En sexårig pojke halshöggs i Saudiarabien inför sin mamma som samtidigt skrek och vädjade till den islamistiske taxichauffören att sluta. Hans motiv till det hänsynslösa mordet var att pojken tillhörde fel gren av islam.

Enligt uppgifter från närstående till den unge pojken Zakaria Al-Jaber befann han sig tillsammans med sin mamma i en taxibil mitt på dagen på väg till profeten Muhammeds moské i staden Medina i Saudiarabien.

Taxichauffören ska ha frågat mamman under resans gång om de två var shiamuslimer på vilket hon svarade ja. Då ska taxichauffören ha reagerat genom att stanna bilen och slita ut pojken på gatan, rapporterar The Muslim Vibe.

Taxichauffören, som beskrivs som sunnimuslim, uppges ha slagit sönder en glasflaska och med den huggit pojken i kropp och hals. Det grova våldet avslutades med att att pojkens huvud skildes från kroppen. Den skräckslagna mamman ska ha försökt att stoppa den islamistiske våldsverkaren och skrikit till dess hon blev medvetslös.

Enligt lokala uppgifter hävdar myndigheterna i Saudiarabien att mannen är psykiskt sjuk. Förklaringen möter kritik från många shiamuslimer som hävdar att minoriteter förföljs i landet och att man radikaliserar sunnibefolkningen.

LÄS ÄVEN: REPORTAGE: Saudiarabien – den laglösa polisstaten