Thomas Engström (2)

Vladimir Lenin och Thomas Engström. Foto: Faksimil Instagram

Inrikes

Aftonbladet-journalist hyllar kommunistisk massmördare med porträtt

Publicerad 6/6/2020
Annons

En journalist på Aftonbladet stoltserar i sociala medier med en nyinförskaffad affisch i bostaden. Det är en hyllning till den kommunistiske massmördaren Vladimir Lenin.

Det var på tisdagen som författaren och kulturskribenten Thomas Engström, som både arbetar för Aftonbladet och Svenska Dagbladet, publicerade ett inlägg på Instagram för att visa upp sin nya heminredning i Jokkmokk.

LÄS ÄVEN: Här är Aftonbladets bombkvinna: vänsterextremist och polishatare

Affischen visar den sovjetiske ledaren Lenin, vars styre tillkom genom maktövertagande med våld och som handskades med oliktänkande medborgare genom terror, förföljelser och massavrättningar. Vid sidan om Lenin, hammaren och skäran går det på Engströms affisch även att läsa, ”Lenin levde, Lenin levande, Lenin kommer att leva”.

Likställer Lenin med kärlek

Engström är väldigt nöjd över utsmyckningen på väggen och kallar det för ”en present från en oslagbar fru”. Han får medhåll från vänsterpartisten och tidigare fackpampen Jenny Bengtsson som är ledarskribent på Dagens ETC. Även den av SVT och SR flitigt anlitade vänsterdebattören Alexandra Pascalidou uttrycker förtjusning över affischen.

Såhär ser en present ut från en oslagbar hustru. Affischen kom med posten just idag, när den behövdes väldigt mycket extra. Länge leve kärleken, och må fascismen gå under och dö så fort som möjligt. /Thomas

https://www.instagram.com/p/CA8JqsTp4pL

Söker journalisten

Samhällsnytt söker Engström för att höra vad det är som han gillar med massmördaren och varför enligt honom en ledare som Lenin behövs ”väldigt mycket extra” idag.

LÄS ÄVEN: Aftonbladets nyhetschef vill avskaffa mänskliga rättigheter för att rädda klimatet – kör bensinslukande SUV till jobbet

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons