En äldre kvinna i norra Wales begick självmord genom att kasta sig utför ett stenbrott efter att hennes statliga pension upphörde att utbetalas.

Kvinnan är identifierad som 81-åriga Joy Worrall och enligt hennes son hade hon endast fem brittiska pund (cirka 66 kronor) kvar när hon för sista gången lämnade sitt hem och försvann spårlöst, rapporterar Express.

LÄS ÄVEN: Svenska pensionärer vänder sig till soppkök – över 300 000 på fattigdomsgränsen

Efter en sökinsats med bland annat polishelikopter påträffades den gamla kvinnan död vid stenbrottet Rhes-y-Cae i Flintshire. Nu framkommer det att den brittiska pensionsmyndigheten slarvat och orsakat vad man kallar ”ett administrativt fel” som resulterade i att Worralls garantipension helt hade slutat att utbetalas.

”Lovar lära sig en läxa”
Kvinnan som beskrivs som frånskild och för stolt för att låta familjen besväras över hennes situation valde istället att avsluta sitt liv som en följd av det statliga misstaget.

– Jag anser att pensionsmyndigheten har misslyckats med sin plikt. Det är en skam att det här kan hända i ett modernt samhälle, kommenterar hennes son.

En talesman för pensionsmyndigheten ber familjen om ursäkt för ”felet” och säger att myndigheten lovar att lära sig en läxa.