Efter den så kallade koranfotbollen utanför riksdagen inledde polisen en insats rörande åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” där arrangören utsattes för en husrannsakan av poliser som hotade med pepparsprej. Men trots den långtgående insatsen meddelar åklagaren nu att man lägger ned utredningen. Arrangören är kritisk mot rättsväsendets hantering och menar att det här visar vad de fokuserar på.

Det var förra fredagen som arrangören – som i omsorg om sin personliga säkerhet vill vara anonym – lät sig inspireras av Rasmus Paludans parti Stram Kurs islamkritiska demonstrationer och anordnade koranfotboll under namnet ”Koran-SM”.

LÄS ÄVEN: Koranfotboll utanför riksdagen: ”Yttrandefriheten står på spel”

Flera dagar innan aktionen hade arrangören meddelat polisen vad som skulle ske, men istället för att möjliggöra aktionen och säkerställa ordningen på Riksgatan i centrala Stockholm inledde polisen istället en insats med husrannsakan. Arrangören fick veta att hans handling att sparka på muslimernas heliga bok Koranen gör att han misstänks för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Åklagaren: ”Kan inte bevisa brott”

Katarina Bergström är åklagare vid City åklagarkammare i Stockholm och meddelar nu att man lägger ned förundersökningen rörande hets mot folkgrupp. Detta med hänvisning till att det inte går att bevisa att den misstänkte har gjort sig skyldig till brott.

Samhällsnytt har utan framgång sökt kammaråklagare Katarina Bergström i flera dagar för att höra närmare hur man har motiverat utredningen, vad som saknas för att den ska fullföljas och huruvida det är olagligt att sparka på en bok.

Poliserna hade spänd attityd och visade pepparspray

Arrangören är lättad över åklagarens beslut men kommenterar samtidigt hur frustrerande det kändes att polisen genomförde husrannsakan när han tidigare fört dialog och meddelat vad som planerades. Vidare berättar arrangören hur poliserna som deltog i insatsen i hans hem ska ha haft en spänd attityd mot honom där man vägrade berätta vad man letade efter.

Istället var de tydliga med att öppna kläderna för att visa att de var beväpnade med pepparspray.

– Jag kände en sådan frustration när jag stod där med poliserna vid deras husrannsakning, jag kände att jag måste betala för välfärdsflyktingar, jag måste betala för bidragsfuskare, jag måste betala för gängkriminella, jag måste stå för hela jävla välfärden, jag måste betala för hela EU-fiaskot, jag måste betala lönen åt politikerna i vårt land som har ställt till med eländet och jag måste betala tiden för dessa poliser vilka kommer i syfte att skrämma mig till tystnad på grund av min åsikt jag yttrade som de vet inte kommer leda till åtal.

 ”Det här är vad de fokuserar på när Sverige står i brand”

Arrangören menar att svenskar har rätten att yttra sig angående problemen i sitt eget land oavsett vad nyanlända tycker om detta eftersom Sverige är svenskarnas land. Men rätten att yttra åsikter anser arrangören inte längre är självklar och sådana här insatser skapar en rättsosäkerhet för svenskar som vill yttra sig om utvecklingen.

– Det här fokuserar de på när hela jävla Sverige står i brand. Det får mig att undra hur infiltrerad polisen egentligen är. Kan jag lita på dem? Det får mig att undra om lagen kan tolkas hej vilt för varje enskild polis i stunden med syftet att tysta åsikter de inte gillar.

Han riktar även kritik mot indoktrinering och kvotering:

– Med alla vänsteraktivister och SD-hatare som skolas hos Södertörn eller medvetet rekryteras in till polisen orsakas en rättsosäkerhet för oliktänkande och en stor oro inför framtiden i Sverige som svensk.

– Polisen måste förstå och bistå med säkerhet när folket – skattebetalarna – vill yttra sig angående problemen. Jag känner mig rent ut sagt sviken. Nästa gång jag vill stå upp för min yttrandefrihet måste jag då söka säkerhet hos NMR? Det här är helt sjukt och det gör mig illamående.

Nedan kan koranfotbollen han utreddes för ses:

LÄS ÄVEN: Polisen gjorde husrannsakan efter ’koranfotboll’ – hotade med pepparspray

authorimage