När 7-åriga Emily Jones åkte förbi den 30-åriga somaliska kvinnan som satt på en bänk, knivhögg hon plötsligt flickan i halsen. I parken fanns även flickans far som bevittnade det dödliga överfallet.

Det var den 22 mars som Jones överfölls i Queen’s Park i den brittiska staden Bolton, rapporterar Daily Mail. Trots att flickan snabbt fördes till sjukhus gick hennes liv inte att rädda.

Obducenten Alan Walsh beskriver Jones som ett av de mest tragiska fall han stött på under sina 20 år i yrket och det ska ha berört honom djupt.

https://twitter.com/Imamofpeace/status/1246378453584076800

Enligt polisen gjorde flickan inget annat än åka förbi kvinnan då attacken skedde. Den 30-åriga kvinnan arresterades misstänkt för mord och har med hänvisning till en lag om mental hälsa sedan dess suttit frihetsberövad på en högsäkerhetsanstalt.

Ingen från flickans familj närvarade under domstolens förhandlingar. De beskriver Emily som deras livs ljus och tillägger att hon alltid var fylld av glädje, kärlek och skratt.

Man har svårt att förstå varför detta skedde och beklagar att man nu inte kommer få se henne växa upp till den unga kvinna hon hade alla förutsättningar att bli.