En far förlorade kampen för sitt liv tre dagar efter att ha blivit attackerad när han promenerade med sin hund i en park i östra London, mindre än en kilometer från sitt hem. Enligt vittnen ska han ha hamnat i någon form av diskussion om hunden.

I slutet av maj i år fick polisen in en anmälan om att en man överfallits i Plaistow Park, London. Ambulans tillkallades och den 61-årige mannen, Steven Kennedy, togs in till sjukhus i kritiskt tillstånd med en allvarlig huvudskada, rapporterar bland annat the Standard.

Två män arresterades initialt varav Mohammed Metowlli, 23, åtalades för ”allvarlig kroppsskada” som ledde till Kennedys död. Den andra misstänkte, 29 år gammal, släpptes i väntan på ytterligare utredning.

Metowlli ska enligt hans egen Facebook-profil vara en aktiv boxare i klubben West Ham Boys Club Boxing Academy, som ligger i östra London. Tre år innan överfallet på Kennedy ska han även ha vunnit silver i en boxningstävling.

Den 61-årige Kennedy var medlem i River Church i Canning Town och direktör för the River Christian Centre, och ska ha rest mycket i Afrika och östra Europa som missionär.

– Jag hörde att det var en diskussion och att någon slog eller puttade honom. Jag såg att han bars ut och sattes i ambulans, sa Asim Qadri, som äger en närbutik nära parkens ingång.

- Han levde då. Han satt upp när de tog honom till ambulansen. Det är chockerande att han dog, fortsatte Qadri.

Grannen Sonny Somwaru beskrev Kennedy som en ”hängiven” kristen.

– Jag var chockad av nyheten. Han var den ende jag kunde tala ut med. Han spenderade mycket tid med att åka fram och tillbaka till Afrika, där han predikade, sa Somwaru.

Dave Gill, pastor vid River Church, sa: “Familjen och alla av oss är förkrossade”

Enligt en uppdatering från polisen i London stod Metowlli inför domstolen den 3 juli. Det är i dagsläget oklart vad resultatet av den domstolsförhandlingen blev.