”Journalistiken är verkligen död”, konstaterar en populär pratshowvärd efter att Trumps citat tagits ur sin kontext.

I slutet av 2017 skakades USA av ett osedvanligt brutalt mord där en man knivhuggits 100 gånger, fått huvudet avskuret och hjärtat utslitet.

Gärningsmännen, som beskrivs som nyanlända, tillhörde MS-13 – ett latinamerikanskt kriminellt nätverk av gatugäng i Centralamerika och USA.

President Donald Trump har sedan långt innan presidentskapet fört något av ett krig med de större amerikanska medierna, varav vissa han återkommande kallar ”fake news”, ett uttryck som kom till användning ännu en gång på torsdagen.

Då Trump deltog i ett rundabordssamtal om så kallade Sanctuary Cities, där illegala invandrare tillåts leva ostört, kom MS-13 på tal.

Trump sade att MS-13 inte är människor utan djur, vilket sedan plockades upp av de större medierna och togs ur sin kontext. Man berättade inte om exakt vad Trump uttryckt sig om, utan återgav bara ena halvan av samtalet – underförstått att det handlar om illegala invandrare i allmänhet.

I klippet C-SPAN valt att publicera tar man inte med frågan som ställdes precis innan det börjar, vilken handlade om just MS-13.

I klippet med hela samtalet kan man vid 24:30 se hur MS-13 kommer på tal och Trump sedan kommenterar gänget:

Dave Rubin, värd för en populär pratshow på Youtube som bland annat haft Aron Flam och Tino Sanandaji som gäster och med ett förflutet inom yttervänstern, konstaterar i ett Twitterinlägg att ”journalistiken är verkligen död”.