Angela Merkel. Foto: Wikimedia Commons.

Angela Merkel: EU bör skapa en egen armé

52 Shares

En gemensam EU-armé är något EU-kritiker länge varnat för. Då Tysklands förbundskansler Angela Merkel på tisdagen besökte EU-parlamentet talade hon bland annat om vikten av ett gemensamt europeiskt försvar som på sikt bör resultera i en egen armé.

Bland de som har varnat för en EU-armé finns Nigel Farage som 2014 debatterade frågan med Nick Clegg, före detta brittisk vice premiärminister och partiledare för Liberaldemokraterna.

Då hette det från Cleggs sida att blotta idén om en gemensam EU-armé var en ”farlig fantasi” och han menade att Farage ägnade sig åt konspirationsteorier.

Men nu verkar idén alltså komma allt närmare. Merkel efterlyser dessutom ett gemensamt europeiskt säkerhetsråd och underrättelsetjänst.

Mike Hookem, vice ordförande för UK Independence Party, kallar utspelet blott 48 timmar efter att diverse världsledare uppmärksammat minnet av första världskrigets slut för ”krigshets”.

Nigel Farage tog tillfället i akt att även ta upp Merkels katastrofala invandringspolitik.

52 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.