terror-tel-aviv

Faksimil Twitter

Utrikes

Ännu ett terrordåd i Israel – två döda

Publicerad 4/8/2022
Annons

På torsdagskvällen skedde det senaste i en våg av terrordåd i Israel, denna gång i Tel Aviv där två personer dödades och tolv skadades. Från palestinskt håll firades morden.

Det var på bar- och restaurangtäta Dizengoff Street där en beväpnad man plötsligt dök upp och avlossade skott mot folkmassan på två olika ställen.

28-årige Ra’ad Fathi Hazem från flyktinglägret i Jenin hittades gömd nära en moské i Jaffa av säkerhetspolisen. Enligt uppgifter drog han fram sin pistol och sköt tio skott mot polisen som besvarade elden och dödade honom.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Nytt terrordåd i Israel – fem döda

Åtminstone 1 000 poliser och soldater sattes in i jakten på Hazem och över 100 vägspärrar sattes upp omkring Tel Aviv.

Han ska inte vara känd av polisen sedan tidigare men antas ha tagit sig in i Israel illegalt. Hans far är en hög officer inom den palestinska säkerhetstjänsten och han har farbröder som varit involverade i Fatah.

Firade morden

Palestinier välkomnade och firade terrorattacken på med videor från firande på Västbanken, Gaza och Libanon som delas av palestinska medier. Hamas kallade attacken ett ”naturligt och legitimt svar på eskaleringen av ockupationens brott mot vårt folk, vårt land, Jerusalem och al-Aqsa-moskén”.

LÄS ÄVEN: IS tar på sig terrorattack i Israel – två döda

Attacken var den senaste i en serie dödliga attacker som började förra månaden i Beersheba, Hadera och Bnei Brak. Hittills har 13 personer dödats i attackerna.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons