➤ SITTSTREJKEN På onsdagen höll afghanerna i Stockholm ännu en manifestation för att få de ”ensamkommande” att få stanna, och på torsdagen lanserar man en bostadsförmedlingssajt för samma grupp.

Under gårdagen var det Kungsträdgården i Stockholm gruppen Ung i Sverige valt för sin manifestation. När riksdagen idag ska debattera bland annat de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” har en mindre grupp åter igen tagit plats på Mynttorget där det hela började för några veckor sen.

Samhällsnytt har pratat med gruppchefen på rättsenheten på polisen i Stockholm, Björn Knutsson, som säger att demonstrationstillståndet löper ut den 17 september och att ingen ny ansökan är inlämnad än så länge. Tidigare har gruppen haft tillstånd endast för delar av dygnet men dagligen överträtt detta.

Parollen man antagit är ”Vi bygger landet” och i en intervju med tidningen ETC uppger gruppens ledare Fatemeh Khavari att hennes personliga mål är att bli statsminister i Sverige. På sociala medier har samma Khavari tidigare uppgett att få stanna i Sverige är ”en rätt” och att gruppens mål är att ”ta makten över hela landet”.

Nyligen började gruppen skylta med i sammanhanget märkliga slagord som ”Höj LSS-stödet”, ”Höj pensionerna” och ”Stötta BB-ockupationen” och idag lanserar man sajten bostaduis.nu. Här hävdas bland annat att ”Sverige behandlar dessa unga avskyvärt på många vis” och man uppmanas att ”rädda ett liv”.