På måndagsmorgonen genomförde klimatextremisterna i gruppen Återställ våtmarker ännu ett sabotage av Stockholmstrafiken i rusningstid. Denna gång fastnade flera ambulanser i köerna som uppstod.

Det var vid kl 8.20 på måndagsmorgonen som klimatextremisterna stoppade trafiken vid Karolinska sjukhuset i Solna. E4:an i södergående riktning i höjd med Norra begravningsplatsen var helt blockerad.

Enligt polisen fastnade flera ambulanser i köerna som bildades.

LÄS ÄVEN: Klimatextremister saboterade Stockholmstrafiken ännu en gång

Kl 8.37 gav polis på plats en ordningshållande befallning som ej hörsammades varpå man började bära bort personerna, varav två hade limmat fast sig.

Strax efter klockan 9 kunde trafiken släppas på helt efter att de sista personerna avlägsnats från vägbanan. Köerna ska ha sträckt sig åtminstone ända till Knivsta.

Samtliga tolv deltagare i aktionen har gripits misstänkta för sabotage mot ordningslagen, sabotage och blåsljussabotage efter att en ambulans som transporterade en mycket sjuk person fastnade i köerna.

”Klimatkatastrof”

Precis som tidigare rättfärdigar gruppen sitt agerande med att vi skulle befinna oss ”mitt i en klimatkatastrof” på väg mot en ”fullständig klimatkollaps”.

Det är ingen av personerna som sitter på vägen som vill göra detta. Ingen vill behöva störa andra människor eller göra dem arga. Men faktum är att vi är mitt i en klimatkatastrof på väg mot en värld i fullständig klimatkollaps. Våra politiker har vetat detta i decennier och har ändå inte gjort det som krävs. Därför tvingas människor sätta sig på motorvägarna för att skapa förändring.

LÄS ÄVEN: Klimatextremister återupptar sabotage – blockerar rusningstrafik i Stockholm