har huve’t påskruvat korrekt som land och befolkning.

 37. Ja skicka tillbaka en 6 åring utan anhöriga…ja till vad då?
  Men att ”ensamkommande” som ständigt ljuger om sin åler, begår våldtäkter misshandlar o rånar dom ska få stanna…under lagvidriga former som ”gymnasieamnestin”. Sverige är jävligt sjukt på fler än ett sätt!

 38. Vad håller detta migverk på med,de släpper in en massa menagangster och låter dem stanna men en liten sexåring slänger
  de ut till en oviss framtid när han kan stanna hos sina morföräldrar,
  stackars barn som blivit föräldralös och sen bli förpassad till ett land
  där han inte känner någon och fadern inte vill ha honom,ett grymt öde som den ”humanitära stormakten” är skyldiga till.

 39. Vill gärna se och höra att dom goda hörs utav fan nu i media och ser till att pojken får stanna,för inte är dom väl goda bara om det gäller muslimer eller.Flygplans Elin kan väl visa sin goda Sida och stoppa det hela med en massa snyft.

 40. Självmord eller? Bortsett från att mig. verket har tappat alla skruvar kan man undra, var modern Ukrainska och vad gör isåfall MORFÖRÄLDRARNA i Sverige? Eller är modern Svensk, isåfall borde ju pojken ha svenskt pass redan?

 41. Klart han ska ut, precis som alla andra som fått avslag. Eller ska han få stanna bara för att han har kaukasiskt utseende?
  Skärpning!

  • Tja han ljuger ju inte om sin ålder och han har morföräldrarna här……
   6 år gammal…Skillnad på lögnare som är vuxna, många kriminella och en liten kille som fått sin mamma mördad i Sverige
   OCH detta oavsett vilken färg de har på sin hud !

   Parasiter, lögnare, bidragstagare och kriminella våldsverkare skall dock ut !

   • Mest troligt är väl att skattekronor som kommer att gå till hans skolpeng är en betydligt bättre investering än de vi slänger på att medelålders getknullande analfabeter skall få fortsätta våldgästa samtidigt som de är inskrivna i gymnasieklass.

  • Rasist som jag är, tycker jag att blå ögon och blont hår är skäl nog, inte minst för att antalet människor med detta utseende minskar fort. Dessutom är Ukraina ett hemskt land att förpassa stackars gossen till.

   • då 9000 uppenbart vuxna män får asyl pga att dom skulle vara barn med särskilda behov så blir ju detta fallet konstigt.
    nu har ju denis morföräldrar. han kommer ju att adopteras av dom.
    har morföräldrarna put i sverige så får han stanna. om inte så är dom ju en ukrainsk familj som får leva i ukraina.
    i ukraina lever 43 miljoner ukrainare. dom är hemma.

  • Nej, det är inte en utseende-fråga (!), det är mer än utseende som skiljer folk åt. Han har ju ingen vårdnadshavare i Ukraina, det är något extremt att skicka honom till det när han faktiskt redan har vårdnadshavare i Sverige. Jag tycker att vi ska skicka hem majoriteten av invandrarna, men det är ju inte den lilla andelen europeiska invandrare (som är bra människor överlag) vi har som är problemet. Det är MENA-folket som ska åka hem i första hand.

  • Han ska givetvis få stanna av humanistiska skäl. Tycker du det är rätt att skilja pojken från de enda anhöriga han har, morföräldrarna, för att han ska växa upp på ett barnhem i Ukraina istället?

  • Tycker att det är du som skall skärpa dig! Ett 6-årigt föräldralöst barn skickar man inte ut när han inte har någon på ankomststället, sedan spelar det ingen roll om han är röd, gul, eller grön eller vilken form av utseende han har.

 42. Synd att han inte var en mördare. Då hade han fått svenskt medborgarskap. Vad ska det bli av detta vansinniga land?

  • Han får skynda sig att konvertera till islam och börja sälja knark.
   Då kanske kåtsafterna börjar rinna till hos batikhäxorna.

 43. Visar väl bara hur sjukt Sverige har blivit. Våldtäktsmän, mördare och bilbrännare utvisas inte, men en 6 åring som mist sin mor men morföräldrar som bott i Sverige i sex år har ansökt om att få adoptera pojken. Migrationsverket säger nej. Man undrar hur personerna på Migrationsverket är funtade?

  • och skandalen nämns inte ens på radion/nyhterna!
   Däremot avhandlade man istället att afghan”barnen” bör stanna igen

 44. Skall bli roligt att se hur många vänsterblivna som vägrar sätta sig på det planet??? Men det är väl bara våldtäktsafganer som dessa kåta batikhäxor vill ha kvar i landet, inga riktiga barn.

