Ett inslag på den amerikanska tv-kanalen NBC väcker uppmärksamhet. Ett par väljare man påstod ännu inte bestämt sig för vem de ska rösta på i valet i november hade tidigare förekommit på kanalen, men då som Biden-supportrar.

Det var i ett program på måndagen där väljare fick ställa frågor till Demokraternas presidentkandidat Joe Biden som Peter Gonzalez och Ismael Llano dök upp.

Publiken påstods bestå av väljare som ännu inte bestämt sig för vem de ska rösta på. Men både Gonzalez och Llano hade så sent som i augusti deltagit i ett inslag på systerkanalen MSNBC där de framträdde som Biden-väljare och öste beröm över den före detta vice presidenten.

I måndagens program uppgav NBC:s programledare Lester Holt att LLano ”röstat på Hillary Clinton för fyra år sen men har tidigare röstat republikanskt”. Gonzalez politiska preferens nämndes inget om. Den sistnämndes fråga till Biden handlade om hans familjs påstådda oro över att Demokraterna kopplas till den radikala vänstern.

Även andra som deltog i programmet har på sociala medier uttryckt ett klart stöd för Biden.

Återkommande fenomen

Detta var inte första gången en amerikansk tv-kanal har tagit med motståndare till Trump under täckmanteln att de är obestämda väljare. Senast i förra månaden var det ABC News som beskrev flera Trump-kritiker som obestämda väljare.

NBC News har avböjt att kommentera kritiken.