På torsdagen besökte en delegation från terrorgruppen Hamas den qatariska nyhetskanalen Al Jazeeras tillfälliga kontor i Gaza, då gamla kontoret jämnats med marken av Israels försvarsmakt, för att överlämna ett pris.

Skälet till priset är kanalens påstått ”mycket professionella” bevakning av vad man kallar Jerusalems svärd-strid – den nyliga upptrappade konflikten mellan palestinska terrorister och Israel

I ett uttalande prisar Hamastoppen Khalil al-Hayya Al Jazeeras reportrar för att ha ”demonstrerat sin tillhörighet till frågan om det förtryckta palestinska folket”.

”Vad som skiljer den palestinska journalisten är att han har ett nationellt budskap. Vi såg en hög nivå av nationalism och en nationell ton i Al Jazeeras rapportering”, säger al-Hayya. Vidare prisade han nyhetskanalens ”professionalism”.

Arbetade sida vid sida

På den femte dagen av den elva dagar långa konflikten jämnades Al Jazeeras kontor med marken av Israels försvarsmakt IDF då även Hamas bedrivit verksamhet i byggnaden, bland annat med att ta fram en teknik för att störa ut det israeliska luftvärnssystemet Iron Dome.

LÄS ÄVEN: Nyhetsbyrå anklagas för lögn – kände till Hamas närvaro i raserad byggnad

Man gav dem som befann sig i byggnaden en timme på sig att evakuera innan attacken genomfördes.