 45. ”Migrationsverket anser emellertid att Denis med stöd av dessa omständigheter inte har gjort sannolikt att han inte kommer att tas hand på ett lämpligt sätt vid ett återvändande till Ukraina”
  Som om en sexåring skulle kunna göra något alls. De ansvariga borde få ruttna i fängelse och leva på vatten och bröd resten av livet.

  • Visst, det är inte samma personer som pratar om krig mellan Ukraina och Ryssland och sprider information om korruption i Ukraina, som påstor att det är en välfungerande stat där ensam 6 åring kan tas om hand på ett lämpligt sätt…

  • Det är nog myndigheterna i Ukraina som beslutar vem som skall få vårdnaden, migrationsverket har nog inget med det att göra. Men jag håller med dig, utvisa alla kriminella istället.

 46. Mördare och våldtäktsmän får stanna men inte en 6-åring utan föräldrar.
  Det här är ren ondska.
  Vi lever i ett riktigt sk*tland numera.

 47. Etnisk vit med noll våldtäkter eller rån o narkotika på sitt samvete så vad förväntade ni er skulle hända?

 48. Ett äkta ensamt flyktingbarn! Då håller minsann aktivisterna och media tyst, kanske för att de är rädda att folk ska få insikt om den uppenbara skillnaden…

  • Han har ju ingen skägg som är den första attributen för att få medborgarskap i Sverige. Förutom det har han kommit från ett kristet land och därför utgör stor hot för svensk samhälle. Slut. Punkt.

 49. Vidrig behandling utav ett stackars barn som dessutom har någon som vill ta hand om honom.
  Men går utmärkt att ösa skattepengar på MENA folk som bara vill ha bidrag.

  • Svensk msm berättar bara hälften av historierna ibland, och folk överreagerar. Det ligger kanske mer bakom mv:s utvisningsbeslut än vad som skrivs.

 50. Att utvisa kriminella populationer från Mellanöstern som inte är svenska medborgare går inte för sig….
  Men att utvisa en 6-årig kille från Ukraina som har mist sin mor, men har nu sina morföräldrar som vårdnadshavare tycks gå alldeles utmärkt.
  Finns inga ord…Jo, Fy fán MV.

 51. Man utvisar riktiga barn och skötsamma människor som arbetar och försörjer sig men inte kriminella brottslingar och det är tvärtemot vanliga svenskars rättsbegrepp. Det är en av orsakerna till att SD ökar.

  • ska man bara stjäla ungen?
   innan man kan ge vårdnaden till morföräldrarna så måste ju adoptionen bli klar i ukraina.
   man ju inte bara ta hem ett barn och säga nu är han våran=)))).

   • Men han har ju inga anhöriga i Ukraina!! Pappan har avsagt sig vårdnaden. Morföräldrarna i Sverige är allt han har.

    • morföräldrarna är ukrainare.
     dom är inte vårdnadshavare.
     för att dom skall bli juridiska föräldrar så måste en adoption ske.
     denis är ukrainsk medborgare. svenska myndigheter kan inte adoptera bort ukrainska medborgare.
     adoptionen måste ske i ukraina.

     • Morföräldrarna bor i Sverige.
      Denis bor i Sverige.
      Hans mamma blev mördad, han har en stor sorg att bearbeta redan som sexåring och då är hans morföräldrar hans största stöd.
      Hur vettigt är det att flyga pojken ensam till Ukraina och sätta honom på ett barnhem där? Han är sex år. Det är alltså inget ensamkommande flyktingbarn på 45 år och med helskägg vi talar om.
      Är du helt utan empati och medkänsla?

 52. det här är en dramatisering.
  denis kommer ju att adopteras av morfar och mormor i uppsala.
  52 och 51 år gamla är dom.
  adoptionen kommer att ske i ukraina. denis är ju ukrainare.
  lite byråkrati blir det ju. men allt blir klart innan denis börjar skolan i uppsala.
  visst är det tragiskt när en ung mamma dör och ett barn blir utan mor, men
  denis har tur. morfar och mormor adopterar honom.
  dock måste ju alla papper komma i ordning.
  denis är ukrainare, man kan inte bara ta ett barn och placera i sverige. allt måste skötas i vederbörlig ordning. adoptionen sker i ukraina. sedan tas han hem till uppsala. inget konstigt med detta.

 53. Barn i Sverige har inga rättigheter. Däremot vuxna från andra länder, som säger att de är barn.

 54. Och i samma Sverige är det helt OK att INTE utvisa vuxna afghanska män som låtsas vara barn.
  Monty Python ligger ju fan i lä så det skriker om det.
  Sverige har ju blivit Twilight zone inom twilight zone.

 55. Felet är ju att den lille pojken är vit och dessutom ett BARN i ordets rätta betydelse! Ett klart typexempel på rasism mot vita. En stor skam och ynkedom!

 56. Sverige har blivit ett islamistiskt rövhål (har varit det väldigt länge). Det är sadism i dess renaste former.

 57. Kanske tid för honom att ansöka till gymnasiet. Kan man försöka släppa in 11,000 outbildade utan ID som förmodligen är i 30 årsåldern då kan man väl även släppa i den här killen.

 58. Sverige är, i alldeles för många avseenden, ett mycket sjukt land. 40-åriga ”barn” får stanna, tas om hand och gullas med trots bevisad kriminalitet men sexåringar som ju bevisligen inte klarar sig själva och hederliga människor i allmänhet kastas ut. Gör om, gör rätt!

  • hederliga människor ska inte bo i ett sådant sjukt land.Det är faktiskt räddning för dem att Systemet vräker dem,att de ”kastas ut” härifrån direkt och förlorar inte sina bästa år här.

 59. ett ukrainsk medborgare har blivit föräldralös i sverige.
  man kan ju inte bara plocka upp ungen och säga att nu är han min.
  då skulle ju vem som helst när som helst kunna stjäla vilket barn som helst.
  nu finns ju pojkens morföräldrar. dom vill adoptera pojken.
  pojken är ukrainsk medborgare. adoptionsförfarandet kommer att ske i ukraina.
  när pojken är adopterad, juridiskt morföräldrarnas son. så erhåller han PUT i sverige som anhörig.
  hur skulle det annars gå till?
  tänk om en pojke som är svensk medborgare skulle bli föräldralös under en vistelse i ukraina.
  tänk då om ukrainarna då skulle säga. han stannar där han är. vi är goda. vi har adopterat bort honom utan utredning=))).
  ni måste ju förstå att det finns byråkrati när det gäller adoption!!!!!!

    • Du har en poäng som uppenbarligen ingen funderat på. Saken borde dock kunna lösas på ett juridiskt klanderfritt sätt härifrån utan att pojken för den skull måste skickas till Ukraina för att sedan skicka tillbaka till Sverige när proceduren är avklarad. Att skicka pojken till Ukraina för att han där ska tillbringa tiden till adoptionsbeslutet i ett barnhem är grymt, i synnerhet med tanke på hans ålder.

  • Källa på att små barn måste utvisas för att man ska lösa pappers arbetet med en adoption från ett annat land när närmast anhöriga är i Sverige?
   Tror inte på det du påstår.

   • migrationsverket har inte rätt att stjäla föräldralösa barn.
    tänk om det ukrainska migrationsverket skulle dela ut svenska barn som blivit föräldralösa?
    det är viktigt att utreda och följa lagstiftningen.
    i detta fallet kommer morföräldrarna att få adoptera denis. men detta måste ske i ukraina.
    svenska myndigheter har inte rätt att adoptera bort ukrainska barn.

 60. Hade han bara varit gammal nog att hinna med en vända som mördande terrorist för IS så hade han får stanna.
  Sverige=sjukaste landet i Europa.

 61. Finns bara en sak att säga: Svensk byråkrati har drabbats av obotlig psykisk insufficiens. Enda räddningen är att SD + AfS får egen majoritet efter ett nära förestående extraval.

 62. HALLÅ ELIN ERSON – har du förberett dig och bokat flyget till Ukraina?!?!
  Varför sätter sig inte Dinamarca och Fridolin på Medborgarplatsens trappa NU då?!

  Att vara sex år och föräldralös är ett lååångt MYCKET VÄRRE BROTT än att man som tonåring begår grova brott, våldtäkter, misshandel, mord, rån och ska därför leda till utvisning!
  Innan Mig-verket fortsätter att utreda asylsökande, så är de i akut behov av att utreda sina egna handläggarna i en mindre sinnesundersökning.

  https://www.youtube.com/watch?v=zudMdoeC8Ic&feature=em-uploademail

   • Det har nog ingen påstått heller.
    Men ”Svenska myndigheter” har annars så många lösningar på hur man ska kringgå den oftast självklara följden av en dom att utvisa brottslingar, så de borde kunna krama fram något även i detta fall – ex.v. ett tillfälligt uppehållstillstånd tills morföräldrarna fått klartecken att adoptera av ukrainska myndigheter.
    Det vore väl humant, tycker du inte det?

 63. när man läser dessa inlägg så slås man över hur känslostyrda dom är.
  detta faktum att svenskar saknar förståelse för elementära juridiska principer är nog huvudanledningen att sverige kunnat drabbas av ett folkutbyte.

  min fråga till er är. har sverige rätt att adoptera bort ukrainska medborgare?
  min fråga till er är. har ukraina rätt att adoptera bort svenska medborgare?
  min fråga till er är. har thailand rätt att adoptera bort svenska medborgare?

  det är bra för alla svenskar att veta. tänk om en svensk förälder omkommer under en vistelse utomlands. tänk om ett svenskt barn skulle bli föräldralös utomlands. ska då barnet adopteras bort i det landet av detta landets myndigheter? tanken svindlar.

  • Vad jag förstår planerar dom att åka till Ukraina, alla är ukrainska medborgare, och göra adoptionen där.

   • precis! och så måste det gå till.
    har morföräldrarna put, så får även denis put då adoptionen är klar.
    vad är problemet?

    • Har de put kan de resa till Ukraina och lösa adoptionen. Har de inte put kanske de vill ha tidningarnas hjälp att få det.

  • Modern död, fadern vill inte ha honom men morföräldrarna här vill. Vad är problemet om han stannar hos dem?
   Varför ukrainare ska bo i Sverige är en annan och intressant fråga.

   • naturligtvis kommer denis att bo med morföräldrarna.
    men man måste ordna med adoptionen den gängse vägen.
    eftersom denis saknar uppehållstillstånd och är ukrainsk medborgare så blir det ju i ukraina som adoptionen får ske. sedan blir det ju att bo med morföräldrarna i uppsala.

 64. Han är inte från mena, ljuger inte som ålder, är barn på riktigt, har inte ”tappat” sitt id, är inte kriminell och inte muslim, USCH såna vill vi INTE ha i landet!

 65. Migrationsverket stoppar utvisningen. Bra men ska det behövas valsas runt i massmedia först? Och vad hade hänt om utvisningen inte hade uppmärksammats? Myndighets-Sverige behöver en total make over!!

 66. Ännu en snyfthistoria som skall engagera svenskarna att bli positiva till folkutbytet. Om morföräldrarna har PUT så är det självklart att killen får stanna. Dessa självklara ärenden är så amatöraktiga och genomskinliga försök till masspåverkan av opinionen.

  • Huruvida det är självklart vågar jag inte uttala mig om, men vad kan förhindra att morföräldrarna får adoptera sitt barnbarn? Är det en mycket dyr och långdragen historia, så pojken får tillbringa åratal på barnhem under tiden?

   Sedan är det väl en annan historia om morföräldrarna kommer att vistas i Sverige eller i Ukraina.

   • Det enda som betyder något är väl att han får vara med det som finns kvar. Fan, de kan få bo i Brazilien. Man måste inte vara i Sverige. Vilket jävla förfall till land.

  • HandsomeHank har helt rätt, har morföräldrarna PUT åker de till Ukraina och löser problemet. Har de inte PUT får heller inte pojken det. Kan det vara där skon klämmer?

  • Handläggarna på mv ska lägga känslorna åt sidan när de är på jobbet. Där är det regler som ska gälla, ingert annat.
   Hur f-n skulle det se ut om en sån som du jobbade där?

   • Må roboter att sköta det ”jobbet” då!Behöver inga ”handläggare” längre.Ta ett dator program och låt bearbeta allting.En robot får bestämma över ett människas liv.Utmärkt!

    • Regler är till för att följas och ska inte sättas åt sidan för att låta känslorna styra. Det är något som i dagens Sverige händer alltför ofta, en bidragande orsak till att landet befinner sig i nedförsbsaqcken.

  • ”Om man anser att detta är en ”snyfthistoria” så är man lika avtrubbad som handläggarna där!”

   Har du alla detaljerna i ärendet; vet vi om morföräldrarna är svenska medborgare eller om de har PUT? Om inte så kanske de kan ta hand om pojken iUkraina.

   Finns det några legala hinder för en adoption, svårt att föreställa mig att ukrainska myndigheter skulle förhindra det?

 67. Det lär visa sig om en hund ligger begravd här kanske en ankarhund t.o.m , Farsan som inte vill kännas vid pojken har nog en plan han sägs vara lite knackig men, det är nog inte hela sanningen ingen vet ….men , Det lär visa sig såfort gossebarnet blivit Svensk på riktigt då kommer Farsan som ett brev på posten.

 68. Får svenska föräldralösa barn stanna i vilket land de vill?

  Nu är det så dj…t att varje land har ansvar för sina medborgare, även om landet skulle erbjuda relativt sämre levnadsvillkor.

LÄMNA ETT SVAR