En äldre kvinna utsattes för grov stöld utanför ett serviceboende i Linköping. Polisen har gått ut med signalement på gärningsmännen och hoppas nu kunna få in tips från allmänheten som leder till ett gripande.

Det var på fredagseftermiddagen vid klockan 16.20 utanför Aspens boende på Barfotegatan i Linköping som två gärningsmän klev in på gården till serviceboendet och slet av en halskedja från en kvinna i 80-årsåldern.

Enligt polisen har gärningsmännen sprungit bort från platsen i riktning mot eventanläggningen Linköping Konsert Kongress. Där upphör alla spår efter dem.

Polisen har gått ut med signalement på sin Facebooksida.

Om gärningman 1: ”Smal, ca 165 cm lång, 20-årsåldern. Han var mörkhårig, kortklippt men inte snagg och välfriserad. Han var inte mörkhyad men av utländsk härkomst. Han var helt svartklädd, han hade jacka och byxa, hon kan inte ge något detaljerat om klädseln för hon såg inte det. Hon tror inte han hade något på händerna.”

Om gärningsman 2: ”Om den killen som stod på den högra sidan säger hon att de var ganska lika. Han var också smal och ca 165 cm lång, ca 20 år. Han var kortklippt men inte snaggad, svart hår och välfriserad. Han hade svarta byxor och en svart tunnare vårjacka på sig. Kvinnan hade varit i Linköping city och handlat.”

Varit och handlat på Hemköp

Enligt jourförundersökningsledare Ulf Andersson har kvinnan varit på stan och handlat på Hemköp, Lucullus och Berg&Granbom. Hon har begett sig hemåt runt klockan 15.30 och ska ha varit hemma vid 16.20. Hon har gått till stan via Barfotegatan, Ågatan, S:t Persgatan, Storgatan, Lucullus/Stora torget, Bokhållaregatan, och sedan promenerat samma väg hem tillbaka till serviceboendet Aspen.

Polisen ber nu om tips från allmänheten. Vet du vilka gärningsmännen är eller har gjort andra iakttagelser av intresse – kontakta polisen på telefonnummer 114 14.