Allas lika värde betyder sin motsats

Delningar

➤ KRÖNIKA  Svensk invandrarpolitik styrs av en felöversättning av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Där talas om allas lika värdighet – inte om värde. Ett för Sverige unikt (medvetet) missförstånd. I Tyskland används ordet würde – som betyder just värdighet. Värde heter wert. I FN-texten används ordet dignity – alltså värdighet.

Allas lika värde skulle kunna tydas som motsatsen till sig själv. Om människor likt myror i stacken är identiska och lika värda är de också utbytbara och saknar alltså egenvärde.

Men denna floskel har styrt svenskt tänkande i årtionden. Ur den har vuxit det godhetssyndrom som i den röd-gröna världen kallas den gemensamma värdegrunden. En till intet förpliktande paroll som ingen kan definiera. Den används dock framgångsrikt för att tysta politiska motståndare som varande rasister och mörkermän. Ett billigt och ovärdigt vänsterpolitiskt trick som allt fler självtänkande svenskar genomskådat. Den svenska, gemensamma värdegrunden finns i folksjälen – inte på den politiska kartan.

Det finns nu drygt 65 miljoner flyktingar i världen. Hälften är barn. En majoritet lever i torftiga läger i fattiga grannländer. Nästan lika många är på flykt i sina hemländer. Några få procent har haft råd att ta sig till västvärlden för att söka asyl. Huvudsakligen unga män.

I Tyskland beräknas kostnaderna för de flyktingar som kommit sedan 2015 uppgå till hisnande 1 biljon euro! Alltså 1000 miljarder euro. Eller 10 biljoner kronor – 10 000 miljarder kronor. Beräkningarna är gjorda av Hans Werner Sinn vid IFO-institutet för ekonomisk forskning. Sinn var tidigare rådgivare till Angela Merkel.

Eftersom Sverige sedan 2015 tagit emot ungefär en femtedel mot Tysklands dryga miljon invandrare har detta med samma sätt att räkna kostat oss 2 biljoner kronor – 2000 miljarder!

Kostnaderna är ofattbara, men de tyska beräkningarna stärks av norska. Där har man redovisat kostnaderna för invandrade syrier till 4,3 miljoner per individ och livstid. 100 000 individer kostar alltså 430 miljarder. För somalier är kostnaden 9 miljoner per individ och livstid. Sverige kommer under 2018 att dela ut 120 000 uppehållstillstånd.

Kunde man redovisa alla mottagarländers totala invandringskostnader skulle summan bli astronomisk. Dessa gigantiska resurser går alltså till de jämförelsevis få flyktingar som lyckas ta sig till västvärlden. Merparten av flyktingarna – barn, kvinnor och äldre – är kvar i flyktinglägren. Om dessa stora resurser istället användes för att hjälpa flyktingar på plats skulle de kunna erbjudas boende, mat, vatten, sjukvård, mediciner, skola etc. Ett något värdigare liv.

Men biståndet till flyktingar på plats är en bråkdel av kostnaderna för invandrarna. Sveriges u-hjälp är totalt 49 miljarder kronor. Cirka 10 miljarder av dessa medel går åt till administration och ologiskt nog till kostnader för mottagning av asylsökande. Kvar blir alltså 40 miljarder – att jämföra med tusentals miljarder till asylsökande.

En fullständigt ofattbar orättvisa. Men den försvaras av den röd-gröna hälften av svenska folket. Med argument om allas lika värde, solidaritet och humanitet. Det är svårt att se att 65 miljoner flyktingar i usla tältläger behandlas med samma värdighet som de hitkomna som får allt som välfärdssamhället kan erbjuda. I jämförelse är flyktingarna i lägren bokstavligen inte vatten värda för dessa hycklande, självgoda, närsynta försvarare av den röd-gröna ”värdegrunden”.

Dessa grönköpingsmänniskors solidaritet och humanism tycks också avta med avståndet. Hjärtnypande engagemang för 9000 unga afghanska män utan asylskäl som demonstrerar mitt i Stockholm. Men liknöjdhet för miljontals skräckslagna, svältande, sjuka familjer i läger 5000 kilometer bort. Det kan bara förklaras med dessa skenheliga, indoktrinerade godhetshycklares brist på samvete och tankeförmåga.

Eftersom kostnaderna för invandringen i Sverige är en av staten noggrant dold hemlighet kan här angivna kostnader ifrågasättas. Det är svårt att hålla rätt på alla nollor. Men att invandringen kostar oerhört mycket mer än hjälpen till flyktingar på plats är ovedersägligt.

Men än värre är att vi i rask takt byter ut vårt demokratiska, sekulariserade samhälle, vår tusenåriga kultur och den homogenitet som efter förfäders kamp lett fram till fred och välstånd – mot ett samhälle med just de brister och stridigheter som orsakat krig och terror –  och denna lavin av flyktingar i dessa delar av världen. Etniska motsättningar, religiösa strider, klanstrider, hederskultur etc. Vi ser nu embryot till motsvarande konfliktkaos här – terror, våld, laglöshet, upplopp, klanstrider, bilbränder, etniska konflikter, våldtäkter, skjutningar etc.

I snabb takt växer muslimska parallellsamhällen runt om i Sverige. I t.ex. Malmö är arabiska snart det förhärskande språket. Moskéer övertar kyrkans roll. På område efter område trängs svenska värderingar undan. Vi blir främlingar i vårt eget land. Alltfler svenskar lämnar landet.

De gigantiska problem som skapats efter årtionden av ansvarslös invandringspolitik skylls nu av ansvariga politiker på bristande integration. Det som förr, med ett numera förbjudet ord, kallades assimilering. En närmast fånig förklaring från dessa sent uppvaknande folkvalda. Muslimer vill inte integreras i ett ickereligiöst samhälle som Sverige. För dem är religionen överordnat allt annat. De koloniserar Sverige med motsatt mål. Sverige ska bli muslimskt.

Sverigedemokraterna har länge och oförtrutet hävdat att hjälp till flyktingar på plats är till oerhört mycket större nytta än dagens gigantiska utgifter för de relativt få som haft råd att smugglas hit. För det brännmärks SD av grönköpingsfolket för att vara rasister och nazister. Vad ska de röd-gröna skylla på när de blå-gula blir Sveriges största parti?

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

232 KOMMENTARER

 1. Ja det är för fanken horribelt en ”ensamkommande” kostar Sveriges skattebetalare runt en miljon om året…Hur många kan hjälpas i ett flyktingläger för den summan kan man undra.?

  • Ännu mer knepigt blir det när man tar i åtanke att en stor del av befolkningen arbetar för en lön på mellan 200 000 – 400 000 per år som ska beskattas fullt ut, sedan gäller det att betala fullt ut vid läkar och tandläkarbesök och mediciner, barnomsorg, drivmedel, mat, boendekostnad med mera!
   Då har jag inte ens nämnt pensionärernas situation.

 2. Underbar och lättbergriplig beskrivning, tack! Och så viktigt att ständigt upprepa innebördsförskjutningen i floskeln ”allas lika värde”.

 3. Utmärkt Rolf, ger perpektiv.
  Nu på Sosse-tv har de Sosse-frossa, även kommunisten och antisemiten Åsa Linderborg är med. Snacka om desperation, ganska avslöjande!

 4. ’Alla djur är lika mycket värda men en del djur är mer jämlika än andra’ – Djurfarmen, George Orwell 1945

  Djurfarmen beskriver helt korrekt vad som händer i ett marxistiskt samhälle. Först deklareras att alla har samma värde, sen utpekas fiender till denna värdegrund som ska dödas och uppstår ledare som ger sig själva oinskränkt makt.

  Likheten med Sverige är skrämmande.

  • När jag var ung var det kapitalisterna som var skurkarna. Nu är det nationalister. Nästa tror jag blir socialister. Eftersom socialismen betalar ut pengar till folk som inte producerat pengar in i systemet. Utan bara suger ut. Alltså så kommer skattekistan sina till slut. Sen kommer socialisterna konfiskera mer pengar till skatter. Redan nu suger de ur de svagaste i samhället. Pensionärerna har det sämre än bidragstagande invandrare. Men betalar högre skatt än en vanlig arbetare.

 5. Rolf du har helt rätt att muslimer aldrig kommer integrera sig in i den västerländska samhällen.
  Assimilering och integration i sig är New age påhittade ord som saknar historisk verklighet.

  Däremot är jag ”förvånad” att det är enbart muslimer du pekar finger på, judar då?
  Judar har i mer än 2000 år härjat i Europa, inkl Sverige. Men hur har dom ”assimilerat” sig?
  Äter fortfarande koscher/halal slaktat mat.
  Har fortfarande behållt sin radikala tro (Talmud).
  Anser sig fortfarande vara ”exeptionella” (Guds utvalda baaaarn).
  Identifierar sig fortfarande som judar först och som ”svenskar” sen.

  Hade du varit lite mer objektiv och opartisk och tagit med även judars misslyckade integration/assimilering, hade din krönika varit 10/10. Men just nu säger den bara halva sanningen!

    • Det står vem som helst fritt, att starta bokförlag och banker i Sverige.
     Hade många bagerier varit judiska, så hade de väl fått fan för det också.
     Tänk om dina sopor hade hämtats av judar.
     Det hade du säkert gnällt på.

   • I stort sett alla du ser i tv, tidningar, hör i radio som förespråkar massinvandring och kallar oss andra för rasister tillhör det folket.
    Varför det är så är det ingen av oss andra som vet.
    Utan den verksamheten hade vi sluppit utanförskapsområden och gruppvåldtäkter.

   • Din kritik är på basnivån, dvs vad vi kan själva kan se i det dagliga livet. Och visst är det så att den judiska kulturen inte utmärker sig negativt på denna nivå på samma sätt som den muslimska och zigenska. Men innebär det att den därför inte skulle ha negativt inflytande på Sverige?

    Den judiska kulturen är grovt rasistisk, grovt isolationistisk med ett tydligt vi-och-dom-tänkande och (vilket är naturligt) har som utgångspunkt att främja judiska intressen. Sammanfaller de judiska intressena med de svenska? Jag anser inte det.

    Som vanligt: Om du vill veta vilka som styr dig så behöver du bara fråga vilka du inte får kritisera.

  • Judarna har Israel där de hör hemma. Därför är det märkligt att vissa vill krossa Israel och samtidigt påstår sig vara nationalister.

   • Judar har knappt någon anknytningen till landet Palestina och Jerusalem. Enbart från deras egna heliga skrifter dom själva skrivit.
    Sen att staten bildades olagligt och på en plats som redan befolkades av en annan grupp, ledde till vår tids modernaste apartheid.
    För att vara närmare sanningen, har judar närmare historisk legitim anknytning till Polen och Krakow än Mellanöstern!

    • Enligt vedertagen historieskrivning har det funnits judar i Mellanöstern i åtminstone 4000 år. De har full rätt till sitt land.

     Att de inte har rätt till sitt land för att det bodde ickejudar där vid statens utropande 1948 skulle olagligförklara varenda stat i hela världen om den tillämpades lika för alla.

 6. Jag är mer värd än alla ni som skriver här! I alla fall för mig! Detta trams om allas lika värde. 9000 Afghaner är hursomhelst mer värda än de som inte får samma amnesti.

 7. Snälla Rolf, se till att använda korrekta beteckningar på de som välller in i Europa. Kalla dem inte flyktingar. Kalla dem för det som bäst definierar dem; Migranter.

  Riktiga flyktingar är för fattiga, svaga och isolerade för att resa genom tio säkra länder för att anlända i landet där bidragen är högst och kraven lägst.

     • Med M Wallström i spetsen att skänka svenska skattekronor till Palestina är inte så långt efter.

     • Det finns länder i Afrika dit Sverige skickar rätt så mycket pengar.
      Skattebetalarna i USA kan ha synpunkter på sin regerings politik så har vi synpunker på vår.

     • det är väl det enda land som inte sverige bidrar med pengar däremot bidrar dom med massor av pengar till terrorist klassade hamas

    • Använder man den benämningen så blir det HMF direkt.
     Farliga uppenbara sanningar måste bekämpas med alla medel.

    • Nja alla vill nog ha ett bättre liv men vissa vill nog jobba också! Tyvärr har de inte kompetensen eller flyktingstatus. Nu har vi 50 000 ca som vi inte får ut. De utgör ett hot mot skattebetalda jobb eller bidrar till ökat antal inbrott mm. Alla måste ju ha mat i magen!

 8. Med alla pengar som Europa har läggt på asylsökande så dom kunnat hjälpt minst 10 gånger mer i första säkra land.

  • Nej, 25 gånger mer enligt Rosling. Det är dock bara mottagandekostnaden, inga integrationskostnader.

   • Ok.
    Då skulle dom haft det bra där nere ju….
    Och det skulle räckt till att utbilda egna tandläkare.

   • sen får vi lägga till alla byggnader å bilar som eldas upp där har vi några miljarder till i allas lika värde

 9. 2 Biljoner är ungefär lika mycket som hela statsskulden och en årsskatteinkomst för Sverige tillsammans. Det ger nog lite bättre perspektiv.
  Alternativt är det 10 gånger mer än vad Göran Persson stal från pensionärerna.

 10. Det är verkligen orättvist att det sitter folk i flyktingläger där de saknar ordentligt med både mat, mediciner och sanitära bekvämligheter. Sjukdomar bryter ut och epidemier härjar. De skulle kunna få så mycket hjälp om vi slutade ösa pengar över lycksökare som tagit sig hit. Varför ska vissa av dem inte ens få minimibehovet tillgodosett medans andra får märkeskläder och Iphones samt inga straff när de begår grova brott mot värdlandets invånare?
  Hjälp i närområdet är det bästa för alla!

 11. Allas lika värde är en värderingsskala. Eftersom några måste ha det bättre eller sämre om det ska ha en mening.
  I sverige ska det vara lika för alla säger Kristersson som som har förmåner som en kung. Medan pensionärerna plockar tomburkar.
  När en politiker har det som slogan betyder det inte ett skit. Han kanske menar att alla pensionärer ska ha det lika dåligt. Vad vet jag. Men att komma upp i Kristersons ekonomiska klass kan de flesta glömma.
  I sossarnas land håller man nere arbetarlöner runt riksbankens inflationsmål och sparkar oliktänkande i LOfacken. Där är det mer lika för alla.
  Fyra år med fackpampen Löfven och arbetsmiljö samt löner är sämre än med moderaterna. Fast LO ville inte ha mer än märket då heller. Så en vanlig arbetare har ju inget parti att rösta på längre. Vi som är sveriges största skattebetalare får väldigt lite för det vi betalar in. Vi är inte värda ett skit mer än att föda invandrare och överbetalda politiker. Egentligen skulle en rejäl strejk vara på plats. Men den har ju LO sålt bort. Vi får inte strejka. Det är olagligt.
  Vi borde skapa ett nytt LO utan att ta hänsyn till partipolitik. Som är intresserad av medlemmarna istället.
  Sverige har tagits över av galningar som aldrig arbetat. Det är ett av de största problemen.

  • men TV nyheterna har ju nyligen gått ut med att pensionärerna aldrig haft det så bra som dom har det nu, men det finns en annan bild också som inte är så populärt att förmedla men vi har ju numera en alternativ media som är mer sanningsenliga

 12. För mig råder det ingen tvekan om att detta är en global totalitär politisk kupp i arbete. Om ekvationen ska gå ihop, om världen ska kännas logisk när man analyserar den, så är det det enda förnuftiga svaret för mig till varför detta händer.

 13. Det finns en psalm som används på dop som lätt går att skriva om, så att den fungerar lika dant:
  ”du vet väl om att du är värdefull” byt bara ut sista delen:
  ”du vet väl om att du är värdelös”.

 14. Ett synnerligen enkelt test till de som säger att de tror på allas lika värde: Ditt eget barn och ett för dig främmande barn ramlar i vattnet samtidigt. Styr slumpen vilket barn du räddar först, eller väljer du ut nåt av dem? Vilket i så fall och varför?

  • Hur många flyttar inte sin barn till en skola som fungerar. Ofta med orden ”Visserligen är jag för allas lika värde, men det gäller ju mitt barns framtid”.

   • Sexbrottslingen och kommunistledaren Ohly propagerade hårt för att stänga privatskolor!
    Själv så gick bägge av hans ungar på sådana!
    Alla är vi lika, men vissa är lite mer lika!

  • Över tiotusen jublade på Medborgarplasten när Stefan Löfven ville h öppna gränser. Sen kom frågan om att öppna sitt hem för en invandrare. Resultat: 72 stycken ville öppna sitt hem.

   • Precis, hyckleri i sin renaste form. Hellre säga saker som kanske inte gillas av alla, men åtminstone stå för dem.

 15. Hur stora summor ”Tredje Världen” har fått sedan WW2 går säkert att få fram, men det har inte hjälpt. Samma sort människor med samma mentalitet som då finns nu och numera förväntar de sig att västvärlden ska försörja dem. Sluta importera medborgare från u-länder och låt dem fixa varandra i lugn och ro. Och sluta att alltid dra fram ”kvinnor & barn” som något positiv och ömkansvärt och värt att rädda.

  • Sydkorea och Kongo var på 60-talet på samma ekonomiska nivå. Idag är Sydkorea en del av i-världen, Kongo en del av tredje världen. Gissa vilket land som har fått mest u-hjälp?

 16. Framförallt betyder allas lika värde, att det finns ett värde. Det innebär att människor är en handelsvara, och således har vi slaveri i Sverige.
  Var det vad översättaren menade? Knappast
  För övrigt menar jag att vi skall en folkomröstning om Sverige fortsatt skall vara multikulturellt.

 17. Sverige är förvrängningarnas land. ”Allas lika värde” tillhör non-sensegruppen
  av ordval som aldrig hittar hem. Förljugenhet och intolerans tävlar ikapp om
  ”värdegrunden”. Man måste ljuga för att tro på den.

 18. De flesta svenskar är efter vänsterns nästan 100 år gamla hegemoni hjärntvättade till att tro att alla individer är identiska och har identiska förutsättningar. Detta innebär att allt har sociala förklaringar. Inget beror på individen själv (om det inte gäller sport förstås).
  Den nya styrande ideologin som är ett hopkok av postmodernism, grön New Age och socialism går nu ännu ett steg längre och påstår att alla individer på jorden är identiska, t.o.m. att män och kvinnor är identiska.

 19. Krönikan berättar för oss om den extrema sociala orättvisan som har drabbat oss svenskar fysiskt som psykiskt! Här en bild av hur det var och är i dagens läge!

  Svensk demokrati infördes, vad vi kallade för social rättvisa för ca 70 år sedan.
  Detta blev upphävd i början av 80-talet då Sverige utsattes för att vi var det mest civiliserade landet i världen av omvärlden! (vilken lögn just då, vi hade haft detta i slutet av 40-talet)
  Nu skulle landets politiker visa upp vad ett civiliserat samhälle betyder och därmed ökades det på med invandringens antal, för vi skulle få visa hur civiliserade vi var??
  Men verkligheten visade på det totalt motsatta, resterna av vårt civiliserade samhälle smulades sönder av en egenmäktig vansinnes politik, som påvisar att politiker har tagit all makt i full besittning som heter demokratur och svenska folkets talan skulle tystas ner!
  Ja ni vet SD gamla historia som de sista patrioterna som stämplades som nazister m.m. av regimens dolda nazister som än idag har nazisters förtecken!

 20. Snacka om att profitörerna tankar ur flyktingindustrin allt som går så länge hängslena håller, snart tar det ett abrupt slut och då kommer inbördeskriget, när andras inte längre finns att dela på.

 21. Just genom att missbruka ordet nazist och sätta det i samband med andra invektiv som racist, antisemit, homofob, islamofob, förintelsemissbrukare i en lång harang har ordet nazist förlorat sin betydelse. Det har blivit som ett uttjänt tuggummi.
  När muslimer och vänsterfolk och inte minst judar använder det för att tysta och förgöra meningsmotståndare ser man att det är en härskarteknik av värsta mått.

  • Ja du, att bara stå upp för sitt land och folk är också stämplat som nazistiskt???
   Vi kan kan tala om nationalstaten, men detta stämplas som kommunistisk tanke och idé???

   Sanningen är att vi har ett djupt indoktrinerat folk, som bara har socialism som sin ledstjärna, allt annat får inte existera ur politisk synvinkel, som just därför har mördat vårt samhälle!!

 22. Kan man inte skilja på värde och värdighet, skall man inte sitta i Sveriges Riksdag, men felöversättningen ligger onekligen i linje med den suspekta agenda regering och riksdag arbetar efter. Vad det svenska folket tycker om det, tillmäts inget som helst värde.

  • Att skilja på värde och värdighet blir ofta poänglöst, eftersom en del av de som ”berikar” vita länder har ingen värdighet alls.

 23. Putin kommer beskyllas för valresultatet!
  Inte omöjligt att resultatet ogiltigförklaras pga ryska ”påverkansoperationer”!
  Dvs allt som ger SD ett högt resultat, kommer ses som rysk påverkan med stöd av ”nazister” och de vanliga ”mörkermännen” 🙂

  • Ja. Det ar val darfor som de kan halla pa och skapa nya hoga skatter aven nu infor valet, de kommer att vinna majoritet i ett riggat val !

   • Vad jag har förstått är SD ganska rysslandskritiskt. Så vad skulle Ryssland tjäna på att hjälpa SD? Ge mig någon logiskt förklaring!

    Jag tror Ryssland tjänar mer på att ha Stefan Löfven som statsminister. Jag tänker inte skriva varför utan tror att alla förstår vad jag menar.

    • Ja, jag fattar inte ett dugg varför Ryssland skulle ha intresse av sd, snarare tvärtom, SD vill stärka Sveriges försvar Sjuklövern har rivit ner det fullständigt

     • Sjuklövern? Det var ju minister Fredrik Reinfeldt som drev frågan om Sveriges nedrustning tämligen ensam mot partikolleger bland annat Mikael O som hoppade av som försvarsminister i protest

    • Tänk hur olika man kan se på det hela. Jag uppfattar S.L som i grunden USAvänlig och att söka skydd i det krigstokiga USA är åtminstone inte jag intresserad av.

  • Ogiltigförklarar de valet kan sjuklöverpolitikerna räkna med att få springa gatlopp ut från Stockholm.

 24. Alla dessa uttryck och ord är nästan uteslutande skapade för skuldbelägga riktiga Svenskar m fl och för att lättare kunna genomföra folkutbytet!

 25. ”Vad ska de röd-gröna skylla på när de blå-gula blir Sveriges största parti?” – Svaret er ”Statskupp”!

 26. Alla dessa förbannade politiker som har förstört Sverige . Man får en klump i magen ! REDOVISA VAD INVANDRINGEN KOSTAR SKATTEBETALARNA !!!!!!

 27. Proceduren då nya fångar togs emot i stora läger under andra världskriget var noga genomtänkt. En av de första åtgärderna kunde vara att raka av fångarna håret, vilket tar bort en stor del av identiteten och gör att det t o m kan vara svårt att se skillnad mellan man och kvinna. Människor med försvagad identitet får flockbeteende och kräver mindre resurser för att kontrollera. ”Allas lika värde” gällde således i allra högsta grad.

 28. ”Allas lika värde”, är det när Stefan Löfvén går förbi hela akutkön på Stockholmssjukhuset när han har ont i magen? Det har hänt i alla fall.

 29. Enligt FN’s och Stefan Löfvéns definition innebär ”Mänskliga Rättigheter” att tredje världens samtliga lycksökare(och deras framtida barn) skall bli försörjda av de svenska skattebetalarna.

 30. Det finns bara en sak som kan rädda Sverige och det är repatriering av miljontals invandrare.
  Detta lär aldrig ske och därför drar jag drar slutsatsen att det redan är kört för Sverige.

  Hur allvarligt läget är för Sverige kommer att bli synligt först vid nästa internationella lågkonjunktur.
  Då börjar den oundvikliga utförsbacken som inte kommer att gå att vända utan repatriering.

 31. Värdegrunden, som bara finns i Sverige, har alltid betytt det motsatta till vad den säger. Den leder ofelbart till särbehandling av migranter, tiggande romer och t.o.m. illegala i Sverige.

  Dessa grupper har fri tillgång till vår mödosamt upparbetande välfärd. Medan fattigpensionärer blir utan bostad och sover på nattbussar och parkbänkar.

  Hjälporganisationernas bäddar för hemlösa ockuperas av tiggare från Öst-Europa. Det är vad värdegrunden betyder.

  Gör din plikt svensk – men ställ inga krav. Du har inte rätt värde…

 32. Perspektiv o konsekvenstänkande är två egenskaper, som svenska 7-klöver politiker saknar i sin ”humanitära” box, som begränsas av landets geografiska gränser.

  Den verkliga humanitära globalismen står SD för, med sina hjälpinsatser runt om i världen, som inte begräsas av
  den trångsynthet, som råder inom 7-klövern.

  Tack för en utmärkt krönika Rolf Malm.

 33. Frasen ”allas lika värde” är en kollektivistisk floskel och resultat av nära ett sekel med Socialdemokratisk dominans inom politik och institutioner.

 34. Allas lika värde skulle kunna varit något nazisterna hittat på, för att rättfärdiga mördandet av oliktänkande.

  • Allas lika värde krockar med Talmud.
   Om alla har lika värde, hur kan några då vara ”utvalda”.

   • Det är inte ett dugg unikt för judendomen. Alla religioners anhängare anser att just deras religion är den rätta och att de är särskilt gynnade av gud.

    • Det stämmer faktiskt inte.
     Enligt kristendom kan alla bli kristna och när man väl konverterat är man likavärd.
     Enligt islam är det samma sak, alla kan konvertera och sen är alla lika värda etc.
     Men enligt judendomen är man bara jude om ens mamma är det, alltså är det inte bara tro man har utan även identitet/ras. Judar som ”guds utvalda” syftar också på folket och inte enbart tron. Vilket gör judendomen mer exeptionell än den tyska nazismen syn på sin expetionallitet. Om man nu ska tro på vad mainstream historia lärt oss!

     • Ja, i den bemärkelsen kan det stämma eftersom judar är både en folkgrupp och en religiös grupp. Men som alltid finns det fundamentalister på ena ytterkanten och ateister på den andra.

 35. Om det fortsätter som i sjuklöverns lala land. Kommer skattekistan dräneras i en extrem fart. Alla anhöriga som kommer ska ju ha lägenhet, kläder, mat, sjukvård, tandvård, skola, omsorg, SFI, medborgarkontor, socialtjänster, tolkar etc. På det kommer hittepåjobb som LO och näringslivet kommit överens att staten ska betala. Som kommer konkurrera ut svenska arbetare.
  De få lätta jobb som finns är redan tillsatta. Samt att vi har en stor del arbetslösa invandrare som kommit före den sista stora invandringen.
  ”Vi kommer inte att ha råd med något annat än invandring”. Kommer ni ihåg vem som sa det först? Reinfeldt så klart som varit med och regisserat dramat vi ser nu i samhället.
  Skattetrycket kommer bli enormt. Vi kan nog glömma att pensionärerna får det bättre. Den utbildning som invandrare har generellt är låg. Det kommer ta åratal innan de kommer ut på arbetsmarknaden. Arbetskulturen på företagen kommer att förändras samt att kvaliteten på produkterna kommer sjunka till mellanösternivå. Vi kan se det redan nu i kollektivtrafiken, taxi etc. De stora företagen kommer att flytta dit det finns utbildad arbetskraft och lägre skatter. Exporten har minskat och kommer fortsätta då produkterna blir dyra för att företagen får betala så mycket i skatt.
  Jag ser ett land som kommer sjuka som en sten i välfärd och motsättningarna kommer bli enorma. Jag fattar inte att någon kan rösta på sjuklövern.

  • det blir bara ett fåtal som kommer att bli närande den stora massan kommer fortsätta att fortsätt att vara tärande

 36. Om man inte vill släppa in någon i en församling på grund av att den personen inte anses ha värdegrunden ”allas lika värde”, vad hände då med denna persons ”lika värde”?

  Misstolkningen verkar det även ligga i FN:s stadgar om att det är föräldrarna som bestämmer hur dess barn ska utbildas och inte staten. Icke så i Sverige. I Sverige bestämmer staten hur ett barn ska utbildas och den som vill något annat utsätts för våld eller hot om våld.

  En annan medveten politisk tolkning är att i andra länder heter det inom sjukvården att den ska bygga på ”vetenskap eller beprövad erfarenhet”. I Sverige har de bytt ut ordet ”eller” till ”och” så det blir ”vetenskap och beprövad erfarenhet”. Det innebär att beprövad erfarenhet inte gäller länge eftersom den beprövade erfarenheten samtidigt måste vara vetenskaplig. Detta används av staten för att förtrycka personer som behandlar sjuka enligt beprövad erfarenhet. Smart drag av läkemedelsindustrin.

 37. Allas lika värde användes lika glatt i gamla Sovjetunionen som det används av samma andas folk idag i Sverige. Det vill säga att de som inte gillade det usla läget eliminerades på olika sätt. Det kunde vara en enkelresa till Sibirien eller något ännu värre. För socialisterna gällde det bara att slippa kritik. Något liknande upplever vi i Sverige i dag. Här handlar det inte om enkelresor utan mera om politisk omskolning genom LO:s försorg för de som inte gillar socialism. Här handlar det om att de som kritiserar regimen blir av med sin försörjning genom angiveriverksamhet finansierad genom skattemedel. Att sedan makten har den dåliga smaken att tala om allas lika värde och värdegrund visar bara att de ingenting har lärt av historien. De borde skämmas om de hade haft skam i kroppen!

 38. Rolf, det var ord och inga visor! Tyvärr kommer nog inte orden att nå dom som mest behöver läsa och lyssna. Men det gör inte orden mindre sanna. Tack för din vidräkning med en av vår tids mest meningslösa politiska floskler. Moderaternas valparoll ”lika för alla” kommer inte långt efter. Politikerna och godhetsmonopolisterna verka inte ha alltför höga tankar om väljarkåren. Och det är nog ömsesidigt.

 39. Allas lika värde betyder med andra ord att Hitler, Stalin och medlemmar av ISIS är lika mycket värda som skötsamma svenskar och att dessa förövare är lika mycket värda som ett helt nyfött oskyldigt spädbarn.

  Allas lika värde innebär även att vem som helst kan söka asyl i Sverige och sedan kräva full tillgång till alla välfärdssystem och kalla sig svensk medborgare för att sedan när de blir i majoritet i landet införa sharia, deklarera Sverige som ett muslimskt land och kasta ut alla kristna ur landet

  • ”Allas lika värde” kan också ses som positivt. Människan i grunden/födsel är lika värda. Ingen är exeptionell oavsett deras ras.
   Vad sen personerna gör för val i livet förändrar deras värde.
   Det betyder heller inte att alla raser ska leva tillsammans under samma träd.
   Dom som förespråkar mångkultur har bara stulit denna ideologi och använt det för sin egna nytta/agenda.

   Men ”Allas lika värde” uppskattades ej av alla, framförallt inte av judar, då i deras tro ser dom på sig själva som ”exeptionella” (Guds små favoriter). Krockar med hela deras ideologi och profetior (2800 slavar per jude vid Messias ankomst).

   • ”Allas lika värde” är bara en ursäkt att sänka civiliserade samhällen med lycksökare från tredje världen, ta kontrollen och låta oligarker bli slavdrivare över resten. Kommunism.

   • Hoppas att det förhåller sig så. Jag har läst en del om psykopati, och mycket tyder på att benägenhet till känslolöshet är en ärftlig egenskap. Det skulle förklara varför grymhet mot djur förekommer även hos mycket unga barn.

 40. Det krävs ett starkt samhälle, för att hjälpa så många som möjligt i sina närområden.

  Det som sker idag, är absolut motsatsen o bakom den politiken står sju av Sveriges åtta partier, där just nu Löven är tamburmajor.

  Att taktpinnen lämnas över inom denna sju-klöver, är en katastorf när det gäller mänsklig humanism.

 41. Det finns fortfarande alldeles för många dårar som stenhårt tror att denna ”värdegrund”, som Sverige skall frälsa hela världen med, är vägen till lyckoriket.
  Av denna anledning kommer Stefan Löfven den 10 september med ett belåtet leende säga ”Business as usual”.

 42. SD har inte samma värdegrund. Alltså är de inte värda något i ”allas lika värdegrund”. Jag fattar inte hur det hänger ihop. Sa de inte ”allas lika värde”? Vad betyder det då? En ursäkt till att mobba ut ca 20% av väljarkåren?
  Politikerna brukar vara förskräckta över mobbingen i skola och på arbetsplatser. Men på sin egen kastar de värre epitet än jag någonsin hört på en arbetsplats. Hur ska man kunna respektera politiker då? Vi tar det där med bruna rötter. Varenda svenskt parti har bruna rötter utom möjligtvis V som har blodröda rötter.
  Ändå kastar forna lobotomins väktare Löfven dessa floskler. Vilket nog har kostat 10 -15% av hans väljarkår.
  Allas lika värde och värdegrunden är lika tom på värde som i Löfvens huvud.

  • Åja, du kan gott säga att även V har bruntvi rötterna, eftersom nassar och kommunister i Tyskland var sprungna ur samma källa, även om de splittrades.
   Vårt nuvarande Vänsterparti i Sverige hyllade både Stalin och (!) Hitler. Då var man ärliga och kallade sig kommunistpartiet. Först efter Tysklands anfall på Sovjetunionen tog kommunisterna avstånd från Hitler.
   Vänsterpartiet är ganska försiktigt med att brunmåla motståndare. Vi förstår varför. Det skulle slå tillbaka rejält och sanningen skulle komma fram…

   • Varför inte gå tillbaka till tiden för Mohammeds födelse eller universums så kan vi ta det från början

  • Det som många inte vet, särskilt inte skolungdomar, är att nazism är en förkortning av nationalsocialism. Hitler var alltså socialist, om än inte i lika hård grad som hans vän, sedermera fiende, Stalin.

   Anledningen till att många placerar Hitler till höger på den politiska skalan är att när Stalins rödingar (inte för inte med blodets röda färg som symbol) gick in i Tyskland i slutet av ww2, så ansåg de, med rätta, att Hitlers regim stod långt åt höger om dem.

 43. ”Begreppet” alla människors lika värde ifrågasätts mer och mer och t o m av ledare i större tidningar. Uttrycket är ju rent trams om man tänker efter vad det egentligen beskriver. Skulle andras ungar ha samma värde för mig som mina egna? Faller ju på sin egen orimlighet.

  Möjligen kan det gälla i jämförelsen Stefan Löfven och Rakhmat Akilov.

  • Jag vill se Rolf i riksdagen nästa period. Behövs fler som läser lusen av de falska lögnare som där trycker på knapparna.

 44. Återigen måste jag säga. Det är skadlig föra diskussion med folkfiender på humanitära planet eftersom dessa ”humanister” har alltid förtur.

  Massinvandring är en vinstmaskin för eliten, den korrupta maktpyramiden skapar förmögenheter på allt som är kopplat till invandringsindustri.Det är därför de satsar stort på hitresande ”flyktingar” och inte på hjälp där borta. Där ska man börja diskutera med dem.

  Glöm inte att kaoset började efter liberala alliansens massavregleringar på alla möjliga plan då möjligheter för plundring av allmänna medel skapades.

 45. Jan Tullberg har koll på våra kostnader och finns att ladda ner som gratis utgåva, här på nätet. När det gäller människors lika värde, är min dotter mer värd än exempelvis Stalin, Hitler, Pol Pot och Idi Amin.

 46. ot.
  Allas lika värde?
  I och med idag har den kvinnliga åklagaren i Malmö, Lena Körner, lagt ned utredningen på tre av de fyra gruppvåldtäkter som skedde i Malmö i höstas!
  Är det ”allas lika värde” när svenska kvinnliga våldtäktsoffer alltid blir dubbelt bestraffade av staten som dessutom låter invandrade kriminella slippa undan gång efter gång? När de väl blir fällda får de endast samhällstjänst om de säger att de är barn.
  Malmö fungerar redan som ett mellanösternhelvete där våldtäktsmännen slipper undan och brotten syns inte eftersom utredningarna läggs ned och Jerzy Sarnecki slickar sig om munnen och kan ljuga vidare.

 47. ”Allas lika värde” är folkmordets slogan. Vad det betyder är håll käften, lägg dig ner o dö!

 48. Allas lika värde är en socialistisk fras som kommer från Stalin.

  Han ansåg att alla var värde exakt lika mycket, nämligen ingenting. Detta inkluderade även hans egna barn.

 49. Hur stor denna invandring varit sedan 2015 ligger i ett mörker men torde röra sig om 500 000 om man räknar med anhöriginvandringen

  Ovanpå det har vi andra och tredje generationens muslimer där en majoritet gifter sig med en kusin eller släkting från hemlandet för att hjälpa släkten att immigrera hit.
  Det kan röra sig im 30-50 000 per år.

  innan man börjar beräkna kostnaderna bör man också räkna bort alla invandrare som har låtsasjobb via bidragsanställningar

  Om man hade de verkliga siffrorna torde slutsatsen bli att kostnaderna är och kommer att bli astronomiska

  Det är därför som inget parti vågar beräkna den långsiktiga hållbarheten hos nuvarande välfärds- och pensionssystem, eftersom det skulle visa att Sverige likt Titanic oundvikligen kommer att sjunka till botten.

  Då spelar politikerna hellre fiol på övre däck- vilseleder passagerarna – och låtsas som om allt kommer att ordna sig

 50. Mycket bra Rolf. Du skriver dock ”hycklande, självgoda, närsynta försvarare av
  den röd-gröna ’värdegrunden'” men du glömmer hen fredrik som tvingade
  sitt ’blåa’ parti att vara lika som de andra. (Eller lika för alla, som hen ulven
  -lärjungen- fått det till)
  Det gamla friska Sverige har nu nått en kritisk punkt. Även om nu hen Ramberg
  erbjuder sin reträtt så finns det stora massor som fortfarande tror att Sverige
  är ett ’rikt land’; kommer nästa avhoppare att bli Hilda och Ruben, SVT’s/SR’s,
  DN’s och SvD’s journalister? – Södermalmspöbeln lär hålla ut ända tills polis och
  den kommunala servicen kastar in handduken när lönen uteblir.
  Det som blir kvar kommer inte att bli mycket att dela på. Norge, Danmark och
  Finland kommer att stänga gränsen – var så säkra. Vi får gratulera Samerna –
  dom är ju i alla fall ett folk. Ett folk som dessutom är duktiga på att skjuta prick
  på springande rovdjur!

 51. I shahens Persien hjälpte vänstern muslimerna till makten. När shahen väl var borta dinglade vänstern i lyktstolparna när muslimerna tog över makten! Undrar om svenska politiker kan islams historia?

  • Det räcker väl med att se fotot med regeringstanterna stå där undergivet iklädda kappor och huvudschalar inomhus. Som en grupp får som bara undergivet och tåligt inväntar slakten.

  • Nyss hörde jag att det var USA som hjälpte installera shahen i ett av sina otaliga varianter på sin regime change policy. Du kanske tycker att Chomeni var den ultimata lösningen?

 52. Svenska skatteslavar är bara värda de pengar de sliter ihop. Om de lever och arbetar tills 75-årsdagen kastas de på sophögen dagen efter.
  Lika värda är politikeradel, kulturelit, ”barn” och parasiter!

 53. En mycket bra krönika! Eftersom värde är en subjektiv bedömning går det naturligtvis inte att implementera en objektiv lagstiftning rörande detta. Det enda samhället kan göra är att skapa regler och lagar om allas lika rättgheter. Detta existerar inte i dagens Sverige. HMF-lagen, inkvotering av minoriteter på arbetsplatser, förtur i bostadsköer osv har skapat ett samhälle där vissa grupper har massor av rättigheter och andra inga alls. I allas lika värdes namn förstås…

 54. ”Om dessa stora resurser istället användes för att hjälpa flyktingar på plats skulle de kunna erbjudas boende, mat, vatten, sjukvård, mediciner, skola etc. Ett något värdigare liv.” Detta är en lekmans tolkning av ekonomi! Så länge dessa pengar spenderas i Sverige, snurrar hjulet-huspriserna stiger, bostäder byggs. Utan folkökning kollapsar bostadsmarknad med katastrofala konsekvenser för ekonomi.

  • Japan har under många år accepterat några tiotal invandrare. Har detta orsakar ekonomisk katastrof i Japan?

    • Hur ska man kunna argumentera moget med någon som anser att invandringen är nödvändig för att bomarknaden inte ska kollapsa – och som påstår att detta skulle orsaka katastrofala konsekvenser för ekonomin. Utan de enorma kostnaderna för asylanterna skulle vi kanske ha råd att bygga bort den enorma bostadsbristen och undvika nästa bostadsbubbla. Vi skulle kanske kunna lyfta 100.000-tals pensionärer ur fattigdom och se till att de fick köpkraft….etc
     Jag är ledsen – jag begriper inte vad du menar.

     • Rolf,notera att jag inte skriver invandring utan folkökning?Ni kan väl sätta fart på era käringar istället.
      Angående att öka köpkraft för pensionärerna-det fungerar inte- Hugo Chavez delade ut pengar till folk och vips står de i kön för toapapper.
      Utan folkökningen finns inte bostadsbrist,snarare överskott av bostäder då 30 000 svenskar utvandrar varje år. Det är naivt att tro att dessa enorma pengar ligger på en hög och väntar på er att fördelas rättvist! Det är beklämmande att folk i er ställning har så dålig koll på ekonomiska lagar.

  • Idiotin ligger i påståendet att ”utan befolkningsökning kollapsar bokmarknaden”. Bara en idiot kan tro att evig befolkningsökning är det normala tillståndet för ett fungerande samhälle.

   • Bara en idiot kan tro att evig befolkningsminskning är det normala tillståndet för ett fungerande samhälle.

 55. Går i pension i år och har räknat ut att jag betalt ca 25 miljoner i skatt privat och genom mitt bolag. Vilket skulle räcka till att försörja 2.5 st somalier under deras livstid.
  Känns som att staten kastat mina pengar i sjön.

  • Hej! Du kommer kanske även upptäcka att sjukvården för äldre och äldre omsorgen ofta håller lägsta kvalite. Då kommer verkligen känslan av att blivit totalt grundlurad.

 56. Om människor likt myror i stacken är identiska och lika värda är de också utbytbara och saknar alltså egenvärde.
  Inte konstigt att Sverige använder uttrycket på de sätt som görs, det grundar sig i att Sverige i grunden är Kommunistiskt ”lite” !

 57. Värdegrunden har blivit någon slags pseudoreligion för landets elit. Ett missfoster av episka mått. Sverige styrs av galna sektmedlemmar, resultatet ser vi varje dag!

 58. Om nu alla är lika värda, av vilken anledning delar vi in barn i olika värde genom att sätta betyg på dem. De flesta människor får ett jobb före någon annan på grund av att de ansågs ha ett högre värde.

  • Betyg är odemokratiskt…
   Lotta ut högskoleplatserna, då gäller Allas Lika Värde!

   Alla skall väl rimligen ha lika stora pensioner,
   Allas Lika Värde i praktiken!

 59. ”Sverige ska bli muslimskt”… Betraktar man samhället lite snett från sidan så ser man tydligt att Sverige redan ÄR muslimskt. Ockupationen har lyckats och svensken törs inte säga ett pip. Vem vill vara en främlingsfientlig rasist? Var det värt tvåtusen miljarder?

 60. Man kan fråga om din dotter blir allvarligt sjuk och måste ha vård samtidigt som en papperslös är i samma situation.VEM har då störst värde för dig? De gånger jag ställt frågan,har svaret uteblivit!

  • Hade du frågat samma sak för några år sedan hade jag inte kunnat svara. Idag med politikernas agerande är svaret fullkomligt självklart. Naturligtvis har din dotter alltid störst värde för dig, men för svenska makteliten är din dotter bara intressant i anslutning till valet, men bara om hon är röstberättigad. När valet är över så är papperslösa, asyl, bilbrännare, våldtäktsmän och annan dynga herre på täppan varenda sekund. Anledningen är att makteliten (läs 7-klövern) vill sabotera Sverige så mycket som möjligt med maximal kaos och se till att landet kollapsar. Vad man strävar efter är att landet kollapsar och att eliten tar över och inför diktatur och förvandlar landet till en totalitär stat som äger precis ALLT, både folk och tillgångar. Den som opponerar sig mot makteliten ”försvinner”, dvs blir avrättad.

 61. Kommunism och socialism är sekter som styrs av maktfullkomliga ledare, eliten, Folk är enligt sektledarna inte lika värda, de är lika värdelösa. I pseudodemokratin Sverige har folk den enda märkbara betydelsen, att vara valboskap. Men efter valet trollar makteliten med politiska block och andra totala lögner som gör att ett folkets parti och vilja aldrig kommer att få något inflytande i Sverige. Enda chansen vi svenskar har är att göra väpnat motstånd mot sekten och dess ledare, eller flytta från Sverige. Kommunism och socialism är i styrelseskicket exakt detsamma som nazism.

 62. Jag tycker att man ska utgå från att alla folkgrupper har ett lika värde även om det inte är mätbart och därför inte går att bevisa. Men det är ju en rent filosofisk fråga. Men tycker man i alla länder/kulturer att alla människor har ett lika värde? Tycker alla invandrare det?
  Har ord som t.ex. ”gadjos” och ”kuffar” en positiv klang?

  På individplanet finns det både klandervärda och aktningsvärda människor (i varierande grad) och då kan man inte samtidigt säga att de har ett lika värde. Det skulle tyda på personlighetsklyvning vilket tyvärr ”antirasister”, socialister och liberaler i stor omfattning lider av.

  Alla folkgruppers lika värde är inget argument för att öppna gränserna på vid gavel även om rika länder har en moralisk skyldighet att hjälpa folk på flykt från krig och förtryck. Det handlar om empati och inte om huruvida alla har ett lika värde.
  Empatin och generositeten får inte ha ett extremt högt pris vilket det har i Sverige. Svensk välfärd, ekonomisk och fysisk trygghet offras, kulturen och folket byts ut mot exotiska folkslag genom en mkt lömsk och utdragen form av folkmord.
  Har vår generations makthavare rätten att för all framtid förändra Sveriges demografi utan en sekunds reflektion över vad kommande generationer svenskar tycker om det?!
  (Om våra barnbarn pissar på våra gravar ska vi inte förvånas).

  Yttandefriheten begränsas kraftigt enbart pga blandkulturen genom HMF-lagen som utvidgas mer och mer så att man snart inte vet vad som är en ”folkgrupp”. (Enligt t.ex. Gbg:s tingsrätt är alla invandrare – dvs icke-svenskar – en folkgrupp. Dvs hela världens folk minus svenskarna…!)

  FN- deklarationen om de mänskliga rättigheterna reglerar statens förhållande till medborgarna så det är staten och de styrande som ska anse att alla medborgare har en värdighet. Medborgarna är fria att tycka vad de vill om människovärden vilket också poängteras i FN- deklarationen. Det kallas för yttrandefrihet men det har PK-fascisterna glömt vad det är.

 63. ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.”. Hur F-n kan man påstå att detta betyder ”alla lika värde” på svenska?

 64. Den 1950-tals nostalgiska valrörelsen är präglad av ”dubbeltänk”, t ex budskap där arbetslösheten påstås vara jättelåg samtidigt som monomana politiska utläggningar om jobb & åter jobb ekar. Varför då, om nu arbetslösheten är så rekordlåg?

 65. Jag tycker inte att begreppet allas lika värde är så där jättesvårt att begripa. Det handlar om vissa grundläggande rättigheter av det slag som åsyftas i t.ex. den amerikanska självständighetsförklaringen 1776 att ”alla människor är skapade lika och att de är förlänade av sin Skapare med vissa oförytterliga rättigheter” o.s.v.

  Det handlar om respekten för det grundläggande människovärdet. Nazisternas behandling av judarna m.fl. är ett tydligt exempel på att de förkastade detta synsätt om allas lika värde. Det eviga tjatet om att FN:s rättighetsdeklaration är felöversatt ändrar inte på det faktum att den avser att skydda just människovärdet, särskilt i ljuset av förintelsen.

  Det är faktiskt obegåvat att vilja reducera syftet med FN:s rättighetsdeklaration till något annat än respekt för det grundläggande människovärdet som är lika för alla med tjafs om ett påstått översättningsfel. Det framgår ju av hela deklarationen vad den syftar till!

  PROBLEMET är att ”allas lika värde” missbrukas i den politiska debatten och används för att legitimera alla möjliga och omöjliga krav om rätt till det ena och rätt till det andra ifråga om bidrag, förmåner, uppehållstillstånd etc. etc. You name it.

  En annan sak är att vi inte alls i det dagliga livet värderar alla lika högt. På alla möjliga områden bedömer och värderar vi andra vare sig det är som vänner, sexpartners, anställda o.s.v. Vi värderar mamma högre än en främling. Men alla har samma värde, d.v.s. människovärde.

  Alltså det är inget fel på FN:s grundläggande rättighetsförklaring om allas lika värde. Det är missbruket av begreppet som bör kritiseras.

  • Mycket bra! Respekten för människovärdet tror jag de flesta skriver under på. Men det låter sig inte göras med en klatschig slogan, som i Sverige.

  • Exakt. Jag tycker också Rolf skjuter över, eller bredvid, målet genom att åberopa ett påstått översättningsfel. Att försöka skjuta sönder en text vars syfte är att värna människovärdet är en farlig väg att gå.

 66. Det är väl för mycket begärt att Löfven ska kunna översätta utrikiska ord. Han är inte politiker utan i första hand svetsarlärling och i andra hand fackföreningspamp.

  • Jag utgår från att det INTE var S.L som skötte översättningen då den bör ha gjorts medio 1945 senast. Orden mänskliga rättigheter lanserades antagligen iom bildandet av FN organisation som är en skapelse efter WW2

 67. Mitt i prick Rolf! Oerhört bra skrivet (länka dock gärna till källor för siffror och uträkningar och liknande om du kan i fortsättningen).

 68. Ja ”kostnaderna för invandringen i Sverige” är ofattbart svårberäknade. Man kan bedöma Sveriges färd nedåt från 1990 till 2020 som lite mer än en halv socialgruppsminskning…för alla 8.5 miljonerna. Vad ”kostar” en samhällsklass? Gissningshypotetiskt..socialgrupp 1 [Djursholm] 2 [Västerås] 3 [Botkyrka] …5 milj [1] SEK 1 milj SEK [2] 100 000 SEK [3]. 6.1 milj/3 = 2 milj att byta ”klass” som ju skulle halveras vilket ger 1 milj att multipicera med alla 8.5 milj invånare. Det kalaset har då gått på 8500000000000 SEK.

 69. Svenska Järnvägen rasar ihop
  Svensk vård rasar ihop
  Sverige har massor av fattigpensionärer….
  etc…etc…etc i en aldrig sinande ström

  2000 miljarder ihopslavade skattekronor och på medborgaren pådyvlade statslån.
  Hade det varit nåt annat politiker som ställt till detta så hade det blivit livstids fängelse. Fy fan!

  Jag fattar inte vad det är med Svensken? Är det verkligen nåt allvarligt fel i huvudet på ca 50% av befolkningen?

  • Undrar om medelsvensson upplever sin situation så allvarligt när vardagen går sin stilla lunk

 70. Hade man i Sverige använt orden ”alla har samma människovärde” t.ex. så hade det varit acceptabelt, dessutom tydligare vad som avses. ”Allas lika värde” kan ju betyda vad som helst, med andra ord typiskt vänsterflum. Skall det vara lättare att tuta in i huvudet på befolkningen eller skall det gå lättare för överheten att flumma till det för medborgarna?

  • Maud Olofsson pratade på sin tid mycket om den gemensamma människosynen också ett politiker knep att framstå som god dock är inte kärringen vänster utan borgare (men detta ord har helt tappat innehåll)

 71. Rolf…

  Om du inte redan gjort det så bör du skriva krönika och utveckla varför ohämmad socialism leder till fascism, då människor under socialismens förstatligande berövas all olikhet och identitet. Att människor under socialismen alltid slutar ta eget ansvar i ”nuet” och för de konsekvenser som egna beslut skapar i ”framtid”.

  När människor slutar vara ansvarsfulla och konsekventa så återstår bara för socialismen och socialisterna att styra genom fascistiska medel. Tänk militärpolis.

  Socialisterna, som inte ens är nationalister (och ”inte ens” försvarar ”någon” grupp alls, mer än den korrupta staten och sina egna), är ”långt brunare” än värsta nazisterna. Socialismen leder alltid till fascism.

  • Det läskiga är att socialisterna tror att globalisterna med hjälp av bl.a EU strävar efter samma sak som dem.
   Socialisterna har inte fattat att globalisterna inte alls vill skapa en ”utopiskt godhjärtad global stat av folket” där alla är lika… utan snarare en ”totalitär superstat där globalisterna själva har all makt”, tillochmed över den enskilde medborgarens liv och död.

 72. Samhällsnytt, tänkte bara nämna att på er förstasida står det felaktigt att denna artikel är skriven av Mats Dagerlind. Mod får gärna plocka bort det här inlägget efter att ni läst det.

 73. För 1-2 år sedan kostade en
  E kommande EN Miljon per År enl Reg o Riksdag…
  Alltså 10 000 är 10 Miljarder

  Nu kostar 9 000 bara 3,6 Miljarder enl samma personer, alltså LÖGN …!

  En som bor hos en familj med Gode Man kostar naturligtvis fortfarande En Miljon för det finns INGA som har dessa hemma som ett KALL utan alla Tar Betalt från OSS..!

  Bara Ett Skolår för dessa 9 000 ÄR En Miljard
  -Studieb Barnb Gode Man Bostad Bostadsb Kläder Telefoner

  Frågan ÄR hur många ggr åker dom Hem och hälsar på och Vem Betalar tur o retur …??
  Och hur många har föräldrar som hälsar på och VEM betalar det, tillhör väl Välfärd att de självklart får hälsa på ..

  Och Tar dom stora Studielån under Utbildningen och sen får Avslag..,
  Vem får betala den skulden då.,.??

  Idag kl 14.30 var jag tvungen att passera en Moskee, första Bönen var avslutad och kön ringlade in för en extra Bön förstod jag…
  Minst 300 MÄN bara Män, VA f-n jobbar dom Inte, jag var chockad av åsynen och oljudet som kom innifrån

  Nähä Detta ÄR INTE SVÄRIGÄ ..!

  • Nej, majoriteten av asylinvandrarna jobbar inte. De lever på våra skattepengar, som de av någon konstig anledning har mer rätt till en vad en svensk har.
   Tar vi en svensk kontra en invandrare som har samma mängd barn, är ensamstående och lever på bidrag så får utlänningen mer pengar än den svenske eftersom myndigheterna förväntar sig att den svenske ska skaffa sig ett arbete så att den kan försörja sina barn och utlänningen.

 74. Njae… När Ryssland blev Sovjet ersattes
  processioner med religiösa ikoner med parader och bilder av Stalin.
  Nästan samma sak med andra ord…

  Den stora massan i Sverige hade länge katekesen som sin enda kunskapskälla.
  I denna stod det att ”alla människor äro lika värda inför Gud”.
  När sossarna ville ta åt sig makt (och inte gillade religion) ersattes
  det där med just ”allas lika värde”. Kanske inte riktigt samma sak.
  Men något man drömde om utan att ha nån kontakt med (eh) verkligheten.
  Och det blev värre… Gick man på dagis efter -68 hade dagistanterna
  som statligt regelverk att hjärntvätta de små med just exakt denna floskel.
  Alla de barnen är vuxna nu. De är alltså hjärntvättade. Några är politiker.
  Andra är journalister.

LÄMNA ETT SVAR