jimmie5
Inrikes

Åkesson vill se nytt konservativt block med SD, M och KD

Publicerad 8/18/2018
Annons

Enligt den senaste Demoskopmätningen skulle blocket bli det största. ”Det är inte alls omöjligt” säger Åkesson.

SD, som står i mitten av de traditionella blocken och anklagas av vänstern för att vara höger och vice versa, kan bli största parti i det stundande valet. Medan vissa partiledare börjat snegla över blockgränsen för att säkra en slags decemberöverenskommelse 2.0, som det döpts till i sociala medier, vill SD-ledaren Jimmie Åkesson titta på möjligheterna för ett nytt konservativt block.

– Jag talar om tre block, där vi har ett konservativt block där åtminstone delar av Moderaterna, KD och vi borde ingå, säger Åkesson.

– Sen har vi ett liberalt block med Centern och Liberalerna, och sen ett socialistiskt block. Om man tänker rent parlamentariskt skulle man kunna tänka sig vi tre partier mot resten, som då skulle bli ett socialliberalt och vänsterliberalt block. Det är inte alls omöjligt.

Med delar av Moderaterna syftar Åkesson på den splittring som finns i partiet där den liberala falangen varit tongivande under lång tid och nu möter på allt större motstånd i SD-frågan.

Åkesson vill till varje pris undvika att Centerpartiet får inflytande på migrationspolitiken under kommande mandatperiod.

Från Moderaterna avvisar man direkt alla tankar på ett konservativt block.

– Det är inte aktuellt för Moderaterna att medverka i konservativ regering. Vi satsar allt på en regering med alliansen, säger Ulf Kristersson.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons