I huvudstaden beskrivs det vardagliga livet pågå som vanligt. Förhoppningen är att kunna skicka tillbaka en halv miljon syrier.

Representanter från nationalkonservativa Alternative für Deutschland, som tog plats i det tyska parlamentet i det nyliga valet och nu är det tredje största partiet samt största oppositionspartiet, befinner sig i Syrien.

Där vill man undersöka situationen närmare med ambitionen om att kunna skicka hem fler migranter från Tyskland som fått avslag på asylansökan.

Det var förbundskansler Angela Merkels beslut om att öppna Tyskland för en miljon migranter 2015 som sedermera ledde till att AfD skulle få ett så stort stöd med 12,6 procent av rösterna.

AfD kritiserar ofta tyska medier för att inte vara pålitliga. Man litar inte heller på att medias bevakning av situationen i Syrien är korrekt och därför ville man utvärdera denna på plats.

I november föreslog partiet att en halv miljon syrier skulle repatrieras med hänvisning till att kriget nästan var över och att president Bashar al-Assad uppmanat syrier att återvända hem.

Tyskland har inte utvisat någon sedan 2012, en policy som i december förlängdes till slutet av 2018.

AfD-delegationen besöker bland annat huvudstaden Damaskus där man konstaterar att man knappt sett någon militär utan istället mött en stad där det vardagliga livet pågår för fullt.