Alternativ för Sverige (AfS) är för närvarande på valturné. Förra veckan höll man torgmöte i Västerås. Under lördagen var det dags för folket i Kalmar att möta partiets representanter. På Larmtorget höll bland andra partiledaren Gustav Kasselstrand tal.

– Alternativ för Sverige kommer inte att hålla några torgmöten inför det mediala och politiska träsk som minglar runt på Almedalsveckan. Vi vill träffa svenska folket, sade Kasselstrand i en kommentar.

I sitt tal tog han bland annat upp Nato-frågan och massinvandringen, som han förklarade pågår i oförminskad takt. Under årets första sex månader delades över 30 000 nya medborgarskap ut. För helåret innan var siffran 90 000, där sju av tio kom från muslimska länder, konstaterade Kasselstrand.

– Lita inte på att de som skapade problemen och inte såg dem komma, plötsligt kommer lösa dem och återskapa det gamla goda Sverige. De har ingen ambition alls att genomföra några större förändringar, sade Kasselstrand i sitt tal.

LÄS ÄVEN: Hultqvist om amerikanska avlyssningen: ”Det här är hur den djupa staten ska fungera”

Argumenterar för alliansfrihet

Högljudda applåder bröt ut när Kasselstrand talade om partiets strävan efter alliansfrihet. Han lyfte hur Socialdemokraterna plötsligt ändrade uppfattning om Nato efter försvarsminister Peter Hultqvists (S) möte i ett slutet rum med hemliga mötesdeltagare i mitten av april, och refererade till en artikel i DN.

– Därefter gick Socialdemokraterna, hela partiet, från att ha varit starka motståndare till Nato-medlemskap till att vara för det. På frågan om varför det inte kunde avgöras i en folkomröstning, svarade man: ”Svenska folket ska absolut inte få rösta om detta. Det är alldeles för bråttom och svenska folket ska ändå inte uttala sig i viktiga säkerhetspolitiska frågor för det finns saker vi inte kan diskutera öppet.

Sveriges viktigaste säkerhetspolitiska beslut på 200 år fattades utan folkligt mandat, argumenterar Kasselstrand. ”En sådan förändring ska ske genom folkomröstning”, säger han och möts av både jubel och applåder från åhörarna.

Hela talet kan ses nedan: