Acosta vs Trump – en studie i fake news och värre

Delningar

En sedan tidigare dokumenterat odisciplinerad CNN-reporter, Jim Acosta, saboterar fullständigt president Donald Trumps presskonferens om mellanårsvalet till kongressen. Vänsterliberal msm-media i Sverige framställer händelsen som om det vore Trump som felat. Det är bara det senaste i raden av exempel på hur djupt dessa mediers nyhetsrapportering degenererat och hur stort behovet av de nya medierna är.

Presskonferensen i Vita huset skulle som nämnts handla om mellanårsvalet. Jim Acosta från CNN har dock inget intresse av eller respekt för detta. Han börjar i stället ställa frågor om helt andra saker. Frågorna vänds dessutom snabbt i påståenden: Trump har fel som använder ordet ”invasion” när tiotusentals utlänningar försöker forcera USA:s gräns och ta sig in i landet olagligt. Trump demoniserar migranter osv. Tycker Acosta.

Trots Acostas respektlösa avvikelse från ämnet för presskonferensen och trots de personliga påhoppen gör presidenten ändå en ansats att svara. Trump förklarar att han och Acosta helt enkelt har olika synsätt och åsikt i frågan. Han bemöter även Acostas insinuationer om att han skulle vara invandringsfientlig genom att klargöra att migranter är välkomna, så länge de invandrar lagligt.

Acosta låter sig dock inte nöja, utan fortsätter att försöka ställa anklagande frågor på samma tema. Då tryter Trumps tålamod med obstruktionen och han säger ifrån: ”That’s enough!” och låter ordet gå vidare till nästa journalist. Inte heller det respekteras av Acosta som fortsätter att prata i munnen på den journalist som fått ordet. Han vägrar också att lämna ifrån sig mikrofonen trots uppmaning, och när den unga kvinnliga pressekreteraren går fram för att ta den ifrån honom, gör han fysiskt motstånd så att hon tvingas avbryta.

Efter den incidenten byter Acosta ämne, dock inte till det ämne som presskonferensen är utlyst för. I stället är det den diskutabla Mueller-utredningen om politikerkopplingar till Ryssland och eventuell rysk valpåverkan på presidentvalet som Acosta nu vill diskutera. Frågan inleds med ”Är ni orolig…” varvid Trump direkt replikerar att han inte är orolig över någonting när det gäller den utredningen eftersom han anser att den är en bluff.

Återigen upprepar presidenten sedan att nu får det vara nog och säger åt Acosta att lägga ned mikrofonen. Det gör inte Acosta, utan envisas i stället med att fortsätta med sina Ryssland-frågor. Nu lyckas emellertid den unga pressekreteraren påpassligt ta ifrån honom mikrofonen.

Efter detta obstruktiva uppträde från Acosta får han en välförtjänt tillrättavisning av Trump som menar att reportern borde skämmas och att han är en oförskämd människa som inte borde få arbeta för CNN. Tidigare under Acostas scen har Trump även fällt omdömet att om CNN:s reportrar gjorde ett bättre jobb än så här så skulle de sannolikt ha högre tittarsiffror.

Det tar emellertid inte slut där. Näste journalist som fått ordet av Trump börjar, i stället för att göra sitt jobb och ställa frågor till presidenten om mellanårsvalet, med ett anförande till försvar för Acostas goda personkaraktär. Då reser sig Acosta på nytt och börjar prata i munnen på den andre journalisten och Trump, nu utan mikrofon.

Det är svårt att höra vad Acosta säger men av svaret från Trump att döma är det en anklagelse om att presidenten kallat bland annat CNN för folkets fiende. Trump menar att medier som rapporterar fake news, vilket han menar att CNN varit flitiga att göra, förtjänar det epitetet. Acosta ombeds därefter av presidenten att sätta sig ned så att den som fått ordet kan ställa sina frågor.

Otvetydigt vem som är att klandra
Ovanstående rekapitulering av vad som utspelade sig är ovedersägliga fakta. Det framgår bortom varje tvivel av filmmaterialet från presskonferensen att Acosta bär hela skulden för situationen genom sitt oprofessionella och ohörsamma uppträdande. Trump har all rätt att reagera och sätta Acosta på plats.

Men i svenska mediers rapportering serveras man en helt annan version av vad som utspelat sig. SVT, som lyder under regeringsdirektiv om att förhålla sig sakliga och opartiska i sin nyhetsrapportering skriver att det var Trump som ”gick till hårt angrepp” mot Acosta och ”skäller ut” denne. Man insinuerar också att presidenten gjort samma sak flera gånger tidigare.

Hela artikeln är vinklad och rubriksatt på ett sätt som ger intryck av att det är den elake presidenten som gett sig på en helt oskyldig journalist. Artikeln ska dessutom sättas in i en kontext där Trumps i stora stycken alldeles relevanta mediekritik allmänt och systematiskt av vänsterliberal press vulgärretoriskt framställs som hat och hot och försök att tysta journalister.

Dagens Nyheter lyder inte under samma krav som SVT på att rapportera sanningen, hela sanningen och inget annat än sanningen. Tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Wolodarski har dessutom deklarerat att tidningens nyhetsrapportering ska vara ”agendasättande”, vilket är en eufemism för att vinkla och fabricera på nyhetsplats i politiskt syfte. Men därifrån är det ändå en bit till den hårresande vantolkning av incidenten mellan Trump och Acosta som DN-skribenten Martin Jönsson ägnar sig åt.

Jönsson far ut i hätska tirader om att Trump ”hatar en fri press”, ”hatar kritiska frågor”. ”hatar journalister som gör sitt jobb”. ”piskar upp sina följares hat mot journalister” och ”stänger ute dem från Vita huset”. Om inte ackrediterade reportrar får bete sig hur som helst under en presskonferens i Vita huset anser Jönsson att ”det är extremt farligt för demokratin”. Och om presidenten kräver ordning och reda, som att journalisterna håller sig till ämnet för presskonferensen, ställer frågor i stället för att vräka ur sig anklagelser och iakttar god mötesordning genom att tala när man har ordet och vara tyst när man inte har det, då är det enligt Jönsson ”exakt så diktatorer beter sig”.

Den senaste utvecklingen än mer bisarr
Nu har medierapporteringen kring händelsen tagit en än mer bisarr vändning. I vänsterliberala media anklagas Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders för att ha manipulerat filmklippet från presskonferensen. Mer konkret handlar det om den sekvens där Acosta vägrar lämna ifrån sig mikrofonen och riktar ett slag mot den unga kvinnans arm för att stoppa henne.

SVT hoppar väntat på tåget och skriver om hur Sarah Huckabee Sanders påstås ha repeterat vissa filmrutor för att få slaget att framstå som värre än vad det är. Som ”bevis” kan man se två versioner av sekvensen bredvid varandra. Jag har tittat och jämfört och har ytterst svårt att se någon skillnad. Dessutom är det mer regel än undantag att man sänker hastigheten till slow-motion i ett filmklipp just kring något man vill framhäva, så om någon version av filmklippet eventuellt skulle ha ”manipulerats” vore det inget konstigt.

SVT skriver också i filmskyltar att Paul Joseph Watson med kopplingar till sajten InfoWars var en av dem som först spred den påstått manipulerade versionen av klippet och att InfoWars är en ”högerextrem sajt känd för sina konspirationsteorier”. Det blir lite komiskt när SVT själva ägnar sig åt att kolportera en vidlyftig konspirationsteori om manipulering.

Plötsligt är mäns våld mot kvinnor okej
Än mer anmärkningsvärt i skenet av #metoo-debatten är att den konspirationsteori som SVT underblåser syftar till att vittvätta en medelålders mans fysiska våld mot en ung kvinna. Det slag som Acosta riktar mot den unga kvinnans arm framstår visserligen inte som särskilt hårt men är förstås ändå helt oacceptabelt.

Men kvinnofrid blir plötsligt underordnat när journalister i eget intresse ska ta parti för Acosta och svartmåla sitt främsta hatobjekt Donald Trump. CNN gör nu ett utspel där indragningen av Acostas pressackreditering beskrivs som ”ett hot mot demokratin”.

Den internationella paraplyorganisationen PEN för författare, som numera kidnappats av vänsterliberala journalister, går till direkt angrepp mot den unga kvinna som Acosta bar hand på. Hon beskrivs som ”talesperson för en man som sagt om kvinnor att man ska ’ta dem på musen’”. Underförstått har enligt PEN den unga kvinnan genom sitt val att arbeta för Trump-administrationen förverkat sin rätt att vara fredad från fysiska påhopp. Acostas slag mot kvinnan beskriver PEN som ett ”artigt avvisande”.

SVT lånar sig beredvilligt till att ge också denna misogyna och mansvåldslegitimerande retorik legitimitet. Om ett par månader kommer du att tvingas betala för den här sortens ”journalistik” via skattsedeln – drygt 2500 kronor om året för ett normalt hushåll.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

243 KOMMENTARER

 1. CNN är en stor mediecirkus som tar sig på ett alldeles för stort allvar. Ni minns kanske hur de hotade att sätta åt en ung kille, som gjorde en skämtsam video med Trump och CNN. Det var i början, när han kandiderade, och skällde ut CNN. De vågade inte hota Trump, men en liten kille…

  Sen det här fenomenet med olika videos, det är vi ju väl medvetna om i Sverige. Kommer ni ihåg den så kallade ”järnrörsskandalen”? Först gick Soran ut med en video, där han klagade på SD. Och Erik Almquist publicerade en video som svar på tal. Sen kom valet, och helt plötsligt dök videon upp, fast kraftigt editerad. Och det kom snart anmärkningar över detta. Då dök det upp nya versioner med ”nytt material”, och ”ocensurerad version”… Som också var kraftigt klippta. Och då känner jag att det inte går att lita på dem.

  Samma sak här. De publicerar den version de vill, och kallar det för ”sanning”. Och gör bort sig så det stänker om det. CNN är numera känd som en vänsteranfrätt nyhetstabloid, och vi ser ju var Wolodarski får sin inspiration från.

 2. Är det inte den i artikeln nämnda Martin Jönsson som dragit ner SVENSKA DAGBLADET i det socialistiska träsket?

 3. Extremt bra återgivning av händelseförloppet! Jag har följt det hela.

  Det är fruktansvärt skrämmande att se hur DN, Helsingin Sanomat mfl öppet ljuger om hur det hela gick till. Det är så ohederligt att jag måste beteckna det som ondska.

  Helsingin Sanomat är för övrigt lika illa eller värre än DN. Man vet exakt vad dom ska skriva hela tiden, bara att titta på CNN och MSNBC först så vet man. Även hur Carina på SVT kommer rapportera. Mardrömslik situation.

 4. DN är förskräcklig, men den behöver man inte ha. Det är värre med SVT/SR. Det hade varit OK med att finansiera dem genom skatten om de varit public service. Det var det för och då var det ganska enkla regler för reportrar och intervjuare. Den enda regel de hade var att om någon angrep demokratin skulle de försvara den. Men nu har det utökats till ett flersidigt dokument som innehåller både ”allas lika värde” och värdegrunden utan att närmare definiera vad det betyder. Så blir det med vänsterextremer som Stjärne, Helin och Benkö i ledningen. Och de som sitter i granskningsnämnden verkar inte vara bättre.

 5. Mycket bra att Mats D sätter strålkastarljuset på den informationshärdsmälta vi befinner oss i. Postfact-society är bara förnamnet.

 6. ”artigt avvisande” Man tar sig för pannan.
  Så nu kan man alltså rikta slag mot kvinnor och kalla detta för ett ”artigt avvisande”.
  Det är alltså legitimt att slå vissa men inte andra?
  Få se nu, vilken ska man först prova detta på?
  Något förslag från någon?

  • Muhammed ställde också upp regler för hur man misshandlar sin fru på rätt sätt. Bl a så får man inte lämna märken i ansiktet.

 7. Den pågående hjärntvätten för att vinkla emot Trump är fullständigt skamlös. Hur lyckas man vända och vrida på hela händelseförloppet när allt sker inför öppen ridå? Det är alldeles uppenbart att Trump på ett lugnt och ett städat sätt avbryter Acosta när han går på som en rabiessmittad hund.
  SVT skulle behöva jämnas med marken istället för att finansiera dem via skattsedeln.
  Om de vinklar något så uppenbart som händer framför ens egna ögon hur mycket vinklar dom inte de nyheter som vi själva inte kan se med egna ögon? Det är så man mår illa.

 8. Är inte förvånad. Har följt utrikespolitiken länge men inte utifrån ett svenskt perspektiv. Amerika är ännu mer polariserat än Sverige och vad som helst kan hända.
  Starka och inte alltför demokratiska krafter äger media i ett världsomspännande nätverk. Det är ingen konspirationsteori.
  I Sverige finns ingen balans alls och är ganska unikt i ett större perspektiv. Så länge medelklassen har mat på bordet och kan betala sina räkningar kommer ingenting att förändras. Det är först när den verkliga krisen kommer och det nakna våldet drabbar dessa sovande personligen som verkliga förändringar kan ske. Demografin arbetar långsamt men är som ett accelererande ånglok.

 9. Hur i hela friden kan du MAts skriva dessa aretiklar
  Pro TRUMP försök nyansera dig
  Kalla det våld när han knappt nuddar hennes arm!
  Men är du så dum så du tittar på tillrättalagda filmer?
  Du är skrämand enögd

   • Även Obama fick kritik från media (också då med rätta)……
    MEN
    Kallade han reportrar och media för folkets fiender?
    Sa han vd något tillfälle att medieföretagen skulle skämmas för att en reporter var anställd hos dem?
    Spred han 4000 lögner under sitt första år?
    Lät han som en 12-åring när han hade en pressträff?
    Kallade han någon politisk motståndare vid öknamn?
    O.s.v. o.s.v
    Så det fanns ingen anledning att vara ”lika kritisk” mot hans agerande….
    För försök hitta en människa som är lika idiotisk som Trump utom
    Mussolini Hitler Caligula och Nero
    I den pariteten hittar du Trump!

  • Vilka sakfel innehåller mats artikel? Kan du påpeka det?

   Det viktiga här är reportens beteende som gick över anständighetens alla gränser, och hur det felaktigt vinklades i Svensk media som är antitrump.

   Du tror väl att invandringen är lönsam också kanske? På klimatgurun Al gore som sade att 2013 har vi ingen is vid polerna?

   Det är du som framstår som emotionell och enögd.

   Läs lite mer Dn, SVT så blir det bättre, dom kommer hjälpa dig följa politiska korrekthetens altare, vinkla allt så Trump framstår i så negativ dager som möjligt, givetvis SD osv. Sov så gott vidare i den drömvärld som mainstream serverar dig dygnet runt. Tänk absolut inte själv- det är livsfarligt.

   • Om du är Mats så borde du kanske gå ur ditt alias
    Annars så borde du inte svara på frågor till honom
    ”Jag har följt pajasen Acosta i två års tid och jag fattar att du inte gillar Trump”

    Genom att följa vad Trump gjort/gör/inte gör/säger/inte säger gör att jag inte gillar honom!
    Så jag förstår inte varför jag skulle Tycka om/tycka illa om någon för man följer en annan person

   • Nej inte den:-)
    Fullt så jävligt lyckades Sanders inte fejka videon men med lite högre fart och även lägre fart så fick de till ett ”Asult”
    Har inte funnits ett värre vita hus sedan Nixons dagar!

 10. Det är såna här ”sanningar” som från och med årsskiftet ska tvingas på oss från svenska ”Pravda” via skatten.
  Man kan verkligen må illa för mindre.
  Bra klargörande Mats.

 11. Människor som uttrycker sig rakt och ärligt vinner alltid respekt oavsett om det kostar en del trampade tår, medan agendasättande genomskådas som oärliga och konspiratoriska.
  Svenska journalister gräver sin och sina kollegors kollektiva grav genom sitt beteende, och kan i slutänden skrika hur
  högt dom vill när ingen längre lyssnar är
  auktoriteten borta.

 12. Acosta är vänster. Då får man bete sig som en ligist. Han anser att mikrofonen är hans tills han självmant lägger den ifrån sig

  Han skulle aldrig ta hänsyn till en republikansk president. Jag tror Acosta fått härja för länge utan att någon tagit ner honom på jorden…

 13. Acosta är en jävla pajas som gjort sig känd genom att vara störig. SVT är en svensk variant av CNN och båda är redskap för Soros och NWO.

 14. Acosta låter latinamrikanskt därför är han partiskt.
  CNN styrs väl av självcentrerade kommunister som soros, väl??

 15. 60 procent av politikerna i riksdagen är borgerliga. Partierna är representerade i SVT/SRs styrelse. Hur kan de som inte är S, V eller MP acceptera den absurda vänstervridningen och bristande professionalismen? Det är ofattbart!

 16. Tyvärr så kan vi inte förakta ihjäl personalen hos SVT.
  De ska ju leva av tvångsutdebiterade skattepengat framöver.
  Kanske vi kan hoppas på, att svenska folket till slut ska förakta ihjäl vårt genomkorrumperade och genomenfaldiserade politikervälde.

 17. Om Sverige vore en demokrati på riktigt hade vi haft åtminstone en nyhetskanal som alternativ och motvikt mot det ensidiga vänsterutbud i form av SVT/TV4 som vi alla nu dessutom ska tvingas betala för.
  En sådan kanal hade garanterat fått tittarsiffror som slagit det befintliga nyhetsutbudet (läs vänsterpropagandan) med hästlängder. Precis som Fox i den fullvärdiga demokratin USA utklassar sina vänsterkonkurrenter.

  • Kommer aldrig att ske med PK vid makten., obhegliga bevis får inte komma fram.
   Läs Tullbergs senaste krönika.
   Hjärntvättade svenska trälarna måste undanhållas sanningen till varje pris.
   Vi skulle ju kunna ge oss ut på gatorna och protester.
   Valurnorna går att manipulera.

  • För några år sedan hade vi Fox News men det ansågs efter en tid i etern som en alldeles för högerinriktad nyhetskanal.
   Således bestämde Post- och telestyrelsen på Näringsdepartementets inrådan att Fox News inte längre skulle få sändas i Sverige. Och så blev det tyvärr.

  • Hur är det med TV3 och TV4? De är privata och borde kunna vara neutrala? Eller de som SVT anställer mest vänsterfolk?

 18. HELL TRUMP !
  Västs räddare, som vågar platta till det hycklande PK-patrasket.
  Men själv får vi hålla till godo med skämtfiguren Löfven.

  • Trump är enastående i sitt genomtänkta självständiga agerande alls icke den pajas MSM utmålar honom som. Jag hoppas att glorian inte halkar på sned som hans rådgivare Steve Bannon sagt mer än en gång don´t confuse the noise with the signal

 19. Hehe. Tal om fake news. Mats beskriver situationen ”saboterar fullständigt”. Intervjun fortsatte så det var långt ifrån saboterar fullständigt. Media och alternativmedia har dock gjort en jättesak av detta.

  Mats är det som överdriver och använder flest epitet av alla journalister.

  • ”saboterar fullständigt” är en överdrift. Att dra den överdriften till ”fake news” ser jag som lite far fetched då det bara handlar om summeringen och den detaljerade beskrivningen längre ner är mer objektiv och beskriver i detalj vad som faktiskt hände. Epitet bör undvikas hos Samhällsnytt då fakta och ärlighet talar för sig själv, men jag upplever inte att Mats använder ”flest epitet av alla journalister”.

   • Mats skall rapportera korrekt och objektivet. Att överdriva, skarva nyheter sänker förtroende rejält. Jag tror inte inget på Samnytt vill läsa skarvade nyheter.

 20. Säga vad man vill om InfoWars, men det är ett väldigt bra namn. Det är verkligen ett informationskrig som pågår. Att påstå att Vita Huset manipulerat en video för att motivera åtgärderna är häpnadsväckande. SVT är så absurt vinklade i sin rapportering att man tror inte det är sant, och det blir bara värre och värre. Allt tal om ”utländsk inblandning” är patetiskt, SVT m fl serverar fake news på löpande band.

 21. Public Service är en av de samhälleligt finansierade instutioner som vämjeliga. De vet att de gör fel men vet också att de sitter säkert. Om så de prickades dagligen för brott mot sändningstillståndet utkrävs inget ansvar. Demokratiskäl ligger bakom skapandet av PS. Som det fungerar idag kan motsatsen lika gärna hävdas. MSM är också usla med några få undantag på ledarsidorna, men de får åtminstone klara sig på i huvudsak egna förtjänster. SD och sociala medier är de halmstrån som ska rädda det fria ordet och det demokratiska styrelseskicket i Sverige. Glömde att berömma din artikel Mats, kanon och dessutom ärlig och kontrollerbar.

 22. Vem f_n tillgodogör sig längre svensk etablerad stasi media??
  Till saken hör att detta skithål acosta konsekvent har uppträtt illa vid varje presskonferens i Vita Huset sedan Trumps tillträde.

  Men den som skrattar bäst skrattar sist och det kommer att bli Trump. Hela vänster etablissemanget som styrs av globalisterna är livrädda för nu är det bara en kort tid innan åtalen börjar verkställas och det är många korrumperade politiker och tjänstemän och före detta presidenter som kommer att åtalas.

 23. Trump sa också till honom att ”jag är president, du är reporter för cnn och om du hade gjort ett bra jobb så hade inte era tittarsiffror varit så låga”.

 24. Våld, hot och till och med mord är helt legitimt om det kommer från de ”goda” vänsteraktivisterna, det är ganska tydligt att detta är SVT:s hållning.

 25. Acosta hade blivit avstängd för länge sedan om det inte vore för att Donald Trump faktiskt vill hålla högt i tak mot media. Det finns många tillfällen när han har betett sig olämpligt och bara de är skäl nog att stänga av honom.

  Det finns ingen demokrati eller frihet för pressen som står eller faller med att någon enskild journalist blir avstängd.

  Sök på Youtube och se själv vad som hände. Det finns ingen anledning att gå via något filter som är regisserat av vänsterblivna.

 26. SVT har faktiskt delvis rätt. Det är långt ifrån första gången som den vänsterliberala ”journalisten” Jim Acosta har terroriserat presidenten med irrelevanta frågor under 2017 och 2018 varav jag själv minns flera som jag bevittnade live tack vare Fox News.
  Man förstår att presidenten till sist fick nog. Det enda felet jag tycker Vita Huset har gjort är att min tagit ifrån Acostas pressackreditering tidigare.

  Här är en kort överblick över vad denna Fake News leverantör har ägnat sig åt tidigare https://www.theguardian.com/us-news/video/2018/nov/08/a-short-history-of-donald-trumps-clashes-with-cnns-jim-acosta-video

 27. Varken SVT eller TV hade stått ut med en person som saboterar möten som Acosta, men om det galler Vita husets möten med pressen så är han frihetshjälte.
  Det är bara ett ytterligare bevis på medias åsiktsagenda istället för nyhets rapportering.
  Intressant att MSN inte rapporterat vad Demokraterna har för politiskt program,
  som inte verkar ha något innehåll annat än att anklaga Trump på allt han gjort.
  Det är här polariseringen har sina rötter som MSM media underhåller för att få rubriker.

 28. Tänk om SVT kunde göra en serie där man presenterar sina anställda som har en direkt påverkan på utbudet, innehållet.
  Det skall inte vara Expressen eller AB chefen som ställer frågor till SVT utan någon som inte har koppling till branschen i Sverige vilket annars kunde bli en komedi av inbördes beundran.
  Vad har dom för bakgrund, erfarenhet
  Vilka mål har dom med utbudet
  Hur ser dom på objektivitet
  Hur hanterar dom att medelsvensson får plats i åsiktsutbytet där annars kulturfolket idag tar allt utrymmer och bjuder in varandra.
  Har dom identifierat några förbättringsområden, vilka och hur går det till

 29. Dagens Nyheter (DN), och Peter Wolodarski är ättling till Lenin och Trotskij, och när även inte Stalin är vid liv och vigör, och kommunismen i Sverige-Norden-Europa till synes kan samla ihop ett revolutions gäng, så blir det för diktaturkommunismen att liera sig med islam. Och det förklarar den absoluta tystnaden från DN och Wolodarski när det kommer att handla om islam och islamism. Men när det i stället ställs krav av demokraterna att inte islamisera Sverige, så framträder en agendasättare med att påtala att demokrati och demokrater är att vara fascism eller fascistiska. Så visar sig diktaturen med deras agendor.

 30. I den så kallade ”järnrörsskandalen” så hävdade media att Kent Ekeroth slog till en kvinna när hon försökte sno hans mobiltelefon. Om man tittar på filmen så ser man att han inte slog till henne. Men vilket liv det var på vänstermedia för att han hade som man påstod slagit till en kvinna. Nu är det en vänsterjournalist som uppenbarligen vilket alla kan se slår till en kvinna och då är det helt plötsligt inte synd om kvinnan som blivit slagen utan det är vänsterjournalisten det är synd om. Nyhetsförmedlingen handlar om vänsterpropaganda och ingenting annat.

 31. Problemet med Acosta är att han alltid börjar att debattera. Han tror dessutom att han äger rätten före alla andra journalister att ställa frågor.

  • ”Problemet med Acosta är att han alltid börjar att debattera”

   Han frågar dessutom alltid samma sak gällande Trumps åsikter om pressen och rysslandskonspirationen.

   Acosta är alltså en provokatör som försöker ställa till med kaos för att kunna visa Trump i dålig dager på Clinton News Network CNN.

 32. Finns det något sätt att slippa betala för SvT propagandan . Kan man göra avdrag för huvudvärk som påverkar inkomsten ?.

  • Fråga socialen ! Tänk vad detta kommer att kosta kommunerna vilka redan dras med fruktansvärda underskott vilket går ut över OSS .
   Jag som fattigpensionär ska höra efter om man vill jag ska dö riktigt fort eller slippa ytterligare utgifter på mina hela 6 500 :-/månad .
   Jag förstår hur ilskan växer hos invånarna ! Och det med rätta medan ”ansvariga” bråkar i sandlådan p g a prestige o dumhet .

    • Nu är det efter skatt. Har 9 500 med 31 % skatt. Precis som alla fattigpensionärer i min omgivning. Om du fortfarande undrar, kan nog 7 -Klövern svara . fd licenssvetsare, svetsare, 12 års försäljning, resemontör… Och såsitter arbetarklassens högsta höns med miljonlöner, fallskärmar, förmåner mm Stefan är ju dessutom världens högst avlönade statsledare. Inte konstigt pampen kämpar med näbbar o klor för att få fortsätta. Han vill nog ochså vara Godsägare bland de sina.

 33. Perfekt beskrivning av vad som hände! Acosta är inte en journalist utan en agitator och han har ingenting på en presskonferens att göra! Befriande att President Trump har portat honom! Säger dock mycket om vilken nivå CNN befinner sig på. Bojkottar CNN sedan nästan 2 år tillbaka! Kathy Griffin fick mig att ¨öppna mina ögon….

  • Det som är grejen; Donald är en riktig ’badass’ och ingen journalist klarar av. Detta retar dem till vanvett. Journalister har vant sig vid att ’styra’ landet och nu upptäcker, som Donald brukar säga till dem, ni är vad ni är, men jag är President för USA.

 34. Det är helt i linje med den gamla kommunismen. Censur, bara statskontrollerade nyheter – äh, ren skär jävla propaganda. Att det över huvud taget är juridiskt möjligt att lägga denna pålaga utan att ens veta om personen har någon skärm är lika idiotiskt farlig som att misstänka oss för terrorism/brottslighet och avlyssna oss ALLA .
  Snart har vi en kamera i varje rum, ett chips i nacken , DNA- registrering, drönare kopplade till igenkänningsprogram.

  Hade de senaste regeringarna inte varit så fruktansvärt oansvariga skulle detta aldrig hända.
  Nu användes hela propagandaapparaten och åter lät sig svenska folket luras. Så visst har staten full kontroll av folket. Inte tvärtom .
  Mitt politikerförakt blir bara värre, precis som hos hela svenska folket !

  • Lite vid sidan om: såg en gammal film om hur naiva engelsmän stod i kö för att de tänkte strida för England inför första världskriget 1918 endast Einstein och några andra var emot. Snacka om blåsning. Einstein var jude (undrar om det är relevant information i sammanhanget)

 35. Den svenska mediecharaden kring Acosta är kopierad direkt från den amerikanska pk-pressen. Även här i Finland (varifrån jag skriver) väljer media att gå till Acostas försvar med exakt samma argument och konspirationsteorier.

  Detta visar bara hur hela den dygnet runt pågående mediedramatiken kring Trump orkestreras mellan redaktioner på båda sidan om Atlanten.

  Alltihop är alltså jävla tetater vars enda syfte är att göra vänstern till riddare på vita hästar som räddar världen från Trump som håller på att störta världen i fördärvet.

  Acosta är känd för att sabba Vita husets presskonferenser. Han kör med samma spektakel varje gång, gör sig märkvärdig, skriker på andra och talar helt brevid ämnet. Syftet är att provocera fram reaktioner från Trump för att kunna göra stora rubriker i CNN om hur Trump vill förinta pressen.

  Att han nu kickas från Vita huset beror bara på att han inte kan bete sig trots otaliga tillsägelser.

  Acosta är en skithög, inget annat.

 36. Intressant hur Samnytts syn på journalister varierar.
  Lät lite annorlunda när Putilov nekades pressackreditering till riksdagen.

 37. Jag såg det i direktsändning, och jag har kollat på många olika filmklipp; alla visar att Jim Acosta från CNN beter sig oerhört illa, bryter mot de regler som finns för presskonferenser när USA:s president är närvarande, (tex ska endast presidenten stå upp, de andra ska sitta ner) och Acosta slår kvinnan på hennes nakna arm så hon tvingas avbryta försöken att ge mikrofonen till nästa person.

  Trump svarade på frågor i ungefär 90 minuter, cirka 70 journalister fick ställa frågor, även den här avskyvärde journalisten fick ordet av Trump, det är väldigt generöst faktiskt, och att då påstå att Trump inte svarar på frågor är barockt.

  Men Aftonbladet och SVT räknar med att vänsterfolket som tittar inte bryr sig om att kolla upp vad som är sant, utan litar blint på svensk pk-media.

 38. Acosta blir hyllad ordentligt idag i en ledarkrönika av ”öppna era hjärtan” författaren
  Moa Berglöf i vänsterliberala Sydsvenskan.
  https://www.sydsvenskan.se/2018-11-08/med-frihet-att-vara-jobbig
  Hon vill göra gällande att journalister (i Sverige får man förmoda) ställer tuffa frågor till politiker. Tyvärr är det ju inte så då man allt som oftast saknar relevanta frågor och framförallt följdfrågor. I USA är det vanligtvis tuffa tag. Dock har det när det gäller Trump gått till överdrift i en nästan personförföljelse. Men exempelvis i programmet ”60 minutes” där räds inte journalisterna att ställa obekväma frågor och relevanta följdfrågor utan att vara direkt oförskämnda eller påträngande. Intervjuer i svensk TV av politiker verkar däremot tama och ynkliga i jämförelse. Moa Berglöfs krönika med journalisternas förträfflighet är en beskrivning hur det borde vara.

 39. Idé: tänk om någon Samnyttsjournalist skulle försöka bete sig som CNN:s Acosta under en svensk presskonferens? Se vad som händer, och sedan fråga varför pk-media, sossarna i riksdagen etc skäller ut hans beteende när de lovordar Acostas?

 40. Varför vägrade Trump svara på Acostas frågor? Uppenbarligen har han något att dölja likt rysslandsaffären….. Trump är ett skämt och skam för männsligheten!

   • Finns det material och indikeringar på att så är fallet, vill man naturligtvis göra allt för att stoppa en utredning. Vilket Trump gör!!! Är man oskyldig sparkar man inte personer (utredare) som arbetar med fallet.

  • ”Varför vägrade Trump svara på Acostas frågor?”

   Därför att temat för presskonferansen var valet och inte denna eviga rysslandskonpiration som redan fallit ihop till en pankaka.

   Varför i all världen skulle Trump för tusende gången svara på Acostas barnsligheter.

   • Vem eller vilka ska bestämma vilka frågor som ska ställas? Är det inte en journalists jobb att ställa frågor?
    Rysslandsaffären är långt ifrån utredd och många frågetecken (????) återstår att räta ut!! Glöm inte att ryska FSB agenter greps i USA för uppvigling och samhällsomstörtande verksamhet. Det finns mera! Vad är det Trump döljer?

  • Han svarade: Enough!
   Presträffen hade ett helt annat tema.
   Inte hade jag vågat käfta med Löfven. Alldeles för väluppfostrad kanske? 😇

   • Trumps agerande talar i sig vilken [……] han är! Till det är han USAs president

    Vad är det du själv uppskattar hos Trump?.

 41. Presskonferenserna är väl knappast till för att slänga käft med presidenten. Sina åsikter kan de ju redovisa i sina respektive media.

 42. Har man sett hur det gick till så kan man inte påstå att han brukade våld, han försökte värja sig från kvinnan som ville ta mikrofonen från honom (och ge till någon annan journalist), ja han rörde kvinnan men värre än så var det faktiskt inte.
  Att han sen betedde sig som ett rövhål är ju en annan sak, skönt att såna människor blir bortplockade från framtida presskonferenser.

  • Du har rätt i att detta inte handlar om våld mot kvinnor.

   Acosta gick helt enkelt för långt när han kapade golvet för sina egna utlägg. De andra journalisterna viftade villt för att få ordet men han bara fortsatte med sin show.

   Så har han gjort förr också och av allt att dömma börjar även många journalister att bli trött på honom.

   Hans försvarare finns därför närmast i den poilitiska vänstern, i medihusens liberala toppskikt och de skrikiga snöflingorna på Twitter.

 43. De korumperade PK ”journalisterna” blir värre för var dag. Vi hade igår en terrorist attack i Melbourne men ingenstans i svensk skräp media nämns det att mördaren var en invandrad Somalier. Inte relevant som vanligt troligtvis pga svensk immigrations politik har orsakat importen av 100000 tals dylika folkslag till absolut ingen nytta sista 20 åren. Tvärtom går nu landet på knäna och har nog aldrig haft en så blek framtids utsikt.

 44. Det är totalt meningslöst att få relevant
  information från Svenska MSM och SR – SVT eftersom dom är 100% partiska.

  Idag så spelar det ingen roll för mig eftersom jag fortfarande har ett ocensurerat internet där jag hämtar mina utländska alternativa nyheter från.
  Men sett till landets Sverige bästa ! så är det en total förödande hjärntvätt katastrof eftersom 90% av väljarna inte förstår att Sverige är en ”totalitär demokratur ” och snart påväg mot diktatur genom de nya internet censurlagar som ( DÖ 7 Kartell partiet ) tänker genomföra under 2019 om man genomför en ny DÖ allians i 4 år med globalist uppköpta företrädare inom riksdagen.
  Om internet blir censurerat i Sverige så kan man lösa” satellit internet abonnemang” i USA som fungerar inom Europa och går runt EU mem förhandsgranskningen kabel censuren 😂. 😄

  • Under valrörelsen frågade jag politikerna om de kände till att arbetslösheten i USA var låg, att det var den lägsta arbetslösheten bland svarta i USA:s historia, att det var den lägsta arbetslösheten bland kvinnor på 60 år, att det var den lägsta arbetslösheten bland ungdomar på 50 år, att det var den lägsta arbetslösheten bland latinamerikaner och asiater i USA:s historia, och att svartas egenföretagande hade ökat med 400 %.

   Svaret från politikerna var att de inte kände till det och trodde att jag ljög. Kan vi kalla SVT för service åt folket? Knappast.

   • De anade väl att Du hade en dålig människosyn och svarade oklanderligt politiskt korrekt. Jag menar, de är ju anständiga människor.

   • Fast nu är amerikansk a-löshetststatistik ökänd för att vara opålitlig och svårtydbar med detta skrivet anser jag att Trump gjort ett utmärkt jobb undrar bara om han kommer att offentliggöra sina deklarationer att han inte kommer att åtala Clintons är ju ett brott mot vallöftena som man kan stå ut med. Särskilt som valförlusten slog hårt mot dessa penningstinna hycklare och deras plånböcker

 45. Åter igen verifieras den enkla, gamla och tråkiga sanningen:
  Svensk PK media ljuger! 24/7/365.
  Oavbrutet, oförskämt, arrogant och fullt av förakt.
  Dessutom ville denna undermålig pseudomedia ha betalt för sina lögner och nu blir det till och med lag på det.
  Inte ens den djupaste kommunismen vågade regeringar göra så här.

 46. Vi har ju alla här redan fattat.
  Frågan är hur du når ut till de som gått på SVT- och CNN- grejen med total negtiv vinkling?
  Trump och Åkesson behöver egna oklippta straighta medekanaler så att man inte kan misstänkliggöra dem med falska och antydande anklagelser.
  Tyvärr vill ju Åkesson vara artig mot sina ”fiender”, vilket inte Trump accepterar.

 47. Ursäkta en liten fundering.
  Varför drog inte teknikern ner på mikrofonens volym när CNN-representanten fortsatte tjata? Hur svårt kan det vara att bara tysta honom tekniskt sett?
  Mr. Trump får skaffa en tekniker som förstår presidentens intentioner lite tydligare.

  • Det kan man undra, och det undrade även jag. Donald Trump kunde även ha begärt att de som skötte säkerheten hade slängt ut honom.

   Fast bäst är att vända andra journalister mot Acosta. Jag skulle ha sagt i Donald Trumps kläder att jag inte kommer att besvara någon fråga. Efter varje fråga hade jag bara sagt: ”Nästa fråga.” Och, så hade jag hållit på tills Acosta lämnat ifrån sig micken. Låt honom stjäla tid från de andra journalisterna.

   • Det gjorde han, men det brydde inte Acosta sig om. Ett hav av händer från journalister som ansåg det var deras tur; till ingen nytta.

  • Nu kanske vi inte ska ha en anonym ljudtekniker som ansvarar för Presidentens budskap och pressen uppförande…

 48. När avgiften till SVT går via skatten hoppas jag att många av er har ork att dra av avgiften i deklarationen om ni inte har en teve-apparat. Skatteverket måste då ta ett beslut och skicka ut till er. Överklaga då detta till länsrätten. Då måste Skatteverket ta ett nytt beslut, en så kallad omprövning, innan de skickar ärendet vidare till länsrätten. Sedan ska länsrätten ha session och ta beslut. Säg att 5.000 personer gör detta. Mycket byråkrati som dessa då skapar. Det är i alla fall vad jag kommer att göra.

 49. Varför ska jag utsätta mig för råttgiftet som MSM sprider?

  Går det att betala 1,300 kr för att slippa skiten i antenuttaget och i etern? Jag ser inte på TV eller lyssnar på radio sedan flera år. Bättre läsa alternativmedia, böcker, lyssna på poddar och se på Youtube m.fl. mycket hälsosammare.

  • Samma här. Ska vi – 2 pers – betala för en vara vi inte använder? Snart möblerar vi om, för ingen använder tv-rummet.

  • Youtube har försökt sig på en mildare form av censur bland annat mot Pat Condell. Egentligen borde man gå tillbaka till Sokrates dagar för att öka förståelsen för hur maktutövning fungerar sedan har vi ju Machiavelli och hans bok Fursten pärlan i samlingen anser jag dock boken Makt. Maktspelets 38 spelregler; från i alla fall detta århundrade. Oops glömde Viktor D Hansen på Youtube som kan ge en republikansk utvärdering varför Trump blev president i USA

 50. Emily Maitlis BBC:

  There are plenty of things to berate in the behaviour, language or
  ethics of Donald Trump. But this moment was not one of them. Pull him up
  for his lies, yes. But not for wanting to widen the conversation.
  The president took CNN’s question and then took more. And when he tried to
  move on, he couldn’t. Once the Acosta incident was over, he went on to
  take questions from journalists from all over the world – for a total of
  90 minutes.
  Det är inget som svensk public service nämner något om.

  • Det finns ingen tradition att sända den del av programmen som kallas Q and A sessions och jag tror inte den genomsnittlige tittaren är särskilt intresserad. Någon gång måste programmen sluta och trots allt är inte tv-tittaren så intresserad av politik. En del människor kan inte få nog av Bachelor och dylika program bonde söker fru ett annat exempel. För att inte tala om alla dessa kockprogram

 51. Såg intervjun live och det är skillnad vad sen man ser i svensk press/svt

  Sen kan man byta svt till SRT
  Statlig Regeringsstyrd TV

 52. Mjaä, nu var det inte så mycket fysiskt våld – baksida av handflata som puttade mot arm – men Acosta är en fullständig pain in the butt, en opiniated blodigel på alla presskonferenser. I CNN-inslaget efteråt talade han om sin ’professional conduct’.

  • Helt riktigt. Det ar bara Paula Bieler och nagra andra ganingar som lagger enskilda motioner i riksdagen om att kvinnor inte skall fa abortera foster med Downs syndrom. SD vill inte ha bort abortratten, men tar inte heller avstand fran Paula Bieler som tillhor SDs hogadel. Detta kostade 2% i valet och kommer nog att kosta mer nasta gang.

 53. Upprörande att tvingas betala för ständiga nyhetslögner och dynga i form av alla tramsiga så kallade underhållningsprogram 13 program på dussinet. Fy fan.

  • China har redan agerat med lagstiftning mot sådana som Acosta. Hade detta hänt i Kina hade hans journalist ackreditering dragits in, journalistförbundet hade kallat honom till förhör, första gången hade han fått en varning, vid upprepade förseelser hade han fått yrkesförbud, kanske till och med fängelse. Enligt Trustbarometer har folk i Kina världens högsta förtroende för sina journalister, ett yrke som är organiserat liknande läkare och som likt läkare skall utövas under ansvar och krav, och samma utredning fastslår att folk i Kina är bland världens bäst och vidast informerade.

 54. Bra skrivet. Problemet är att politiska agitatorer och politiska krafter har infiltrerat media och maskerat sig som oberoende journalism. Media har gjort sig till en icke vald politisk maktfaktor som vill styra samhället. Vi behöver ny lagstiftning som reglerar hur yttrandefrihet brukas, speciellt när det gäller massmedia. Personligt ansvar, och möjliga fängelsestraff och yrkesförbud för journalister som sprider och fabricerade falska nyheter i syfte att missleda och indoktrinera. De var så nazisterna arbetade, deras främsta metod. Alla yrken måste utövas med personligt ansvar, inte journalistyrket, alla maktmedel, vapen, knivar, fordon, skruvmejslar får vi inneha, men hur dom får användas är reglerat. Varför är inte maktmedlet journalistiken reglerad.

 55. När Trump utnämnde Sessions som justitieminister och generaladvokat kritiserade msm Trump. Nu när Trump har sparkat Sessions är det också fel. Vilka hycklare.

  ”Presstitutes Abandon Journalism For Political Activism

  Paul Craig Roberts

  When President Trump nominated Jeff Sessions as his Attorney General, the presstitutes were opposed to Sessions and declared him unfit for office. Now that he has been fired, the presstitutes are his champions.”

  https://www.paulcraigroberts.org/2018/11/08/presstitutes-abandon-journalism-for-political-activism/

 56. Detta meddelande dök upp på nätverket igår. Värt att repetera. (Något förkortat här)

  ”Jag har hållit på att filma i närmare 50 år, så jag kan nog påstå att jag är ganska erfaren.

  Klippen är olika, men vilken är manipulerad. Jag tror det är stor sannolikhet att det är den som påstås vara manipulerad som i verkligheten är originalet och inte manipulerad.

  Det är omöjligt att snyggt repetera bildrutor för att göra det långsammare, det blir absolut ett synligt ”hack” i filmen. Enda sättet att göra det är att använda mycket avancerad utrustning, som man använde i Avatar eller Peter Jacksons filmer som Ringen, eller Hobbits. Det kräver ändå stor skicklighet och mycket tid.

  Att ta bort bildrutor för att öka hastigheten är en helt normalt, vanligt och enkelt sätt att redigera. Ett exempel är när en skådespelare skall ge en annan en rejäl smocka, man vill ju inte att det stackars offret skall hamna på sjukhus, så man genomför slaget långsamt, offret hastar huvudet bakåt och för käken åt sidan klipper man bort bildrutor för att öka hastigheten och lägger in rörelseoskärpa. Det räcker med en vanlig PC för att göra det och 20 minuter.

  Glöm inte heller vem och vilka som påstår att klippet manipulerats. Journalister över hela världen är ett skrå som älskar att manipulera information och attackera personer som Trump som står upp mot dom. Nyhetsförmedlingen i Sverige har ju blivit så förfalskad att till exempel Kinas regering har börjar reagera.

  Robin”

 57. Jag är så trött på all ensidig och vinklad journalistik i svenska medier, så jag har inte brytt mig om att kolla vad som rapporterats om Trumps presskonferens. Så bra att Dag redogör i detalj för vad som hänt.

  Det jag egentligen mest stör mig på är att viktiga händelser och frågor hamnar i medieskugga därför att Fake News Media jämt flyttar fokus och startar meningslösa metadebatter. Mycket tid och energi går åt till en massa tjafs.

  Någon kan kanske anmäla SVTs partiska inslag till Granskningsnämnden. Trump har ju redan vunnit där två gånger, fast det vet han inte om. En fällning handlade om ett radioprogram och en annan om Peter Rawets pinsamma intervju från Trumps presidentinstallation.

 58. Och jäklar vad det lät annorlunda när rollerna var ombytta häromåret. Få visades filmklipp i kubik.( minns inte exakt men det ena tror jag var något om en reporter Trump skulle ha tagit i armen eller knuffat.
  Kan ha varit flera händelser)

 59. Om inte vi hade läst ”alternativ media”, så hade också vi varit lallande idioter. Tack för att jag inte behöver vara en lallande idiot.

 60. Tycker Trump hanterar detta förträffligt, berättar för vänsteraktivisten hur vidrigt han uppför sig, sedan tar ifrån galningen rätten att befinna sig i vita huset.
  Så skall alla vänsterblivna s.k. journalister behandlas, eftersom man inser att dom aldrig kommer att skriva en objektiv rapport.
  Tänk om vi haft en Trump i detta förstörda landet.

 61. Det som retar en mest är att man nu skall tvångsfinansiera den vänsterpropaganda som SVT och SR släpper från sig!

  • Tyvärr har riksdagen och skattemyndigheten gjort detta till statligt bolag utan insyn.
   Korruptionen flödar i PK-ismen.
   Påverkan och kontroll, nästa steg blir att förbjuda fria medier och fritt tänkande.

   • Korruptionen, fiffel, mygel, spela ingen roll, så länge de följer ”PK-ismen”. Ty, Sanningen är skräp, om den avviker från vad den liberala vänster definierar som sanning, och invaderar universella definitioner. Public servis är avsedda att ge en gemensam åsikt, som är förenlig med tjänsteleverantörernas.

 62. Acosta uppträder medvetet fel då han försöker debattera på en presskonferens.
  Dessutom tar han i sammanhanget upp ovidkommande frågor.

  • Acosta har bra frågor i style med: ”hur många gånger har du slagit din fru” eller ”stämmer det, att din syster är en hora”, då måste man bevisa att man har bara bröder. Som i moment 22 : Det är inte svaret som ställer till skada, det är frågorna. CNN är berömda för deras vänster liberal, PK korrespondenter.

  • Respektlöst och inte minst okollegialt!

   Normalt får man ställa en, högst två frågor!
   När man håller sig till ämnet…

   Vilket han inte gjorde!

   Avsikten var enbart att förödmjuka Trump,
   ingen fakta han ville få svar på!

    • Rent Trumps!

     Han är dessutom långt smartare än smilfinken Obama!

     Rysk Marionett…
     Då handlade det väl om Killary?

     Sålde en stor del av USA:s uran till dem!
     Bill C höll tal o fick 500 000 dollar,
     i princip för att affären skulle gå i lås!

     Sen fick Clinton Foundation en liten kick back också!

     !40 miljoner dollar!

     Men Du tycks ha CNN som husorgan,
     tillsammans med svensk PK-media!

     • Ryssarna hjälpte Trump att vinna genom att iscensätta negativa och falska nyheter om Hillary! Precis som Putin vill ha det! Sen kan man undra vad det är för hållhakar ryssarna har på Trump??? Bevisligen är han livrädd för utredningen…..

     • TVÅ år har gått, INGET har hittats!

      De åtal som väckts är närmast patetiska!

      Har inte det minsta med valet att göra,
      eller Trumps handlande!

      Obama o Hillary riskerar att dömas för TREASON!
      Högförräderi…

      Liksom ett stort antal av deras hantlangare!
      Brennan Clapper Lynch Comey, Mc Cabe Rosenstein Mueller…

      Man kan hålla fortsätta en bra stund till…

      Den COLLUSION som finns,
      den står enbart Åsnorna för!!!

     • Varför skulle åtalen mot de ryska agenterna vara patetiskt? De är mer eller mindre tagna på bar gärning!

     • You really give me the creeps!

      Snacka om udda världsbild,
      CNN tycks vara informationskällan…

      Tillsammans med svensk Publish Service!

      De har INGA som helst hållhakar!

      13 Angry Demon Rats, eller var det 17?

      HERR MÜLLERS hantlangare,
      Deep States handgångne man,
      noggrant utsedda bödlar snarast…

      Superwised by Rat Rodentstein!

      SAMTLIGA VAR DONATORER till Clinton/Obama…
      En ren fars, i vilket juridiskt sammanhang det än vara månde!

      Man får visioner om trettiotalet, en bit söderut…
      Eller gamla Sovjet/DDR…

      Fanns det verkligen inte en enda advokat med Republikansk sympati???
      Fast man ville kanske inte ställa upp på farsen???

 63. Helt rätt att han blev avstängd!
  Borde tom bli en lång sådan!
  Grisaktigt uppträdande!

  Ohövlig minst sagt,
  höll sig inte till ämnet heller!

  Att sen ha mage att lägga hand på en ung tjej,
  det borde röra upp känslorna på kollegorna!

  Som borde ha tagit kraftigt avstånd från hans agerande!

 64. Jönssons artikel leder till frågor.

  Jönsson lär ha påstått att Trump ”hatar en fri press”. Är svensk och amerikansk press ”fri” eller ägs den av fåtalet mediemoguler? Sätter man journalister från s.k. ”fri press” i frysboxar?

  Jönsson lär ha påstått att Trump ”hatar kritiska frågor”. Hatar inte den s.k. ”frihetens press” de som granskar deras journalism?

  Jönsson lär ha påstått att Trump ”hatar journalister som gör sitt jobb”, men är den massiva, och ofta osanna, vinklade och extrema propagandan, som CNN:s och DN:s journalister håller på med, verkligen en undersökande journalists verkliga jobb? Ska inte en bra journalist undersöka verkligheten och rapportera den så objektivt som möjligt?

  Jönsson lär ha påstått att Trump ”piskar upp sina följares hat mot journalister”, men är det inte CNN och svensk fulmedia som piskar upp hat mot Donald Trump och aldrig skriver något ositivt om honom? Är det konstigt att Trump tröttnar och ”stänger ute dem från Vita huset” när de inte kan uppföra sig någorlunda anständigt?

  Om inte journalister får bete sig hur som helst under en presskonferens i Vita huset så menar Jönsson att ”det är extremt farligt för demokratin”, men jag frågar mig istället hur farlig denna fulmedia, som ägs av fåtalet mediemoguler, är för demokratin?

  Bör inte en demokratis större medier genomsyras av mer hövlighet och mer objektiv rapportering om verkligheten när människorna och politikerna ofta fattar beslut med dem som grund?

  Tyvärr innebär käbblet att alternativa partier, till de som media-ljuset ligger på, mörkas helt, vilket kanske är illusionisternas syfte?

  • Så lätt att helhjärtat instämma i detta inlägg!

   Vem som styr Agendan är lätt att se,
   framför allt att det inte sker i FOLKETS intresse!!!

 65. Dagerlind är i sanning en gudabenådad skriftställare, vars utsökta språkbehandling försätter en gammal litteraturräv i vad som bara kan beskrivas som ett saligt tillstånd.
  En boren kandidat för en av de aderton stolar, vilka för närvarande nesligen ockuperas av några av de mest kuriösa karaktärer vårt land förmår uppbåda.
  Plötsligt blir man stolt över att vara svensk!
  Med uppriktig hjärtlighet,
  Andreas 🙂

 66. Att kalla den undanfösningen av kvinnans arm som Acosta gör för ”slag”. Det är på lägsta möjliga CNN-nivå. Han för undan hennes arm och håller krampaktigt fast vid micken, mycket mer kan inte sägas om saken. Rubriken ”Plötsligt är mäns våld mot kvinnor okej” är lika hårresande som det svammel som framförs på olika vänsterkanaler i USA. Och sådant var ju artikeln egentligen ämnad att kritisera! Det blev pannkaka.

   • Nä, man kan knappast säga att han kränker henne. Han hindrar henne med sin arm från att ta mikrofonen. DET är en bagatell.
    Men hela hans uppträdande över lag är väldigt respektlöst, inte specifikt mot en unga kvinnan, utan mot alla närvarande, och Vita huset gör enligt min mening helt rätt som återkallar hans tillstånd att närvara på presskonferenser.

    • Han BÖR ha bevistat sin SISTA presskonferens!

     Om han inte mycket övertygande publikt ber om ursäkt,
     både till den unga kvinnan o Trump!

     Dessutom förbinda sig att bara ställa EN fråga…
     Om han får pressackrediteringen tillbaka…

     Vilket man starkt kan ifrågasätta!

 67. SVT o TV4 tjatar ännu om detta, och VARJE GÅNG så ”lyckas” de med att INTE VISA HELA SEKVENSEN. TRUMP KOMMER FÖRÄNDRA MYCKET!!!!

 68. Haller med, men Dagerlind borde halla sig for god for att ta upp fjantargument

  ”SVT underblåser syftar till att vittvätta en medelålders mans fysiska våld mot en ung kvinna.” – Vad har en sadan formulering pa samnytt att gora? Det ar ren identitetspolitik. Acosta har inte anvant vald, bara latt fysisk kontakt. Att han ar en medelaldersman ar inte relevant

 69. Han blir artigt ombedd att sätta sig ner,
  han har egoistiskt överskridit a Gentleman’s Agreement,
  hur man uppträder!

  Tar ingen hänsyn till sina kollegers möjlighet att ställa frågor!
  Dessutom frågor som INTE berör denna frågestund!

  En provokatör och stor egoist!
  Som inte hör hemma på denna arena!!!

 70. Om ett nyhetsmedium, som CNN, aktivt saboterar en presskonferens, som här, skulle det bannlysas från vidare presskonferenser. Detta kommer troligen inte att ske, eftersom satanismen nu sveper över västvärlden och kväver allt.

 71. Mycket riktigt sitter Helin, Scherman och en Blom från något social industries på svt 2 och förfasas och beskyller Trump för att angripa en journalist och att de tyckte att det verkade som Trump skulle angripa journalisten.
  Så falska. Obegripligt att de ljuger och sprider hat som de gör och förstör tv. Destruktiva.

 72. När vi sponsrar statsmedia via skattsedeln så kommer SVT och SR att bada i pengar. Det som kommer att hända är att de dubblar sina egna löner.

  Journalistiken kommer fortsatt vara lika värdelös. Dagens yngre journalister kan inte ens skriva en artikel korrekt.

LÄMNA ETT SVAR