magdalena andersson slöjor

Twitter

Inrikes

Andersson vädjar till ”svenskar med kontakter i muslimska världen” att hjälpa i Nato-processen

Publicerad 2/1/2023
Annons

Tidigare statsminister Magdalena Andersson (S) vädjar nu till ”svenskar som har kontakter i muslimska världen” att hjälpa till och lugna ned stämningen som uppkommit efter koranbränningen . Andersson vill framföra budskapet att Sverige inte står bakom koranbränningar.

I den muslimska världen har ilskan varit stor efter att dansk-svenske politikern Rasmus Paludan brände koranen utanför Turkiets ambassad i Stockholm. Turkiet har sedan dess även meddelat att det inte är möjligt att släppa in Sverige i Nato.

LÄS ÄVEN:Turkiets nya Nato-besked: Omöjligt att släppa in Sverige

Samnytt har tidigare uppmärksammat att regeringen gjort flera utspel för att ta avstånd från ”islamofobi” och skicka ”sympati för alla muslimer som är kränkta”.

Därefter har regeringen även lanserat en kampanj genom Utrikesdepartementet som synts på ambassadernas konton i sociala medier för att ta avstånd från ”högerextremisten” Rasmus Paludan.

LÄS ÄVEN: Regeringens fatwa: Tar avstånd från ”högerextremisten” Paludan

”Vi i Sverige tycker att de är avskyvärda”

På onsdagen medverkade S-ledaren Magadalena Andersson i statstelevisionens Morgonstudion där hon vädjade om hjälp för att lugna ned ilskan i den muslimska världen.

– Men här kan även alla svenskar också hjälpa till, dels genom att bidra till att lugna ner stämningen, dels genom att de som har kontakter i den muslimska världen kan berätta hur det fungerar i Sverige. Att man enligt svensk yttrandefrihetslagstiftning får göra saker som i grunden är avskyvärda betyder inte att vi i Sverige inte tycker att de är avskyvärda, sa Andersson.

Andersson gick även till attack mot Sverigedemokraterna efter att Richard Jomshof för att ”uppmana till bokbål”. Detta efter att Jomshof försvarat rätten att kritisera islam genom att bränna koraner oavsett om någon känner sig kränkt.

– Jag tycker inte att man ska göra det, men man får göra det och blir de upprörda, så elda hundra till, då, säger Richard Jomshof som ser bojkotten som ett symptom på att världsreligionen islam är en inskränkt liten ideologi, sa Richard Jomshof (SD) till Dagens industri.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson kräver att SD portas från säkerhetspolitiska samtal

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
859”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons