Världens största flygbolag meddelar att man ingått ett avtal för att köpa ett flertal Boom Supersonic-flygplan och därmed bli innehavare av värdens största överljudsflotta.

Det var tidigare i veckan som American Airlines och Boom Supersonic tillkännagav flygbolagets avtal om att köpa upp till 20 Overture-flygplan med en option på ytterligare 40 stycken. American Airlines har betalat en ej återbetalningsbar deposition för de första 20 planen.

Overture förväntas ta passagerare med dubbelt så hög hastighet som dagens snabbaste kommersiella flygplan och är designad för att transportera 65 till 80 passagerare vid Mach 1,7 över vatten med en räckvidd på 4 250 nautiska mil.

Miami till London på fem timmar

Optimerad för hastighet, säkerhet och hållbarhet designas Overture också för att flyga mer än 600 rutter runt om i världen på så lite som halva tiden. Att flyga från Miami till London på knappt fem timmar och Los Angeles till Honolulu på tre timmar är bland de många möjligheterna.

– Vi är stolta över att dela vår vision om en mer uppkopplad och hållbar värld med American Airlines, säger Blake Scholl, Booms grundare och vd.

LÄS ÄVEN: Norwegian sätter in 20 år gamla flygplan på sina avgångar – passagerare informeras inte

– Vi tror att Overture kan hjälpa American att fördjupa sina konkurrensfördelar när det gäller nätverk, lojalitet och övergripande flygbolagspreferenser genom de paradigmförändrande fördelarna med att halvera restiderna.