På torsdagsmorgonen uppmärksammades det att en partifunktionär i det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) fått både bostad och bil vandaliserade. Detta efter att vänsterterrorister i AFA lagt ut hans personuppgifter på Internet. 

Twitter kommenterar partifunktionären Christian Peterson attacken med att den ”den toleranta vänstern” försökt skrämma honom men att dessa handlingar inte kan stoppa hans politiska engagemang.

LÄS ÄVEN: Vänsterterrorister greps – skulle misshandla islamkritiker med batonger, järnrör och basebollträn

Samhällsnytt har varit i kontakt med Peterson som berättar att man polisanmält händelsen. Samtidigt låter han inte hoten stoppa honom utan följer upp attacken med en skolkampanj vid Aranäsgymnasiet i Kungsbacka där AfS tidigare särbehandlats negativt av skolans rektor Sofia Rådström som på telefon erkände att man diskriminerar partiet från att besöka på skolan.


Gärningspersonerna skar sönder flera bildäck. Foto: Privat

Kasselstrand: ”Vänsterextrema attentat fördöms aldrig”

Gustav Kasselstrand är partiledare för AfS och kommenterar nattens händelse mot partikamraten med att vänsterextrema attentat aldrig fördöms av det politiska mediala etablissemanget. Det har enligt honom varit på samma sätt sedan han själv blev politiskt engagerad och attacken kommer att gå obemärkt förbi vilket han menar är talande.

– Jag har varit i kontakt med Christian som säger att han inte låter sig tystas och att hans engagemang för Sverige kommer att fortsätta som tidigare. Inga fega, vänsterextrema attacker kan ändra på det. Jag har också meddelat Christian att partiet kommer att täcka upp för alla kostnader som uppstår: sanering av klottret, bärgning av bilen, däckbyten och annat. Det är en självklarhet att partiet ska finnas där och hjälpa till när det verkligen behövs, säger Kasselstrand till Samhällsnytt.

V-topp hyllade spottattack

Tidigare i veckan besökte Alternativ för Sverige Globala gymnasiet i Stockholm. I samband med en flygbladsutdelning beslöt sig en person att oprovocerat spotta mot partifunktionärerna, däribland Peterson

Det var något som Vänsterpartiets riksdagsledamot Ali Esbati hyllade som en hjälteinsats med ett hjärta. Nedan följer video från händelsen.

LÄS ÄVEN: Attack mot SD-politikers hem – krossad ruta och klotter

authorimage