Journalisten Andy Ngo som bevakar Antifa, Antifascistisk aktion, för bland annat sajten Quillette och Wall Street Journal befann sig på lördagen i Portland, Oregon där svartklädda och maskerade aktivister dök upp på en demonstration. Ngo blev överfallen med sparkar och slag och fick uppsöka sjukhus där man konstaterade att han fått en hjärnblödning. Man kastade även milkshakes mot honom som ska ha blandats ut med cement.

Demonstrationen var ett initiativ av gruppen Proud Boys som höll manifestationer på tre platser i staden mot falska våldtäktsanklagelser. Då Ngo blev igenkänd blev han attackerad vilket fångades på film.

Ngo blev även rånad på sin kamera och fick utöver sparkar och slag även milkshakes och ägg med mera kastat mot sig. På Twitter och andra sociala medier kunde diverse personer på den yttersta vänsterkanten ses jubla över attacken.

En insamling för Ngos medicinska behov och stöld av utrustning har satts upp och har i skrivande stund genererat 131 000 dollar på bara en dag, motsvarande 1,2 miljoner kronor. Målet var initialt 50 000 dollar.