Efter statsradions haveri med totalt tre invandrarredaktioner som ”felöversatt” ett uttalande av KD-ledaren Ebba Busch i samband med korankravallerna under påskhelgen, har många reagerat på att Sveriges Radio över huvud taget har dessa och ifrågasatt deras nytta. En av dem är Jimmie Åkesson.

Statsradions arabiska, somaliska och kurdiska redaktioner – samtliga har de fått Ebba Busch uttalande om varför det inte var 100 islamister i stället för 100 poliser som var skadade, att i stället handla om varför inte 100 ”muslimer” sköts.

LÄS ÄVEN: Arabisk journalist påpekade SR:s Ebba-fadäs – då hände DETTA

Jimmie Åkesson ifrågasätter varför statsradion över huvud taget har alla dessa invandrarredaktioner, som dessutom tycks kunna rapportera lite som man vill utan någon större kontroll.

Även hos Kristdemokraterna rasade man över översättningarna som man påpekade kan försätta Ebba Busch i livsfara av diverse islamistiska krafter.

LÄS ÄVEN: SR på somaliska: Ebba Busch anklagar polisen för att ”inte döda många muslimer”

På fredagen meddelar partiet att Sverige Radio inte gått med på begäran om ett möte. Partiet överväger nu att bojkotta statsradions partiledarutfrågningar inför valet.

Partisekreterare Peter Kullgren skriver på sin Facebooksida att KD fortsatt kräver ett möte med SR, annars kan en bojkott bli aktuell.