Card for poker in the hand, chips and card for poker
Partner

Anledningar till att du alltid ska splitta 8or och ess i Blackjack

Publicerad 4/6/2022
Annons

Kortspelet Blackjack har varit populära i många år och genom åren har det också fötts fram olika typer av strategier. Dessa har tagits fram av statistik som bygger på olika händelser under spelomgångar.

Dessa strategier ska ge spelaren bäst möjliga chans att vinna. Man kan använda sig av olika tabeller för att snabbt utläsa vad som kan vara det bästa draget. Om man till exempel ska välja nytt kort eller stanna. En annan blackjack strategi kan också handla om när det är bäst att splitta, som alltid är rekommenderat när man får 8or eller ess.

Vad innebär Split i Blackjack?

Det finns olika drag man kan göra i Blackjack som snabbt kan förändra spelets gång. Ett av dem är att splitta, vilket man endast kan göra om de två första korten utgör ett par. Om man väljer att splitta på detta par kommer man istället få två spelhänder och därmed dubbel chans att vinna spelomgången.

Man måste lägga in lika mycket i insats på den nya spelhanden innan spelet fortsätter och sen kommer båda händer att spelas separat. Oavsett hur många kort man önskar på respektive hand. Detta är dock ett av de mer riskabla dragen man kan göra och det rekommenderas därför inte att splitta på någon annan kombination än ess eller 8or.

Varför ska du splitta ess?

En bra start i blackjack är att få ett ess på sin spelhand, men om man får två ess så är summan 12. Även om detta kan innebära en okej spelhand, så kan du få två bättre händer om du splittar dessa ess. Drömscenariot är såklart att få ett kort med värdet 10 ovanpå dessa ess och det finns ju totalt 16 kort i en kortlek med det värdet.

Utöver dessa 10or så kan man få en bra hand med 8or eller 9or. Då får man en hand som är värd 19 eller 20 poäng, som också är svårslagen. Med de korten inräknade finns det totalt 24 kort i en kortlek som kan ge en riktig bra spelhand. Och man har chans på två spelhänder.

Varför ska du splitta 8or?

Två 8or ger ju 16 poäng och chansen till att vinna spelomgången ser bättre ut genom att splitta på dessa. Visst kan man chansa med ett nytt kort, men det är en stor risk. Genom att splitta på dem har man chans att få varje fall en spelhand med 18 poäng genom att bli tilldelad ett av de 16 kort som har värdet 10. Även om man skulle få en 9a så blir värdet på spelhanden bättre än 16 poäng.

Externt Material
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons