Vid klockan 05.20, lokal tid, avfyrade terrorstämplade palestinska Hamas en långdistansraket mot Israel som landade i ett bostadshus i Mishmeret strax norr om Tel Aviv. Sju personer skadades och huset totalförstördes.

Premiärminister Benjamin Netanyahu kallar det för en attack mot staten Israel. Terroristorganisationen Islamiska jihad varnade Israel för att hämnas.

Räddningstjänsten bekräftade under morgonen att sju personer, varav två barn och ett spädbarn, vårdas för skador på sjukhus. Vidare har man påträffat fyra döda hundar. Företrädare för terroristorganisationen Hamas hävdar att raketen avfyrades av misstag, rapporterar Jerusalem Post.

Israeliska försvarsmakten har bekräftat att det handlar om en långdistans raket som avfyrats från Gaza och färdats omkring 10 mil. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu befinner sig för tillfället i Washington för att delta när Donald Trump på måndagen erkänner Golanhöjderna som israeliskt territorium. Netanyahu meddelade under morgonen att han kortar ned resan i USA och återvänder till Israel med anledning av raketattacken.

Islamiska jihad varnar Israel
På måndagsmorgonen meddelade Ziad al-Nakhla, ledare för den palestinska terroristorganisationen Islamiska jihad att man kommer svara kraftfullt om Israel svarar på raketattacken genom att attackera Gaza.


Hamas förbereder raket.