orebro

Mordplatsen

Inrikes

Ännu en afghan mördad – hittades död på toalett i Örebro

Publicerad 1/8/2018
Annons

En 23-årig man hittades under helgen död på en toalett i Örebro. Polisen misstänker att brott ligger bakom dödsfallet och en man har anhållits misstänkt för mord.

Det var vid femtiden på lördags­eftermiddagen som en privatperson hittade en livlös man på en allmän toalett på Järntorget i Örebro. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där det konstaterades att han avlidit.

Polisen skriver på sin hemsida att den avlidne är ”en man som är ca 20 år och har ett utseende som att han härstammar från Afghanistan eller området däromkring”. Han var under gårdagen ännu inte identifierad, men idag tror sig polisen veta vem han är.

Stefan Dangardt är presstalesman på polisen i Region Bergslagen, där Örebro ingår:

– Vi har inte hundraprocentig ID, men vi är rätt säkra på att det är en man född 1994 från Afghanistan, säger han till Samhällsnytt.

Enligt hans kollega Mats Öhman, som Samhällsnytt också pratat med, har polisen fått in en del tips med anledning av mordet. Tipsen har lett till att en man kunnat gripas. Den gripne är nu anhållen såsom skäligen misstänkt för mordet.

– Han är född 1992, det kan jag säga om honom, säger Dangardt.

Är han också från Afghanistan?

– Inte vad jag vet.

Ligger ett hatbrottsmotiv bakom mordet?

– Nu är vi inne på motivet, men det får utredningen visa varför det här har hänt.

Är den anhållne svensk medborgare?

– Det känner jag inte till faktiskt.

– Jag brukar inte säga det, men han ska vara känd av polisen, tillägger Dangardt.

Är han hemmahörande i Örebrotrakten?

– Jag törs inte vara tvärsäker på det, men eftersom Örebropolisen kände till honom så har jag utgått från det, men jag kan inte vara säker.

Stefan Dangardt är i övrigt förtegen om fallet men poängterar att man gärna vill få tag på vittnen. I synnerhet vill polisen få tag på personer som vistades i närheten av Järntorget i Örebro strax före klockan fem på lördagseftermiddagen.

– Vi jobbar vidare för att stärka misstankarna så att åklagaren har på fötterna när han ska ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller inte, säger Stefan Dangardt.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons