Ali-Al-Rubaie-feat
Inrikes

Ali slog ned slumpvis utvald kvinna på gatan – döms till fängelse

Publicerad 3/30/2022
Annons

Samnytt kunde i september 2020 som första tidning rapportera om en brutal kvinnomisshandel i Malmö som filmats och spridits nätet som en ”kul grej”. Händelsen uppmärksammades därefter internationellt. Nu har förövaren Ali Al Rubaie dömts för brottet.

Det var i mitten av september för två år sedan som ett videoklipp gick viralt på nätet. I klippet ses en ung man med utomvästlig invandrarbakgrund oprovocerat gå fram och brutalt slå ned en förbipasserande kvinna medan kompisen filmar. De skrattar och jublar därefter åt misshandeln som de ser som en kul grej och fritidssysselsättning.

Tämligen snart efter händelsen kunde våldsmannen identifieras som en ”Ali” känd från gängkriminella kretsar i invandrardominerade och problemtyngda området Rosengård i Malmö där han är bosatt. Han greps senare och åtalades. Nu har domen fallit.

Ali Al Rubaie, född 2000-01-26, döms för misshandel till fängelse i 5 år och 6 månader. I påföljden ingår också straff för grovt narkotikabrott. Ali ska även betala ett skadestånd till den misshandlade kvinnan på 15 400 kronor. Ali är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott.

Medåtalad i den del som avser grovt narkotikabrott är Alis kumpan Ali Fakhri Shaghati Al-Badr, född i januari 1998 och medborgare i Irak. Han döms till samma påföljd som Ali och slipper, trots avsaknad av svenskt medborgarskap, utvisning.

LÄS MER: VIDEO: ”Ali” attackerar förbipasserande kvinna med slag mot huvudet

Gängföreteelse importerad från utlandet

Företeelsen att som en slags sport slå slumpvis förbipasserande fotgängare eller cyklister medvetslösa och publicera mobilfilmer som dokumenterar misshandeln uppstod för snart tio år sedan i gängmiljöer i bland annat USA. Där går den under namnet ”knockout game” och den som slagit ned flest personer kan stoltsera med titeln ”knockout king”.

I gängmiljöer i Sverige är andra former av förnedringsvåld mer utbredda, där man bland annat tvingar offren att suga på pistolpipor, urinerar på dem och tvingar dem att klä av sig nakna, men den aktuella ”knockout”-brottstypen förekommer även här.

Du kan ladda ned och läsa domen i sin helhet HÄR.

LÄS MER: Gängkriminell efterlyst för uppmärksammad kvinnomisshandel i Malmö

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
778Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons