Andelen amerikaner som identifierar sig som kristna fortsätter att minska. Det visar en undersökning av Pew Research Institute som visar att kristna i fjol utgjorde 63 procent av befolkningen jämfört med 65 procent 2019.

Den senaste rapporten från Pew Research, som Världen idag uppmärksammas, publicerades i december och visar att sekulariseringen av det amerikanska samhället fortgår. I fjol såg sig 63 procent av befolkningen som kristna. För tio år sedan låg andelen på 75 procent.

Samtidigt minskar också antalet som säger sig be dagligen eller ser religionen som något mycket viktigt i sina liv. 29 procent betecknar sig som ateister, agnostiker eller ”inget särskilt” när de beskriver sin religiösa identitet.

LÄS ÄVEN: Situationen för kristna förvärras – förföljs som aldrig tidigare

Antalet protestanter har minskat med fyra procentenheter de senaste fem åren och tio procentenheter på tio år. Andelen katoliker ligger dock kvar på samma nivå som 2014.

Det är bland protestanterna som betecknar sig som ”pånyttfödda eller evangelikala kristna” flest säger sig be varje dag och se religionen som något mycket viktigt i sina liv.