Jeanette-Sprimont-834663

”Finns inte förutsättningar att häkta” anser åklagare Jeanette Sprimont.

Inrikes

Anhållna gängkriminella släpps – trots kvarstående misstankar om mord

Publicerad 6/24/2018
Annons

På torsdagskvällen sköts en 24-årig känd gängkriminell man ihjäl i Malmöområdet Lindängen. Tre gängkriminella personer greps och anhölls dagen efter misstänkta för mordet. De släpps nu trots att misstankarna mot dem kvarstår.

Torsdagens mord tros vara kopplat till trippelmordet i centrala Malmö tidigare i veckan som i sin tur misstänks vara relaterat till ett gängkrig mellan olika falanger inom Malmös gängkriminella och invandrardominerade miljö.

LÄS MER: Polisens insatsstyrka slog till mot Malmö-adress efter ny dödsskjutning

Jeanette Sprimont, som är åklagare och förundersökningsledare i utredningen, ”vill inte gå in på” hur hon resonerat när hon försatt de tre mordmisstänkta livsstilskriminella männen på fri fot mitt i ett pågående gängkrig. Hon uppger bara att det enligt hennes bedömning ”inte fanns förutsättningar” för en begäran om häktning.

En fjärde man anhölls under lördagen som skäligen misstänkt för Lindängenmordet. Polisen är emellertid förtegen med uppgifter om mannen. Åklagare har fram till på tisdag på sig att avgöra om även den mannen ska försättas på fri fot eller begäras häktad.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
503Kraftverksdamm brast i Ukraina – omfattande översvämningar
Annons