Antirasismens lockande stupiditet

Delningar

➤ KRÖNIKA  Så kallade antirasistiska budskap ingår i det svenska kulturutbudet även om de nu har fått en mer blygsam plats än för några år sedan. Det märkliga är att även de torftigaste och tunnaste små historierna ändå publiceras i en tidning som Dagens Nyheter som säger sig ha kvalitetsambitioner. Två artiklar kan illustrera företeelsen. De är inte viktiga i någon bemärkelse, men ändå tecken på en besatthet som snarare är löjlig än hotfull.

Men det fåniga i PK-ideologin är samtidigt det som gör att den kan ses som lite charmigt tafatt. Åsikter som är så förvirrade kan väl inte vara farliga? Men toleransen och accepterandet av dessa fånigheter visar på en nedsatt vaksamhet. Det gäller därför att se både löjligheten och farligheten.

Mitt första exempel har rubriken ”SFI-elever fick till uppgift att böja rasistiskt ord” (DN 29/6). Några elever hade tränat på pluralformer och prövat sin förmåga på ord som regel och sägen, men så dyker också ordet ”neger” upp, hu så hemskt. Det farliga n-ordet ledde till att en elev slog larm och väckte ABF-ledningens uppmärksamhet. Han sågs som whistleblower av DN och fick som belöning sitt namn i tidningen.

ABF:s Kommunikationschef kommenterar: ”Vad som hänt är djupt problematiskt”. Hon kunde dock lugna DN:s läsare med att n-ordet var från en ”utdelad stencil”, dvs det var inte så illa att ett läromedel vid ABF var kontaminerat. Vi kunde också läsa att det var en vikarie, ­ inte en betrodd medarbetare, vilket hade värre. Vi kunde också styrkas i beskedet ”att hon inte längre kommer att få jobba med SFI-utbildning hos ABF” – inga tabuord på våra lektioner. Det tredje lugnande beskedet var att ABF ”har bett om ursäkt till kursdeltagarna”.

Artikelns budskap är att det inte finns något problem, men att ABF ställdes på prov och hanterade det på bästa sätt. Det ställs inga frågor om det är rätt att avskeda en person på denna grund; vad hände med anställningstryggheten? Det förklarades inte heller varför n-ordet är ett övergrepp och varför det skall bes om ursäkt. Var det någon mer än anmälaren som kände sig kränkt? Eller var det i undervisningssyfte som man påtalade att SFI-deltagarna oberoende av åsikter och hudfärg borde känna sig kränkta. Ett syfte är ju att inte bara lära sig språket, utan också den svenska värdegrunden.

Hela artikeln var snarare en guldstjärna än en anmärkning på ABF. Artikeln var, förmodligen, huvudsakligen skriven av förbundets kommunikationschef. Budskapet var inte att ABF gjort fel, utan att de hade hanterat en ”utmaning”. Trots den rasism som finns överallt i vårt samhälle, så kämpar de goda krafterna oförtröttligt på.

Följande artikel (DN 21/6) är inte en incident utan en långvarig agitation mot något som uppfattas som ett rasistiskt mönster. Biståndsorganisationen ”We Effekt” och ett medieanalysföretag har med gemensamma krafter producerat en rapport ”#allaharettnamn”. Det har de rätt i, men knappast i att alla som finns på en bild också skall få med sitt namn i bildtexten.

I många situationer är nämnandet av namn inte bara rimligt, utan även sympatiskt. Om man har en välkänd sångare på bild bredvid en gitarrist, så kan man ju passa på och berätta i bildtexten vad gitarristen heter. Men är det ett gruppfoto vid ett EU-möte så kan det räcka med ”Merkel och Löfven och 22 andra statsministrar”.

Nu brinner inte rapporten för alla icke-namngivna, utan för en mycket speciell grupp – svarta afrikanska biståndsmottagare var bara namngivna till 47 %, medan de vita svenska givarna namngavs till 95 %. I mitt icke-rasistiska sinne ser jag en läsarrelevans slå igenom. Jag gissar att afrikanska media på motsvarande sätt riktar sitt intresse mot en namngiven minister som lyckats utverka svenska pengar. Vad vitingen på bilden heter är dock begränsat intresse och behöver knappast komma i tryck.

Trots denna möjlighet står jag inte med pennan i högsta hugg för att skriva på en protestlista mot rasdiskriminering. Alla har ett namn, men bara vissa personer på en bild har utfört en prestation som de är värda att uppmärksammas för. I selfiens tidevarv behövs det påminnelser om att publiceringar skall riktas mot läsarnas intresse och inte mot de fotograferades egon.

Denna prioritering skulle nog även personerna bakom rapporten både förstå och kunna acceptera, om det inte vore för orden ”vita” och ”svarta”. På dem reagerar de reflexmässigt istället för reflekterande. Generalsekreteraren i We Effekt slår myndigt fast: ”Det är oacceptabelt att det är skillnad mellan hur många svarta afrikaner och människor med vit hudfärg som namnges”.

Det finns många potentater som vill ha sitt namn utbasunerat överallt och att det i den gruppen också finns afrikaner överraskar inte. Men den svenska serviliteten för dessa egofixerade människors önskemål är ynkligt och underdånigt. De anser att den vite mannens börda måste axlas; omdömet blir rasisminfekterat och satt ur spel.

Rapporten förfasar sig också över att 28 procent av bilderna framställer afrikanerna som offer; ”det är den högsta siffran på sex år”. En del av afrikanerna på bild vill säkert se sig mera som affärspartners än som bidragsmottagare, men verksamheten handlar ju om att slussa bidrag till de personer som blivit offer för torka eller svält.

Personen som skakar hand med svensken är inget offer, men inte heller den avsedda mottagaren, han är bara en mellanhand. Men uppenbarligen en känslig mellanhand som känner sig styvmoderligt behandlad. I mitt tycke bör de svenska organisationerna fokusera på den centrala uppgiften att hjälpa utsatta och inte anpassa sig till lokala primadonnor.

We Effekt grundades 1958 och arbetar i 25 länder. Eventuellt gör man något av värde, men dessa mätningar bör omgående läggas ner. DN bör varken göra reklam för projektet eller beklaga att tidningen inte själv sköter sig enligt denna dogmatiska regel. Andra medverkande bör också tänka till. En rad organisationer stöder denna verksamhet och slösar därmed bort pengar på anti-rasistiskt trams. Bland organisationerna finns KF, Coop, Folksam, HSB, Riksbyggen, Swedbank, LRF och OKQ8.

Det finns en gemensam nämnare i detta. Väluppfostrade organisationer går med i allt som de uppfattar ”låter bra”. Det räcker att rubricera ett projekt som ”anti-rasistiskt” för att de vilsna och rädda skall stödja med en slant. Det var länge sedan Sverige var katolskt, men seden att försöka köpa en plats i himlen genom att avlägga en avlat har inte upphört. Och det finns ju en hel del samvetslösa som utnyttjar andras svagsinthet och skuldkänslor för egen vinning. Det är inte riskfritt att bekänna en etnomasochistisk skuld och ta på sig tagelskjortan.

Den svenska offentligheten är starkt påverkad av kollektiva fördomar. Man publicerar utan annan eftertanke än att storyn faller innanför åsiktskorridorens ramar. När det är den enda kvalitetsparametern så får vi läsa sådana här kalkonartiklar. Det är tråkigt att det är dumt, men det större problemet är att sådant här är fördummande. Människor som låter sig lockas av den politiska korrekthetens stupiditeter gör sig själva stegvis allt dummare.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

115 KOMMENTARER

 1. Internet har koll på vilka som gjort vad av de ledande pk-isterna , vi får utgå från det när landet ska rensas sedan !

  • Att straffa de skyldiga ger oss inte landet tillbaka. Viktigast är att rensa landet på bruna och vita laget. Självklart ska de ännu levande skyldiga straffas, men det är sekundärt. Viktigast är att jobba på lösningen inte på straffen.

 2. Ett litet tröst i det nattsvarta mörkret är att det inte bara är Sverige som dumheten tagit ett järngrepp, det är i hela väst
  The age of stupidity är här

   • N-ordet förknippades med blodigt slaveri. Ord förändrar sin betydelse. Man får respektera att det är ett ord som inte respekterar grundläggande mänskliga rättigheter. Ordet ”tjej” betydde vad jag förstår ursprungligen ”prostituerad”. Vore det därför acceptabelt att tilltala unga kvinnor som ”horor”?

 3. Nationell kris och katastrofläge vid n-ordet, den ”Svenska Modellen” har kopierats efter ”Gökboet”.

 4. Antirasism är inte frånvaro av rasism utan hat mot vita och framgångsrika länder i väst. En mycket viktig distinktion.

 5. Alla tycks vilja nå berömmelse genom att få sitt namn nämnt. Tänker på radion där man räknar upp ”tekniker var….” etc. Vem är intresserad av vem teknikern var? Möjligen hans mamma.

  • säkert ett fackligt krav att alla ska med. Nästa steg blir att alla som sett programmet ska med. fast det är väl en krympande skara..

  • …att uppge namn på folk som jobbar för att du får kvalité i radiosändningar är att ge dem respekt för deras insats (spelar ingen roll vilket åsikt radiostation representerar)…. jag är den av få som alltid läser lönlista vid slutet av filmer o.s.v för att veta vem som har gjort den bra eller dåligt föreställning… även för det att veta vad jag kan förvänta mig nästa gång när samma personer deltar i nån produktion… möjligtvis är jag udda person, men det kan vara så att jag har jobbat länge sen som ljudtekniker och mitt och mina arbetskollegor namn var på listorna… utifrån dom som jobbade i showbiznes kunde bedöma om programmet är värt uppmärksamhet eller skippa skiten… ungefär som skillnad mellan filmproduktionbolaget t.ex New Line Cinema och lågbudget Asylum…

 6. För oss normala människor är ju det största problemet med bistånd inte vilka som citeras i bildtexter utan att biståndet, pga korruption och extrem svensk naivitet, inte når fram till mottagarna.

  Men sånt är inget PK-plankton intresserad av.. Det är ju lättare att godhetsknarka genom att klaga på en bildtext än att bry sig om folk faktiskt får hjälp. Det är alldeles för jobbigt och då räcker ju inte deras spelade engagemang till.

  Genom att klaga på bildtexter kan de få sitt godhetsrus och visa för sin omgivning hur engagerade de är utan att egentligen göra något. Perfekt!

  • Utmärkt sammanfattat! Korruptionen och maktmissbruket är på vissa ställen fullständigt bortom sans och vett. Något kommer fram då och då, men mycket gör det inte. Anders Kompass är en person som vågade säga vad som förekom på ett par ställen i världen och det är som vi sett inte alls populärt.

 7. Vi bör skapa en ny rörelse där de vita svenskarna offentligt låter sig piskas blodiga av varandra för att gottgöra svenskarnas skuld till korstågen och slavhandeln samt att vi inte tar mot tillräckligt många flyktingar samt att bibeln ju ändå är mycket värre. Så det så.

  • Det kommer att finnas tusentals flagellanter inom kort i så fall. Svenskens skuldkänslor sitter djupt inne.

 8. Bra skrivet av Jan Tullberg, som är en klok man som undviker att beträda den galna politiska korrekthetens åsiktskorridor!

 9. Och rasism kan bara komma från vita, i detta landet ”svenskar”, likaså alla former av hatbrott och kränkningar, rasismen kommer alltid bara från ett håll trotts att jag personligen mest bevittnat den från andra hållet. Vilket är extremt problematiskt eftersom grova brott kan passera förbi omärkt och ostraffat, dvs lär dessa människor att de kan bete sig hur de vill utan reprimand, och att vi tystas med uttömda hotelser som ”rasism”.

 10. Hade Menafolket uppträtt och uppfört sig
  som ex. Asiater eller Europeer, hade det inte
  funnits nåt negativt om invandring.

  • Personligen tycker jag det är helt fel att ta emot över tre miljoner invandrare i Sverige sedan 60-talet. Oavsett hur duktiga, snälla och skattebetalande de än är eller har varit. Sveriges ursprungsfolk kommer försvinna per matematisk demografisk automatik. Territoriet finns kvar men bebos av andra folkstammar.

   • Hela Europas urprungsfolk suddas ut så småningom OM inte invandringen regleras för ursprunfolkets fortlevnad.
    Inte BARA svenska folket.
    Problemet ligger i de styrandes likgiltlighet och inkompetens för patriotism och endräkt.
    Mina föräldrar vandrade in i början på 60-talet från Italien, och då skulle jag enligt
    din uppfattning som gammal pensionär numera åka tillbaka och medverka till att urprungssvenskar
    inte utplånas här hemma??
    Vad Du/jag upplever nu är ett verkligt folkutbyte med frivillig hjälp
    av URSPRUNGSSVENSKAR.
    Rent teoretiskt är din tes riktig.

     • Jag förstår vad du menar, men du tycks inte förstå mig.
      Du har kanske åldern inne för att
      kandidera till statsminister, så du kan förverkliga din matematik?

 11. Hur kan Svenska Dagbladet ha en “journalist” som heter
  Negra Efendić??
  Hon skrev om hur nazisterna marscherade på gatorna när Hon kom till Sverige från Bosnien och själv har Hon ett sånt rasistiskt namn!

 12. Många latinska namn på växter har förbjudits. Snart kommer EU-diktar om att utrota svarta vinbär, fläder och andra kränkande växter!

 13. Tack Jan för en bra artikel. Man blir dock ledsen och väldigt bitter av att läsa sådant. Vi får hoppas att det med tiden blir mindre och mindre av sådant trams. Jag känner redan nu att att en minimal svängning börjar ske, vilket jag märker på GP, tidningen jag läser varje dag samt även utländska tidningar som The Guardian och Washington Post. Man har ju en önskan att den etiska och sanningshaltiga journalistiken ändras i snabbare takt men de små ändringarna är ännu så länge ett gott tecken. Jag önskar att på sikt få fram journalister med raka ryggar, de som fanns en gång i tiden, och gräva och inte vinkla allt subjektivt utan ge läsaren röster från fler kanter än bara den som passar innanför ramarna.

  • Tidningar som The Guardian, NYT och WaPo bör man akta sig för. De kan ge permanenta intellektuella skador på sinnet.

   • Ja de borde komma med en varningstext, Independent har blivit ett supervänsterfeministiskt vrålorgan, usch!

   • Tvärtom tycker jag. Jag är själv av den åsikten att man bör försöka att läsa diverse olika åsikter för att kunna få ett perspektiv. Skulle jag endast läsa Samhällsnytt skulle man lätt bli inskränkt i sin egen bubbla, detta trots att jag egentligen borde endast läsa Samhällsnytt för den tar tag i stupiditeten som finns i samhället. Men som sagt jag vill även läsa stupiditeten vilket cementerar åsikten om att det handlar endast om pengar som jt ovan kommenterade.

    • Så ditt alternativ till dina skräpmedier är att bara läsa Samnytt. Wow

     Själv läser jag böcker för att lära mig.

     • Det känns som du vill utöva din rätt och din måttstock på vilka tidningar jag bör läsa och att det är du som har rätt i sak. Det skulle innebära att DN i det här fallet också har rätt då de kommer med en artikel de anser vara rätt i sak.

      Jag kan dock meddela dig att det är JAG själv som utövar min rätt att göra egna val och därifrån dra mina slutsatser. Även om det finns personer som du som vill trycka in dina åsikter i min mun. Nej tack, jag är såpass nykter och klar i mitt sinne, och inte dum i huvudet som du antyder. Skärpning.

 14. Den värsta pk-varelsen är de skrivande mans-dockor som feministerna dresserat att säga fina saker. De bevisar att integritet är något skört, något som mycket lätt kan gå förlorat. De liknar gele-figurer i sociala experiment som ”går hela vägen” dvs börjar tortera andra med ”elstötar” (fast strömmen är avslagen & ”offren” är skådespelare som teater-skriker). för att någon med myndig ton ber dem göra det.

 15. Det som har lönat sig senaste åren är att vara så lojal mot regimen att resonemanget man använder blir ologiskt och rent ut sagt dumt.

  Ju dummare man resonerar, desto större lojalitet mot regeringen tyder det på.

 16. Påminner mer och mer om trettiotalets Sovjet. Ett ord eller ett fotsteg utanför åsiktskorridoren och du är rökt. Ännu så länge hamnar man ju dock inte i Lubyanka med ett kulhål i nacken utan blir bara av med jobbet. Men vem vet hur det blir i framtiden.

  • Exakt, man får tänka på att det man skriver och postar idag, det kan komma slå ner en om 10 år, även om det OK idag. Skynet glömmer inget.

   • Det är möjligt men jag står för det. Om man inte står upp emot vansinnet – vad är man då? Jo då är man en sån som tillåter det fortsatta Globaliststyret och den fortsatta söndringen av folkhemmet och nationalstaten Sverige. Som med så stor möda byggdes upp av våra förfäder. I dag kan vi inte ens släcka skogsbränder eller få en ensam galen , kvinnlig obeväpnad sinnesförvirrad asylaktivist av ett flygplan — med mindre än att det tar timmar. Varför? Vad har hänt?
    Detta är verkligen inte det samhälle jag växte upp i – eller jag vill fortsätta leva i. För mig kan det kvitta – jag tar inte den här skiten längre.Jag vill ha tillbaka logik , sans , vett och förnuft. Såväl i politik som i samhället i stort.

    • Det är ju därför du postar under en pseudonym, för att skydda dig. Jan Tullberg postar med namn och bild. Det är däremot civilkurrage.

     • Så sant! Min begränsade energi tänker jag inte bränna på att försvara personliga åsikter mot en massa ANONYMA knäppgökar; förföljelse på Nätet, få billacken repad, sten genom fönsterrutan och som hänt: En yxa i ytterdörren. Trist, men sådan är verkligheten i en ansvarslös demokratur.

  • Och jag känner på mig att deras tid är över nu. Vansinnet är på väg ut om än i sakta mak. Med tanke på vad maktfullkompliga psykopater – om än i antirasist och pk-dräkt – brukar åstadkomma på vägen ner och ut så uppmanar jag alla att:
   För en personlig bok över makthavare och myndighetschefer och domstolsaktivister – sedan 2006 och framåt. Det kommer att behövas, många kommer nämligen att försöka fly eller smita undan på andra sätt.
   Ju fler medborgare som har koll på detta dess bättre.

   • Det blir värre ju mer deras desperation växer. Vi har troligtvis inte sett botten på träsket ännu. Och om/när det vänder kommer många av dessa åsiktsförtryckare inte vilja kännas vid denna tid utan försöka klamra sig fast vid det nya.

   • Det där var mycket intressant. Synd att jag inte fick den idèen redan 1968. Nu lever vi i nådens år 2018, så det blir att Googla/Binga sig bakåt i tiden och samtidigt hålla rätt på ”trådarna”..

  • Jag skulle inte vilja säga det heller. Det finns trots allt något gott i den socialistiska tanken. Som det förvrängts i dag liknar det snarare rå kommunism eller nazism. Alltså kan man förstå att dagens Socialdemokrati ligger i samma säng som Muslimska Brödraskapet.

   • Att påstå att det finns något gott i en ideologi som anser att människor är kugghjul i statens maskineri är som att påstå att islam är fredens religion.

    Ett rent påhitt.

   • Det finns en ond grund i den socialistiska tanken, för den leder till ont resultat. Därför är den OND, inget gott. Den bygger på avundsjuka, totalitär stark stat, inskränkta personliga friheter. Hur kan den innehålla något gott?

  • Socialism är en mjukare, men förrädisk form av kommunism. Den strävar efter att fördumma folket samt utarma landet. Målet är Proletariatets Diktatur.

   • Socialism är samlingsnamnet för alla olika socialistiska ideologier som kommunism, nazism, socialdemokrati, etc, etc, ad naseum.

 17. Bra skriven artikel. Mycket bättre flyt än den förra. Vilket mod och civilkurage att posta under eget namn och bild.

 18. se där .. stupiditet..på sv. dumhet..

  så när en ledare skriver sven eng. eller fel på svenska.. så ska ni inte kritisera min stavning eller språk…
  !!!!

  varför går ni på mig ibland.. +?? men inte på honom som anv. icke svenska???

  är ni rasister då??? eller har ni ont av polacker??? vet hut ni som muppar sig mot mig….

 19. Vissa journalister har förstått att deras mobbingkampanjer mot SD inte får partiet att försvinna.

  En del uppträder numer relativt artigt mot SD. Inte för att de gillar SDs åsikter, men för att de förstår att ett inflytelserikt SD kommer att ha mycket att säga till om efter valet. Presstöd exempelvis.

  Annan media, som DN, fortsätter motståndet mot SD. Med löjliga artiklar som den det refereras till. Samt lögnaktiga påstående som ”Den rasistiske brandmannen från Boden”..

  Det stora problemet är att samhället har hjärntvättats av en påhittad värdegrund. Journalister, advokater, politiker med fler har blivit dumma i huvudet av att i åratal ha rabblat en lögn som betyder sin motsats.

  Allas lika värdelösa dumhet blev resultatet…

 20. Visst har vi rasism i Sverige idag. Den kallar sig för antirasism och riktar sig mot de vita.
  Speglar man det hela blir det som att de svarta i Sydstaterna förväntas sympatisera med Ku Klux Klan.

 21. Tullberg tar upp fördumningen av det offentliga samtalet. Patrik Engellau tar i dag upp infantiliseringen av debattklimatet. De är väl delmängder av varann. Detta får naturligtvis effekter i stort som i smått. Så pass mycket att det numera är ett allvarligt samhällsproblem. Alltfler befattningar och positioner i landet innehas nu av personer som är gravt fördummade p.g.a. politisk korrekthet och kulturmarxistisk propaganda. I alternativmedia har vi på senare tid fått exempel på det när polisförhör med personer misstänkta för HMF bandats och lagts ut. De förhörda få undervisa de som förhör om fakta och forskningsresultat. Rätta till missförstånd med mera.
  Vi ser nu att den intensiva PK-propagandan slår mot funktioner i samhället. Det göder en växande inkompetens och ineffektivitet och, som i exemplen ovan, utmanar ofta löjet och blir kontraproduktivt.

 22. ”Antiracismen” i Sverige har været så stærk, fordi den har været massivt understøttet af statsmidler. Hop til Danmark, hvor det ikke har været tilfældet, her er antiracismen bare en del af en lille ekstremvenstrefløj.

  • Folketinget är 5 år före Riksdagen men 5 år efter Österreichisches Parlament. Men vi är alla tre på väg hemåt, högerut!

 23. Det är det jag sagt hela tiden: När den politiska korrektheten går in så går vettet ur. Exemplen från politik och media är otaliga. ”Svensk blir man om man åker tunnelbana i Stockholm” kungjorde Åsa Romson från Riksdagens talarstol. ”Blir jag japan om jag åker tunnelbana i Tokyo” undrade Jimmie Åkesson.

 24. Konstigt att det bara ska fungera åt ett håll.
  När de är inblandade i brottslighet, vilket de är ofta enligt statistiken, så undviker man gärna att nämna deras namn/etnicitet. Rätt ska vara rätt.
  Kort inslag på lokalnyheterna idag om kvinnor som blivit antastade. Polisen vill gärna ha in tips om konstiga aktiviteter, men inte ett signalement, kan det vara så att alla kvinnor är blinda?

  Men vis av erfarenheten så gör jag som vanligt säger att det är invandrare. Det har varit så alla gånger jag kollat upp liknande händelser och de är många.

 25. När revolutionen inte fungerar för att folket inte vill vara med får man ta till andra metoder. Hoppas vi kan släcka ned alla revolutionsbrasor efter 9/9. Hoppas vårt land blir normalt igen!

 26. DN tävlar ju i ”skunk-ligan” tillsammans med ”Kvällsblaskorna”.
  Orkar någon läsa alstret?
  I så fall.……………????
  F.ö. skönt att jag inte har något att göra med organisationerna som sponsrar ”We effekt” , vad de nu sysslar med.

 27. Jan din text innehåller som jag ser det två mycket vackra saker.
  Etnomasoschosister och stycket om selfiens varande. Dessa tankar är så rätt, dom beskriver så väl det som spårat ut i vår tid.
  Karin boyes knoppar brista är inte lika målande i min värld
  Men åter till etnomasoschismen så misstänker jag att den stora drivkraften bakom den är, att dom parasiterna som berikar sig via statliga medel ( skatten och allt därtill) inte vill se sig som vanliga simpla medborgare utan lite finare och högre än populasen.
  Men för att lyfta sina folkvalda rumpor över sina försörjare som man inte vill identifiera sig med så uppfann man den ädle vilden igen med en extra knorr denna gång fattig och utsatt.
  I och med detta så är det ok att ösa bidrag , samt lyfta sin egen grupp till skyarna som dom unika världsfrälsare man är.
  Inget nytt mot missionärer som frälste indianer med smittade filtar för ett par hundra år sedan. Bättre resurser och ett helt land att sno från.

 28. På tal om vissa ords känsliga beröringspunkter så undrar man hur många av pk eliten som fortsätter tvätta sitt hår med schampo märket Schwartskopf. Möjligen har det från enstaka duschar kunnat höras ett ångestladdat skri i omgivningarna, men i övrigt verkar det ännu inte nått den trådsmala korridoren. Jisses vilket skruvat samhälle vi fått.

  SD 2018

 29. Bra jobbat Kullberg. Fördumningen är gigantisk – och en del av Globalist planen.
  Jag Guillou hade en krönika i Boulevardslasket Aftonbladet härom dagen där han oförblommerat gjorde sig till Demagog. Den typen av ohederligt intellektuellt beteende leder till att folk som läser dessa media – och tar det för sanning – blir fullständigt förvirrade. Han ljuger om MENA- brottsstatistik och bortser från Islamistiskt Judehat exempelvis.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/G1A1kx/atgarda-problemet-med-politiska-namndeman–annars-vantar-katastrof
  Tekniken kallas Alice in Wonderland – och hur den funkar kan denna utmärkta video
  lära ut.
  https://www.youtube.com/watch?v=ampnuLOxORw

 30. En drunkningsolycka med en vattenskoter fick ett märkligt slut i Umeå.Efter att polisen hade letat efter den förolyckade i flera dagar och till slut hittade den förolyckade,det slutade med att en polisbil blev sönderslagen av en anhörig?? Jag säger inte mer…

 31. Väluppfostrade organisationer går med i allt som de uppfattar ”låter bra”. …här ligger hunden begravd i illusionen

LÄMNA ETT SVAR