Då tre golfspelare i 60-70-årsåldern gick fram till ett gäng yngre män som varit högljudda på Araby golfklubb i Växjö för att säga till blev de grovt misshandlade.

Händelsen utspelades på onsdagseftermiddagen när ett gäng obehöriga personer gick in på golfbanan. De ska ha varit i ett ”påverkat tillstånd”.

LÄS ÄVEN: Stort maskerat ungdomsgäng bakom våg av personrån i Växjö

Under misshandeln användes bland annat en golfklubba och gänget passade även på att råna offren.

– Det urartade med att flera målsägande blev misshandlade med slag, sparkar och tillhyggen som golfklubbor, säger Robert Loeffel hos polisen till statsradion.

Anhållits

Fem personer, en i 20- årsåldern och övriga i 25-årsåldern, har gripits. De har anhållits misstänkta för grov misshandel och rån.

Växjö golfklubbs ordförande Torbjörn Falk säger att han aldrig varit med om något liknande.

– Det här är chockande för många och det stora samtalsämnet på klubben i dag. Alla pratar om det och känner irritation och aggression.

Utsatt område

Under flera år har Araby i Växjö klassats som ett ”särskilt utsatt område” av polisen med allt vad det innebär av migrantrelaterade problem.

Där planeras också en ny megamoské på 1 000 kvadratmeter att byggas som beräknas kunna ha plats för 1 400 personer fördelat på två våningar.

LÄS ÄVEN: Så kommer nya jättemoskén i Växjö att se ut