Amineh Kakabaveh avgör misstroendet om Morgan Johansson
Anders Henrikson, CC BY 2.0 / Arno Mikkor, Aron Urb, CC BY 2.0

Efter att Annie Lööf och Centerpartiet meddelat att man inte kommer att stödja Sverigedemokraternas misstroende mot justitieminister Morgan Johansson (S) blir det ännu en gång upp till före detta vänsterpartisten Amineh Kakabaveh att avgöra en stor svensk politisk fråga.

Det var på fredagsmorgonen som Annie Lööf meddelade Centerpartiets ståndpunkt, där man åter igen agerar stödhjul till regeringen och Socialdemokraterna.

LÄS ÄVEN: Lööf: C stödjer inte misstroende mot Morgan Johansson

Lööfs beslut förvånar inte SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Därmed blir det den politiska vilden Amineh Kakabaveh som kommer att ha ett avgörande inflytande över frågan, liksom då riksdagen skulle rösta om Magdalena Andersson som ny statsminister och hon slöt det ökända avtalet med Socialdemokraterna samt då Stefan Löfven blev statsminister för tredje gången.

Till statsradion säger hon att hon är i kontakt med Socialdemokraterna gällande frågor om vapenexport till Turkiet och terroriststämpling av vissa kurder.

– Jag har sagt att jag vill ha klara besked för vad som kommer att ske med överenskommelsen och den diskussion vi hade för sju månader sedan. Jag förstår att det inte är jättelägligt för en regeringskris till.

LÄS ÄVEN: M, KD och L stödjer misstroende – hela regeringen kan avgå

Omröstningen om misstroende kommer att genomföras i riksdagen på tisdag. Där krävs att en majoritet, minst 175 ledamöter, röstar för misstroendeförklaringen.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!