Vestre Landsret i Danmark, motsvarigheten till hovrätten i Sverige, dömde i fredags en 55-årig afghansk man, hans dotter och svärson för ett brutalt överfall. Bland annat fick offret huden på sin penis bortskuren.

Det var i maj 2017 som överfallet skedde, rapporterar Jyllandsposten. Mohammad Farog Mostaghim, fick tre års fängelse och hans hans 25-åriga dotter, Hadia Mostaghim, fick två års fängelse fastställt.

Svärsonen, den 27-årige Obaidullah Tawanuddin, fick utökat straff från två till tre år eftersom det var han som höll i kniven.

Utvisas på livstid
Samtliga utvisas också men dottern endast på 12 år medan de två andra blir utvisade på livstid.

Motivet till överfallet ska ha varit svartsjuka. Mohammad Mostaghims ex-fru hade börjat träffa den 44-årige mannen som var orsaken till att Mohammad samlade familjen för att genomföra överfallet.

Även ex-fruns bror deltog i övergreppet men hans fall var emellertid inte en del av överklagandet.

Jagad av gärningsmännen
Vid överfallet på 44-åringen blev han först jagad av gärningsmännen. Han fick slag i ryggen med en spade och blev sparkad i huvudet och på flera andra ställen på kroppen.

Enligt åtalet blev han sedan skuren med en kniv runt roten av penis ”så att huden lossnade och gled upp och skaftet blottades på hud”.

Som grund för straffen framhäver landsretten brottets särskilt förödmjukande och kränkande karaktär. Vikt lades också vid att offret fick betydande fysiska såväl som psykiska skador.

I Expressens rapportering av fallet har de valt att inte nämna gärningsmännens ursprung utan nämner endast i slutet av artikeln att de utvisas, trots att dansk media var tydliga med dessa omständigheter.