Ledare i afrikanska länder uttrycker förvåning över Europas migrationspolitik. Man uppmanar Europa att sluta med sitt välkomnande och öppna gränser eftersom de afrikanska länderna själva behöver de unga människorna i utvecklingen. Det förklarade Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz på fredagen efter ett besök i Afrika.

Enligt afrikanska ledare är det ett problem att fler unga afrikaner lockas att migrera till Europa i stället för att stanna i sina hemländer och vara en del av kontinentens utveckling.

LÄS ÄVEN: Video: Se när afrikanska migranter stormar spansk strand

I fredagens upplaga av den tyska morgontidningen Bild berättar Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz vad afrikanska ledare anser om Europas välkomnande av migranter och öppna gränser. Kurz har rest i Afrika och berättar att afrikanska ledare är förvånade över den rådande migrationspolitiken i EU. Flera har sagt att politiken enbart motiverar unga människor att bryta med sina hemländer och söka ekonomisk lycka på andra platser.

Etiopien: ”Vi kan inte förlora våra unga”
Etiopiens president Zahle-Work Zewde förklarar för Bild att Afrika inte har råd att förlora sina unga. De behöver stanna och vara en del av arbetet att leda Etiopien och Afrika mot en bättre framtid.

Zewde anser att folkvandringarna till Europa är problematiska och endast gynnar människosmugglare. Hon poängterade även att det är viktigt att se skillnad på migranter och riktiga flyktingar.

LÄS ÄVEN: Kan bli näste ordförande för EU-kommissionen – lovar krossa konservativa partier och förena Europa med Afrika

Zewde är den Etiopiens första kvinnliga president. Hon ser att landet går i en positiv riktning, vilket är något som hon vill bygga vidare på – att förbättra levnadsvillkoren för människor. Annars tror hon att ännu fler kommer att migrera till Europa och många av dessa migranter har dessutom, helt fel uppfattning om vad ett liv i Europa innebär.

LÄS ÄVEN: Öppna gränser: Fler än 750 miljoner vill migrera enligt ny undersökning