Även framtiden ser dyster ut då experter tror att andelen endast kan öka till omkring 40 procent under de närmaste tio åren. ”De infödda finansierar en arbetslös minoritetsunderklass.”

Endast 15 procent av de migranter som haft arbetstillstånd i Nederländerna sedan 2014 har jobb. Det visar siffror från den nederländska motsvarigheten till Statistiska centralbyrån.

Enligt migrationsforskaren Jan van de Beek finns få ekonomiska incitament för migranter att skaffa jobb då de kan leva gott på bidrag.

Därtill kommer övriga problem det innebär att hitta och kvarhålla ett jobb i ett annat land.

Nyligen varnade van de Beek för att den nederländska välfärdsstaten kommer att kollapsa såvida man inte stänger landets gränser för fler migranter från tredje världen, som i genomsnitt kostar staten 120 000 euros under sina år i Nederländerna.

– De infödda finansierar en arbetslös minoritetsunderklass.

– Det finns mer än två miljoner icke-västerlänningar och mer än 13 miljoner infödda i Nederländerna, ändå är det redan fler icke-västerlänningar som lever på bidrag.

Han menar också att det är dom som förespråkar öppna gränser som är de ”omoraliska” då de gladeligen vill göra livet sämre för nederländare med de lägsta inkomsterna och som har minst makt samt redan är under press från automatisering och globalisering.

– Politiskt korrekta människor ignorerar lättfärdigt det faktum att varje euro bara kan spenderas en gång, och varje gång måste du avgöra ifall du vill att regeringen ska arbeta för landets medborgare eller för resten av världen.