mert-sari-97743

Mert Sari. Bidl: Polisen.

Inrikes

Anlade mordbränder när flickvännen gjorde slut – kvinna brändes levande till döds

Publicerad 7/2/2019
Annons

25-årige Mert Sari döms till 12 års fängelse efter att ha anlagt flera mordbränder i Rotebro norr om Stockholm. Vid en av bränderna omkom en 58-årig kvinna och i en annan var en rörelsehindrad kvinna nära att dö.

Mert anlade även ytterligare bränder i flerfamiljshus mellan den 16 juli och den 2 augusti förra året. Motivet ska ha varit missnöje med att flickvännen gjort slut.

Åklagaren ville att Mert skulle dömas för mord i fallet med kvinnan som brändes levande inne, men Attunda tingsrätt mildrade brottsrubriceringen till grovt vållande till annans död. Han döms också för försök till mord och grov mordbrand.

Mert häktades redan i augusti förra året och åtal väcktes i mars i år. Den 1 juli föll domen. Påföljden blev 12 års fängelse. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt en halv miljon kronor till flera av de drabbade, bland annat anhöriga till den avlidna kvinnan.

Mert Sari är tidigare dömd för vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Han har även åtalats för butiksstölder men för dessa medgivits åtalsunderlåtelse.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1071Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons