ranare-094883
Inrikes

75-årig kvinna sparkades ned och rånades i ’utanförskapsområde’

Publicerad 8/29/2019
Annons

På onsdagen överfölls, misshandlades och rånades en kvinna i 75-årsåldern i det problemtyngda och invandrardominerade området Gårdsten i Göteborg. Gärningsmännen som var tre till antalet tillgrep den äldre damens handväska.

Rånet inträffade mitt på dagen men ingen ingrep för att stoppa gänget och ingen hjälpte heller kvinnan efteråt. Hon fick själv efter att ha utsatts för misshandel i form av sparkar ta sig hem och larma polis.

Rånarnas signalement rapporteras knapphändigt av GöteborgDirekt som ”tre unga killar i 15-årsåldern”. Polisen uppger för tidningen att man bedömer sig ha små utsikter att få fast gänget.

Det framgår inte huruvida kvinnan måst uppsöka sjukhus för misshandeln eller hur hon mår psykiskt. Rånbytet i handväskan ska bland annat ha bestått i kvinnans pass och bankkort.

Avfördes från listan över ”särskilt utsatta områden”
För några månader sedan beslöt Polisen att ta bort det socialt och kriminellt djupt problemtyngda Gårdsten från listan över så kallade ”särskilt utsatta områden”. Man menade sig ha iakttagit en förbättring av situationen i området. Gårdsten finns dock fortfarande kvar på listan som ett ”riskområde”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
469Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons