I en intervju inför söndagens partiledardebatt påstod C-ledaren Annie Lööf att Sverigedemokraterna med sitt åtgärdsprogram för att ta tillbaka förlorad svensk mark i så kallade utsatta områden, ännu en gång har gett bevis på partiets ”rasism”.

Sverigedemokraternas omfattande åtgärdsprogram för att förhindra att scener som utspelades under korankravallerna ska ske igen betecknar Annie Lööf som ”upprepade övertramp”.

SD vill se gryningsräder mot familjer på misstänkta adresser. Att polisen bryter sig in för att jaga människor på flykt och omedelbart utvisa dem. Man går till och med så långt som att föreslå att man ska riva delar av invandrartäta bostadsområden. Jämna lägenheter med marken. Dessutom pratar partiledningen, utan att skämmas, om ”kulturellt belastade” områden.

Det här är inte förslag för en bättre integration, eller för mer ordning och reda i samhället. Det här är ren och skär rasism.

Trots denna – i Annie Lööfs ögon – galopperande rasism ”är det knäpptyst från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna”. Hon menar att ”man avböjer kommentarer, duckar frågor eller slätar över”.

LÄS ÄVEN: Ygeman om SD:s förslag för lag och ordning: ”Hitlertyskland”

Enligt Lööf utgör detta ”ytterligare en påminnelse om varför Sverigedemokraterna aldrig ska ges nycklarna till Rosenbad” och Centerpartiet ”kommer alltid kritisera och markera stenhårt mot en politik som bygger på intolerans och rasism”.

Lööf får stöd av inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S).

Under söndagens partiledardebatt fick Jimmie Åkesson (SD) nog av Annie Lööfs retorik:

LÄS ÄVEN: Så vill SD återta kontrollen över förlorad svensk mark