En advokat född 1967 och bosatt i centrala Stockholm, döms av Stockholms tingsrätt för ofredande. Detta efter att ha smetat avföring på en grannes bil. Påföljden stannar vid dagsböter.

Bajskletandet var kulmen på en konflikt mellan advokaten och ett grannpar i fastigheten. Tidigare har paret fått sin bil repad i lacken, rutor sönderslagna och däck punkterade. Grannarna är övertygade om att advokaten ligger bakom också dessa incidenter men det har inte kunnat bevisas.

Advokaten ska enligt förundersökningen även ha skällt ut kvinnan i paret på gatan och följt efter henne i bil när hon hon varit ute och cyklat. Cykeln hävdar kvinnan också att advokaten spottat på när den stått parkerad.

Bajset på bilens dörrhandtag. Bild: Polisen.

År av trakasserier och skadegörelse

Skadegörelsen och trakasserierna har pågått i flera års tid och advokaten misstänks av grannarna ligga bakom samtliga incidenter. Bajskletandet på rutor och dörrhandtag, som skedde i fastighetens garage, är dock det enda som kunnat beläggas, detta med film från övervakningskameror. Ändå nekade advokaten initialt men erkände så småningom gärningen.

Samtidigt menar advokaten i en lång skrivelse sig vara den i konflikten som varit föremål för ”förtal och misskreditering” samt ”utsatt för en smutskastningskampanj” av grannparet.

Advokaten på väg ned i trapphuset. Bild: Polisen.

Annat som grannarna misstänker att det är advokaten som utsatt dem för men inte kunnat bevisa är telefonterror på porttelefonen och att ha urinerat i parets källarförråd. Upprinnelsen är en konflikt mellan advokaten och paret som haft skilda uppfattningar i ärenden som behandlats av bostadsrättsföreningen.

Påföljden stannar vid 23 000 kronor i böter (50 dagsböter om 460 kr).