magdalena andersson per bolund

Facebook

Inrikes

Andersson hyllar Bolund: ”La grunden för den industriella revolutionen”

Publicerad 6/16/2023
Annons

På torsdagen meddelade Miljöpartiets ena språkrör Per Bolund att han lämnar posten. Efter att avgången offentliggjorts hyllades Bolund av bland andra S-ledaren Magdalena Andersson.

Efter fyra år som språkrör meddelade Per Bolund att han inte ställer upp för omval på partikongressen i november och att han i samband med det även kommer att lämna sin riksdagsplats.

– Jag är väldigt stolt över det avtryck som Miljöpartiet har gjort i Sverige, säger Bolund till statstelevisionen.

LÄS ÄVEN: MP:s språkrör Per Bolund avgår

Under sin tid som språkrör var Bolund med om att montera ned den svenska kärnkraften som resulterade i skenande elpriser. Men av den forna kollegan Magdalena Andersson är det idel hyllningar som gäller – till och med att han varit med och ”tagit ansvar för vårt land i mycket svåra tider”. Även att Bolund ”la grunden för den industriella revolutionen”.

Reaktioner

På sociala medier är det dock långt i från alla som är lika övertygade om Bolunds påstådda storhet.

LÄS ÄVEN: Per Bolund (MP): ”Människor går förbi och skriker landsförrädare”

En i skrivande stund uppskattad och ännu ocensurerad kommentar på Facebook ifrågasätter Magdalena Anderssons hyllning:

”har varit med och tagit ansvar för vårt land”, skojar du eller ???. Han är en stor del av anledningen till att landet nu befinner sig i ett så kritiskt läge, där hushåll och företag går på knäna p.g.a. skyhöga el- och bränslepriser. Det är så otroligt skönt att han valt att försvinna, troligen kommer han leva gott resten av livet på alla mutor han håvat in, men nu kan han iallafall inte skada landet mer. Tyvärr kommer det ta flera decennier att åter bygga upp det han var med att rasera.

Även på Twitter förekommer funderingar kring miljöpartistens politiska gärning:

”Industriella revolutionen” Medeltiden snarare. Det skulle varit så mycket enklare om Per Bohlund hade gått ut i skogen med häst och vagn istället för att tvinga på folket Mp’s utopier.

LÄS ÄVEN: Per Bolund (MP): ”Vi klarar oss utan ny kärnkraft”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons