kanada alberta

Faksimil Twitter

Utrikes

Premiärminister ber ovaccinerade medborgare om ursäkt

Publicerad 10/25/2022
Annons

Alltfler makthavare, som politiker och jurister, omvärderar nu de omständigheter som rått under covidpandemins utbrott. Nu riktar premiärministern i Alberta, Kanada, en innerlig ursäkt till alla medborgare som diskriminerades på grund av att de inte ville ta mRNA-vaccinet.

Alberta är nu den första jurisdiktionen i Kanada – kanske till och med i världen – som ber sina ovaccinerade medborgare om ursäkt för att ha diskriminerat dem.

– Jag kan be om ursäkt nu. Jag är djupt ledsen, för alla som på ett olämpligt sätt utsattes för diskriminering på grund av sin vaccinstatus, jag är djupt ledsen. För alla statsanställda som sparkades från sina jobb på grund av sin vaccinstatus, och jag välkomnar dem tillbaka om de vill komma tillbaka, sa premiärminister Danielle Smith till en Rebel News-reporter på lördagen.

Utöver ursäkten till alla som diskriminerats sa Smith även att hon allvarligt överväger att bevilja en amnesti till alla albertanska medborgare som anklagades för brott mot deras så kallade ”lockdown”, alltså den sortens nedstängning som många städer runtom i världen stundtals införde.

LÄS ÄVEN: Covidrestriktioner var olagliga – Madrid återbetalar böter till invånare

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1145”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons