På tisdagskvällen höll SD-ledaren Jimmie Åkesson en EU-valskampanj i centrala Helsingborg där även pro-palestinska demonstranter dök upp för att skandera burop och slagord. SD-ledaren kallade demonstranterna ”Hamaskramare” och framförde att deras krig inte hör hemma i Sverige.

Jimmie Åkesson är sedan i början av maj ute på en EU-valsturné i Sverige. På tisdagen anlände SD-ledaren till Sundstorget i centrala Helsingborg för att hålla ett tal.

SE VIDEO: Palestinier tar över gatorna i Malmö

Åkesson avbröts av ett hundratal pro-palestinska demonstranter som skanderade slagord och även ska ha kastat saker mot scenen. SD-ledaren tvingades sedan avbryta sitt tal medan polisen flyttade demonstranterna från publikområdet.

– Jag tycker det är rätt fantastiskt ändå. Människor som flyr undan krig och förföljelse och sedan så kommer de hit och fortsätter bedriva sitt förbannade krig på våra gator. Det hör inte hemma här, sa Åkesson till publiken.

LÄS ÄVEN: Hamas-sympatisörer stormade kommunstyrelsens möte

Se en video från kaoset i Helsingborg:

”Ert krig hör inte hemma på våra gator”

I ett inlägg på sociala medier kommenterar Åkesson händelsen och kallar demonstranterna för ”skränande, aggressiva Hamaskramare”.

Åkesson stör sig på att personer som mestadels har bakgrund från en annan del av världen ”tar sig friheten att störa ett valmöte i Sverige”.

”Jag har sagt det förut: Tar man hit Mellanöstern, blir Sverige som Mellanöstern”, skriver han och fortsätter:

”Förstå en sak: Ert krig hör inte hemma på våra gator. Respektera det, eller flytta till ett land där islamism och terrorhyllande är välkommet”.

Faksimil X

SE VIDEO: Araber angriper polisen vid israeliskt ambassadörs-besök