60-åring fick tänder utdragna efter värk i käken – hade egentligen cancer i halsen

825 Shares

En läkare i Simrishamn i Skåne ska ha feldiagnostiserat en patient under flera månader. Patienten som upplevde huvudvärk, smärta i käken och en knuta på halsen fick tänder utdragna. Vad mannen egentligen led av var emellertid cancer.

Mannen som är i 60-årsåldern hänvisades av läkaren till tandvården för att få två tänder utdragna men det visade sig inte hjälpa. Smärtan i mannens huvud upphörde inte och patienten återvände därför till läkaren som föreslog att en tredje tand skulle avlägsnas, rapporterar Lokaltidningen.

LÄS ÄVEN: Cancersjuk kvinna avled när vårdcentral inte tog kvinnans symptom på allvar

Tandläkarna gav då beskedet att det inte alls var något fel på hans tänder. Månaderna gick och hans tillstånd blev allt sämre samtidigt som knutan på halsen växte. Mannen sökte återigen vård men personalen avvisade hans oro för den växande knutan. Det var nämligen bara en fettknuta påstod man.

Vid ytterligare ett vårdbesök föll mannen ihop i väntrummet. Då lade man in honom med smärtstillande under två månader. I samband med vården förlorade mannen även syn på ett öga. Först då beslöt att skicka patienten till Lund för en grundligare utredning. Där upptäckte läkarna att mannen hade flera cancertumörer i halsen och en vid hjärnbalken.

Nu har mannen anmält sin skräckresa till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). I anmälan skriver han, ”jag har felbehandlats i ett flertal månader utan någon prognos. Skrämmande. Jag trodde att jag skulle dö”.

LÄS ÄVEN: Patient skickades hem trots smärtor i huvud och nacke – hade hjärnblödning

825 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.